News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Zidane, πρέπει να επιλέξεις

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Του David G. Medina

Έχει τους Casemiro, Modric, Kroos, Isco, Llorente, Ceballos, Kovacic, Asensio και James

Πολλοί θα πουν τι ευλογημένη επιλογή που έχει ο Ζινεντίν Ζιντάν με το τεράστιο οπλοστάσιο του ταλέντου που διαθέτει για το κέντρο. Ο Γάλλος, με την άφιξη του Ceballos, έχει εννέα παίκτες που μπορούν να αναλάβουν τα καθήκοντα της δημιουργίας και της ίδιας της αναχαίτισης του μηχανοστασίου. Κάτι σκανδαλώδες δεδομένου ότι θα’χει μόλις τρεις ή τέσσερις θέσεις σε κάθε ματς, ανάλογα με το αν χρησιμοποιεί το 4-3-3 ή το 4-4-2.

Όπως και να’χει, ο Zizou μπορεί να καυχηθεί για το καλύτερο κέντρο στον κόσμο. Με τους Casemiro, Kroos και Modric ως ιδιοκτήτες του τομέα στα τελευταία δύο Champions League, φέτος έχουν προστεθεί δύο νέα ταλέντα.

Ταλέντα, επιπλέον, που έρχονται με την πείνα της νεότητας που αναγράφεται στην ταυτότητα των Marcos Llorente και Dani Ceballos, για τους οποίους μιλάμε. Ο πρώτος, μετά το λαμπρό του Erasmus στην Αλαβές, επιστρέφει στη Μαδρίτη έτσι ώστε το ταλέντο του ν’αμφισβητήσει το άξιο καθεστώς βασικού του Casemiro, ο οποίος επιτέλους θα’χει ανταγωνισμό ως καθαρό 6άρι. Ο δεύτερος, για να μάθει μαζί με δύο απ’τους καλύτερους εσωτερικούς στην Ευρώπη (Modric και Kroos) καθώς επίσης και για να ξεκουράσει τον Κροάτη, που βαδίζει προς τα 32.

Τα γαλόνια του Ίσκο

Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι πέντε που θα πατήσουν το κέντρο του γηπέδου του Μπερναμπέου. Είναι ο ανανεωμένος Isco, αδυναμία του Μπερναμπέου κι ένα απ’τα κλειδιά του νταμπλ Πρωτάθλημα-Τσάμπιονς Λιγκ. Ο malagueño ανέτρεψε στο χόρτο τα επιχειρήματα εκείνων που τον έβλεπαν ως έναν παίκτη χωρίς επιρροή στα σημαντικά ραντεβού.

Όπως ο Isco, αναδύεται επίσης η μορφή ενός Kovacic που παλεύει να σταματήσει να θεωρείται ένας αδικημένος. Η απόδοσή του, όταν καλείται στις επάλξεις, το αξίζει, αλλά ο ανταγωνισμός του το κάνει δύσκολο να συγκεντρώσει λεπτά για να εξασκήσει την βίαιη αλλαγή του στον ρυθμό.

Για να ολοκληρωθεί ο κύκλος, ένας που κάνει για όλα... κι ένα άλλος που είναι στη ράμπα της εξόδου. Ο πρώτος είναι ο Asensio. Πόσο ωραία σου αντικαθιστά το BBC, πόσο ωραία σου προσφέρει κλάση στο κέντρο. Ο άλλος είναι ένας James στον οποίο κανείς δεν μπορεί ν’αμφισβητήσει ότι διαθέτει ένα αριστερό καρατίων. Η έλλειψη λεπτών ενός ταλέντου, όπως ο Κολομβιανός δείχνει το πόσο δύσκολο θα’ναι για τον Zizou να επιλέξει τους τενόρους του.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.