News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η διακριτική εμμονή του Mourinho να υποτάξει τη Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Του Alonso Castilla

Δεν είναι ένα ακόμα ματς για τον Πορτογάλο

Το να νικήσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup είναι μια έμμονη ιδέα για τους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επίσης και για τον Μουρίνιο, αν κι ο προπονητής δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα

Πάντα στην πρώτη γραμμή, αναλαμβάνοντας έναν απόλυτο ρόλο, ιδιαίτερα στην εποχή του ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, η μορφή του έπεσε στα τέλη του 2015. Είχε κερδίσει την Premier League με την Τσέλσι λίγους μήνες νωρίτερα, αλλά τον Δεκέμβριο, εγκατέλειψε το πλοίο της Λονδρέζας. Η νικήτρια ομάδα του έχασε παιχνίδια ψυχαναγκαστικά. Και η εικόνα του José Mourinho έχασε λάμψη. Πήγε στη Μάντσεστερ για ν’ανακτήσει αυτό το φως που σχεδόν πάντα τον περιτύλιξε στην ζεστασιά των τίτλων. Ο Πορτογάλος ξέρει τώρα ότι ο τελικός του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ μπορεί να τον τοποθετήσει και πάλι σε μια ξεχωριστή θέση στα μάτια του κόσμου.

Τις τελευταίες τέσσερις σεζόν, η Premier League πήγε σε άλλα μέρη, ενώ απ’το 2008 στις βιτρίνες του club δεν μπαίνει το τρόπαιο που πιστοποιεί το νικητή του Champions League. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν εκφοβίζει όπως και πριν, η διεθνής εικόνα της έχει μειωθεί, ενώ αυτή της αντιπάλου της στα Σκόπια, έδρα του τελικού του ευρωπαϊκού Super Cup, έχει πολλαπλασιαστεί με τρεις θριάμβους στα τελευταία τέσσερα χρόνια στη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Για το ίδρυμα, επίσης και για τον Μουρίνιο, το να κερδίσει την ομάδα του Ζιντάν σημαίνει να ξεκινήσει να διασώζει μέρος της χαμένης εικόνας.

Ένας ξεχωριστός τίτλος

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Μουρίνιο έκανε τα δικά του. Ένας ειδικός στο να τα κάνει μπάχαλο τις παραμονές πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι, αυτή τη φορά επανέλαβε τη στρατηγική. Στόχευσε τον Μπέιλ ως ξεκάθαρο στόχο στην περίπτωση που η Ρεάλ Μαδρίτης αποφασίσει ν’απαλλαγεί απ’τον Ουαλό παίκτη. Για άλλη μια φορά, όταν το φως της δημοσιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο τον στόχευσε άμεσα, δεν δάγκωσε τη γλώσσα του. Ο Πορτογάλος προπονητής είναι πίσω στο στοιχείο του, σ’έναν τελικό ανώτερου διεθνούς αντίκτυπου λόγω της παρουσίας της Ρεάλ Μαδρίτης, παρά λόγω μιας ομάδας, της αγγλικής, που μάχεται για να επιστρέψει στον τόπο προτίμησης στον οποίο έζησε για πολύ καιρό.

Στ’αποδυτήρια έχουν καλά σημαδεμένο αυτό το ματς. Αυτό το τρόπαιο δεν είναι τόσο σημαντικό όπως πολλά άλλα, αλλά η απλή παρουσία της Ρεάλ Μαδρίτης στην άλλη πλευρά δίνει μια μεγαλύτερη διάσταση στην αναμέτρηση. Όλοι οι παίκτες που επέλεξαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν το έκαναν μόνο για τους καλούς μισθούς που πληρώνει το θρυλικό club, αλλά επίσης και για ν’αγωνιστούν για τους μεγάλους τίτλους. Και τον τελευταίο καιρό, οι κόκκινοι διάβολοι δεν έχουν εμφανιστεί στην πρώτη γραμμή. Το Ευρωπαϊκό Super Cup είναι ένας ξεχωριστός τίτλος για τους παίκτες του λόγω του αντιπάλου που θ’αντιμετωπίσουν, αλλά επίσης και για να δείξουν στον κόσμο ότι η ManU έχει επιστρέψει...

Τα άπλυτα

Την περασμένη σεζόν έγινε σαφές πολύ σύντομα ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε την απαραίτητη δυναμική για να παλέψει για την Πρέμιερ Λιγκ, την οποία κέρδισε τελικά με πολλή αποφασιστικότητα η Τσέλσι. Όλοι, πρώτος ο Μουρίνιο, κατανόησαν ότι η κατάκτηση του Europa League ήταν υποχρεωτική, ήταν ο πιο σύντομος δρόμος για να παίξει στην επόμενη έκδοση του Champions League. Ο δρόμος έγινε σιωπηλά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με πολύ ασφάλεια. Επιτυγχάνοντας τον στόχο, αυτός ο τελικός είναι ένα ακόμη βήμα έτσι ώστε η ιστορική ομάδα να αντιμετωπίζεται και πάλι όπως πριν.

Θέλει να μπει και πάλι στα μάτια του κόσμου ένας «κορυφαίος προπονητής» κι ο πρωταθλητής του Champions League είναι ο καλύτερος αντίπαλος για την επίτευξη του στόχου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει εργαστεί συνειδητά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για να ετοιμαστεί γι’αυτή τη στιγμή. Με διακριτικότητα, χωρίς θόρυβο, αυτή η συνάντηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται με ανυπομονησία απ’τους παίκτες, κι επίσης κι απ’τον Μουρίνιο. Είναι ένας τίτλος που έχει σίγουρα μεγαλύτερη αξία για τον αγγλικό σύλλογο παρά για τον ισπανικό. «Από τότε που έφυγα απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, ποτέ δεν μίλησα πολύ, ποτέ δεν έκλαψα. Έφυγα χωρίς την θέληση να πλύνω τ’άπλυτα», δήλωσε χθες ο στρατηγός. Η πραγματικότητα είναι ότι έχει πολύ επιθυμία γι’αυτό το παιχνίδι, αν και δεν το λέει δυνατά...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.