News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Asensio απειλεί τη θέση βασικού του Bale

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Του Pablo Polo

Ο mallorquín έχει αποδείξει την ποιότητά του σ’αυτήν την προετοιμασία

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει τα ξημερώματα το τελευταίο της παιχνίδι της περιοδείας της στις ΗΠΑ. Μια αναμέτρηση που εδώ έχει προκαλέσει μια τεράστια προσδοκία. Παρά το γεγονός ότι πλέον έχουν γίνει μερικές εκδόσεις ενάντια σε διάφορους ευρωπαϊκούς αντιπάλους, η επίσκεψη της Μαδρίτης θεωρείται κάτι ιστορικό.

«Η στιγμή που περιμένατε...» τιτλοφορεί η ιστοσελίδα του MLS, η οποία έχει αναλάβει να διοργανώσει την αναμέτρηση και να διαμορφώσει μια ομάδα με τ’αστέρια του MLS, με τους Κακά και Villa επικεφαλής, συν διάσημους ποδοσφαιριστές της εθνικής Αμερικής και τους καλύτερους νεαρούς.

Για τη Μαδρίτη δεν παύει να’ναι ένα φιλικό, μια ακόμα δοκιμή που ενόψει του πρώτου τίτλου, του Supercopa στις 8 εναντίον της Γιουνάιτεντ, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι είναι η τελευταία κι ότι οι αισθήσεις που άφησαν τ’άλλα τρία φιλικά δεν ήταν πολύ θετικές.

Οι λευκοί μετράνε ως εκ τούτου την ετοιμασία τους όταν απομένει μόλις μία εβδομάδα για ν’αναμετρηθούν με τους Red Devils. Μέχρι στιγμής, όλα είναι ήττες. Έχασαν απ’την United στα πέναλτι κι όντας το πρώτο παιχνίδι, πέρασε στα ψιλά. Στη συνέχεια ήρθε η City και παρά ένα πιο ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Pep τέλειωσε διαλύοντας. Και τέλος, μένει η εμπειρία του Clásico. Άλλη μια ήττα (3-2), απ’την οποία ο Ζιντάν έβγαλε κάποια θετικά πράγματα, αλλά περισσότερο δουλειά που πρέπει να κάνει, παρά οτιδήποτε άλλο.

Το δίλημμα του Zizou 

Η σημερινή αναμέτρηση, όμως, έχει μια εστίαση με πολύ σημαντική ίντριγκα. Η μονομαχία μεταξύ του Marco Asensio και του Gareth Bale. Ο mallorquín συνεχίζει να κερδίζει πόντους κι έχει θέσει στα σχοινιά τον Ουαλό παίκτη ενόψει της εντεκάδας στις 8 Αυγούστου ενάντια στη Μάντσεστερ. Ο Asensio, στα δύο παιχνίδια που έχει παίξει σ’αυτή την περιοδεία, έχει αφήσει δείγματα της τεράστιας ποιότητάς του κι έχει βάλει στο τραπέζι την συζήτηση. Το BBC δεν φαίνεται πλέον τόσο άθικτο και, μετά απ’ότι φάνηκε σ’αυτήν την έναρξη της σεζόν, δεν αποκλείεται ο διεθνής με την Κ 21 να τρυπώσει στην εντεκάδα του πρώτου μεγάλου παιχνιδιού της σεζόν σε βάρος του λευκού 11, ο οποίος ήταν ήδη αναπληρωματικός στο Κάρντιφ.

Για να γίνουν χειρότερα τα πράγματα, ο Gareth αποσύρθηκε απ’την χθεσινή προπόνηση με ενοχλήσεις στον δεξί αστράγαλο, βάζοντας έτσι μια πέτρα στο δρόμο του. Αν και δεν φαίνεται σοβαρό -θα μπορέσει να παίξει σήμερα-, η φυσική του κατάσταση είναι άλλο ένα στοιχείο για ανάλυση ενόψει της μονομαχίας του Supercopa. Ο Asensio, απ’την μεριά του, έχει ξεκινήσει την σεζόν σαν ένας πυροβολισμός, συμπεριλαμβανομένης γκολάρας στον τελευταίο αγώνα εναντίον της Μπάρτσα στο Μαϊάμι. Δεν πρόκειται να το κάνει εύκολο για τον Zizou ο mallorquín, ο οποίος ελπίζει να συνεχίσει να κάνει άξια πράγματα απόψε ενάντια στη μικτή του MLS.

Σε αναζήτηση των αισθήσεων

Σε ό, τι αφορά την ομάδα, η Μαδρίτη θα πρέπει να βελτιωθεί ως μπλοκ, αν θέλει να βγει απ’αυτή την περιοδεία με αυτοπεποίθηση. Και δεν θα’πρεπε να εφησυχάσει πάρα πολύ ενάντια σε μια ομάδα που θα βγει με σούπερ κίνητρο, ξεκινώντας απ’τον πάγκο, με επικεφαλής έναν πρώην rojiblanco όπως τον Βέλικο Παούνοβιτς, και παίκτες αποδεδειγμένους κι έμπειρους. Ο Villa, επίσης ένας πρώην rojiblanco και πρώην azulgrana, ο Schweinsteiger, πάντα στην πρίζα στις αναμετρήσεις Μαδρίτης-Μπάγερν, ή ο ίδιος ο Κακά, δεν πρόκειται να χαρίσουν τίποτα.

Ο Ζιντάν έχει σχεδιάσει να κάνει μίγμα στην εντεκάδα, δίνοντας λεπτά απ’την αρχή στους παίκτες που χρειάζονται ρολάρισμα όπως στον Sergio Ramos και στον Μπενζεμά, αλλά ποντάροντας επίσης και για κάποιους νεαρούς. Ο Ceballos, για παράδειγμα, θα μπορούσε να’χει τα πρώτα του λεπτά ως βασικός σε αυτή την περιοδεία. Το θέαμα υπόσχεται, αλλά η νίκη μετράει επίσης και πολύ. Πάνω απ’όλα, για την ψυχολογία του ρόστερ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.