News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Bale κι ένας ακόμα τελικός για την εξάλειψη επιτέλους των αμφιβολιών σχετικά με το μέλλον του στη Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Του Jesus Garrido

Ο Μουρίνιο διαβεβαιώνει ότι θα πάει γι’αυτόν αν δεν παίξει

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και τρία Ευρωπαϊκά Κύπελλα απ’την μεταγραφή του και ενόψει αυτής, της 8η Αυγούστου, ημέρας του Super Cup Ευρώπης, δεν υπάρχει ακόμα ομοφωνία στον madridismo για τον Ουαλό εξτρέμ

Στη Μαδρίτη πρέπει να προσγειωθείς όρθιος. Σε αντίθετη περίπτωση, το πιο πιθανό είναι να φρακάρεις στην έναρξη και να προχωράς μπουσουλώντας ίσως μέχρι και τα μισά, χωρίς να φτάσεις ποτέ στο μεγάλο στόχο. Τον Bale τον έπιασαν οι αμφιβολίες από τότε που πληρώθηκε μια εκατομμυριάδα γι 'αυτόν στο τέλος της καλοκαιρινής αγοράς του 2013. Ότι αν δεν άξιζε όσα έδωσε ο Florentino στην Τότεναμ γι’αυτόν, αν για ό, τι ήθελε η Μαδρίτη υπήρχε ήδη στην ομάδα ο Cristiano, αν είχε φτάσει τραυματίας και η προεξοχή επρόκειτο να βασανίσει τα χρόνια του ως λευκός... Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και τρία Ευρωπαϊκά Κύπελλα απ’την μεταγραφή του και ενόψει αυτής, της 8η Αυγούστου, ημέρας του Super Cup Ευρώπης, δεν υπάρχει ακόμα ομοφωνία για τον Ουαλό εξτρέμ κι ακόμη και σήμερα πρέπει να κερδίσει το να παίζει στη Μαδρίτη.

Το παιχνίδι είναι συναρπαστικό, όπως είναι τα πράγματα. Δεν είναι μόνο επειδή παίζουν Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που και γι’αυτό, ούτε καν ακόμη και για την πρώτη φορά που αντιμετωπίζει ο Μουρίνιο τη Μαδρίτη ως πρώην με κάτι να διακυβεύεται πραγματικά, αλλά επειδή ο Bale παίζει εναντίον της ομάδας που θέλει να τον πάρει πιο πολύ απ’την Ισπανία. Δεν υπάρχει μια απόλυτη αλήθεια σ’αυτή την περίπτωση. Είναι αλήθεια ότι ο Μουρίνιο πεθαίνει για να ολοκληρώσει την επίθεσή του με τον Bale; Ναι, ξεκάθαρα, φυσικά. Τον θεωρεί έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και προφανώς τον θέλει ντυμένο στα κόκκινα. Αλλά το να πάει στο Μπερναμπέου ένας εκπρόσωπος της United με πολλά εκατομμύρια στο τραπέζι και να συμφωνήσουν όλα τα μέρη είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αμφισβητήσιμο, για να μην είμαστε απόλυτοι και να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη αδύνατο. Μ’ότι έχουμε δει με τον Neymar, η τρέλα της ποδοσφαιρικής φούσκας δεν βιάζεται καθόλου να σκάσει.

Ο Μουρίνιο λέει, κυριολεκτικά, ότι αν δεν παίξει ο Bale, θα πάει γι’αυτόν. Και ακόμα κι αν δεν είναι αυτή τη στιγμή μια πιθανότητα πάνω στο τραπέζι, δεν ακούγεται σαν φαντασία. Όχι εκ μέρους του Mou, ο οποίος τελικά μπορεί και σχεδόν πρέπει να ονειρεύεται να βελτιώσει την Γιουνάιτεντ, αλλά για τον ίδιο τον madridista παίκτη του και την κατάστασή του στον λευκό σύλλογο. Τι είναι ο Bale τώρα στη Μαδρίτη; Δεν είναι ο παίκτης βιτρίνα, η οποία παραμένει ο Cristiano, αν ο Πορτογάλος δεν θέλει το αντίθετο και αναγκάσει την αποχώρησή του (κάτι που, τη σήμερον ημέρα, είναι εξίσου περίπλοκο να συμβεί), ούτε και είναι ο δεύτερος στην ιεραρχία, όπως ο Suárez στη Barça, καθώς η δύναμη του Ράμος μέσα στο γήπεδο κι έξω απ’αυτό είναι αξεπέραστη, παρά μόνο είναι ένας ακόμη. Και δεν αγοράστηκε για να’ναι ένα συμπλήρωμα, αλλά για να φέρει ένα αόρατο περιβραχιόνιο στο αριστερό του χέρι, ως ποδοσφαιρικός ηγέτης της καλύτερης ομάδας στον κόσμο. Δεν είναι, ούτε στοχεύει να’ναι βραχυπρόθεσμα.

Ο Bale ξεκίνησε τη σεζόν 2016-17 με αριθμούς που πλησίαζαν τις καλύτερες ημέρες του ως merengue. Με τον Κριστιάνο εκτός τις πρώτες εβδομάδες του ανταγωνισμού λόγω του τραυματισμού στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Bale είχε τα ηνία και η πίεση δεν τα’βγαζε πέρα μαζί του. Αυτό που τα’βγαλε πέρα μαζί του ήταν η αχίλλειος πτέρνα του, ποτέ δεν ειπώθηκε καλύτερα. Οι τραυματισμοί τον έκαναν να χάσει τα μισά ματς της σεζόν και δεν μπόρεσε ούτε καν να παίξει βασικός στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στο σπίτι του στο Κάρντιφ. Ούτε ο Cristiano, ούτε ο Μέσι, δεν μπορούν να’ναι οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο, αν χάνουν κάθε χρόνο περίπου 20 παιχνίδια λόγω σωματικών προβλημάτων. Πάει ενάντια σε κάθε λογική. Οι καλοί, είναι πάντα λόγω της τιτάνιας ποιότητάς τους και λόγω ενός πυρίμαχου σώματος. Ο Bale είναι ένα θαύμα της φύσης με κρυφές αδυναμίες.

Ο Bale έχει κερδίσει ήδη τα πάντα στη Μαδρίτη, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο αρκετές φορές, και σύντομα. Σχεδόν πάντα το έχει κάνει ως πρωταγωνιστής, τουλάχιστον, ως δεύτερος. Έβαλε ένα απ’τα καλύτερα γκολ της ζωής του στον τελικό του Κυπέλλου με τη Μπαρτσελόνα, και σκόραρε στον τελικό του Δέκατου... εντάξει, όλα αυτά τα έκανε στην πρώτη του σεζόν, την καλύτερη μέχρι τώρα. Ο madridismo έχει περιμένει τον Μπέιλ αυτά τα χρόνια, όπως δεν το έχει κάνει με σχεδόν κανέναν μέχρι τώρα. Με τον Benzema βαρέθηκε εδώ και πολύ καιρό, του συνέβη επίσης με τον Keylor Navas, ακόμη και με τον Κασίγιας.

Με τον Μπέιλ έχει υπομονή, γιατί η ελπίδα να τον δει να εκραγεί οριστικά μία μέρα είναι πάρα πολύ μεγάλη για να την αποκηρύξει. Όταν ο Ζιντάν άρχισε το rotation στην ομάδα, το κοινό του Μπερναμπέου, σοφό, κατάλαβε ότι η ομάδα του έδινε μια εικόνα περισσότερο σύμφωνη με αυτήν που ήθελε να δει, όταν έβγαινε στο γήπεδο με τέσσερις μέσους. Αν δεν ήταν ο Bale, ή κάποιος απ’τους τρεις επιθετικούς, υπήρχε καλύτερο ποδόσφαιρο, καλύτερες νίκες. Προέκυψαν οι εναλλακτικές λύσεις των Isco και Asensio και ήταν πιο προτιμώμενες έναντι του Ουαλού. Λίγοι ήταν εκείνοι που προτιμούσαν να πιεστεί ο Μπέιλ για να παίξει εναντίον της Γιουβέντους. Το να’μπαινε ο Isco στην εντεκάδα είχε περισσότερο συλλογικό νόημα, έλεγαν. Και η Μαδρίτη κέρδισε και κέρδισε πολύ καλά, χωρίς να της λείψει ο Bale και φυσικά, αυτή η απουσία της αίσθησης νοσταλγίας για το «11», δημιούργησε ερωτήματα που ακόμη και σήμερα δεν έχουν απάντηση.

Η Μαδρίτη έχει ακόμη για να πάει στη μεταγραφική αγορά. Οι έξοδοι των Morata και Mariano αναγκάζουν την απόκτηση ενός επιθετικού, γιατί αυτή τη στιγμή, η μόνη εναλλακτική στους τρεις μπροστινούς είναι ο Borja Mayoral. Το πρόβλημα είναι ότι επιλογές που υπάρχουν στην βιτρίνα δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές ή, αντιθέτως, είναι πάρα πολύ. Επειδή προφανώς, εκεί υπάρχει ο Kylian Mbappé. Η Μονακό, προσαρμόζοντας την αξία του παίκτη της στην τρέχουσα τιμή των καλύτερων παικτών στον κόσμο, μετατρέπει αυτή την πιθανή απόκτηση σε μια μοναδική και πολύ επικίνδυνη κίνηση. Η πληρωμή 180 εκατομμυρίων για τον Mbappé σημαίνει την άδεια εξόδου ενός άλλου βαρεών βαρών απ’το λευκό ρόστερ. Κι ο κύριος υποψήφιος είναι ο Bale.

Αν και του Μουρίνιο δεν του αρέσει, ο Μπέιλ θα παίξει στα Σκόπια. Είναι μία απ’τις τόσες ευκαιρίες που έχει για να τελειώσει μια για πάντα όλες τις φήμες, για να πει ότι το να θέλει η United τον Bale είναι πραγματικά ουτοπικό. Χωρίς τον Cristiano, και πάλι, το βάρος πέφτει πάνω του. Πρέπει ν’απαντήσει για άλλη μια φορά.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.