News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πρώτα ο Asensio και τώρα ο Ceballos: έτσι χτύπησε και πάλι η Ρεάλ Μαδρίτης τη Barcelona

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Του Alonso Castilla

Ο παίκτης απ’την Utrera ήθελε να φορέσει τα λευκά

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε και πάλι την παρτίδα απ’τη Barcelona. Με τον Dani Ceballos έχει συμβεί ότι και με τον Marco Asensio στο παρελθόν


Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε καιρό που παραμόνευε, όπως κι άλλες μεγάλες ομάδες, όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης. Εδώ και καιρό ο Florentino Pérez κυνηγάει νέα εθνικά ταλέντα για να ισπανοποιήσει τ’αποδυτήρια της πρώτης ομάδας. Μια σταθερή δέσμευση που του βγαίνει πολύ καλά, ενώ οι εχθροί του υποφέρουν τις συνέπειες. Το προτελευταίο θήραμα ήταν ο Dani Ceballos, ένα αντικείμενο πόθου ολοένα και περισσότερων κλαμπ. Στο τέλος ντύνεται στα λευκά προς δυστυχία της Barcelona, που υποφέρει ακόμα μια σκληρή πρόκληση στην ίσαλο γραμμή της.

Η ιστορία του Ceballos είναι παρόμοια μ’αυτή του Marco Asensio, «το μεγαλύτερο νεαρό ταλέντο του ισπανικού ποδοσφαίρου», όπως παραδέχτηκε ο Del Bosque πριν καιρό. Σε αρκετούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένης της Barcelona, ήρθε η πληροφορία ότι στην cantera της Μαγιόρκα υπήρχε ένας παίκτης με απόχρωση «αστέρα». Ένα κανονικό φαινόμενο. Το blaugrana club δεν πήγε ολοταχώς για την υπογραφή του κεντρικού μέσου, ούτε και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Δεν έθεσε στο τραπέζι τα λιγότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ που κόστιζε η αγορά, κι όταν θέλησε να κάνει λογαριασμό, το azulgrana club είδε πως πετούσε ο παίκτης με κατεύθυνση προς το Santiago Bernabeu.

Μέχρι το περασμένο Euro Κ 21 ήταν κοντά στην Ρεάλ Μαδρίτης, περιμένοντας να δει τη συμπεριφορά του Ceballos. Και ήταν εντυπωσιακή, ανακηρυσσόμενος ως ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά. Ήταν τότε όταν ο Florentino Pérez ενεργοποίησε άμεσα τη συμφωνία. Πλέον δεν είχε αμφιβολίες ότι ο μέσος συγκεντρώνει τα πάντα για να πετύχει με την λευκή φανέλα. Η Barcelona αντεπιτέθηκε με πολλή δύναμη, αλλά χωρίς τύχη. Κατάφερε απλά να καθυστερήσει την επισημοποίηση της υπογραφής του παίκτη απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης.


Τίποτα από δανεισμό

Ο Josep Maria Bartomeu, με μια όλο και περισσότερο πληγωμένη εικόνα στα μάτια των blaugrana οπαδών έπαιξε τα πάντα σε μια ζαριά. Υποσχέθηκε στον Ceballos, και με άμεσο τρόπο, μια θέση στο ρόστερ του Ernesto Valverde, κάνοντάς τον να δει ότι θα’χε πολύ πρωταγωνιστικό ρόλο, ότι πρακτικά θα μοιράζονταν τα λεπτά με τον Iniesta. Αυτό ανάγκασε τη Ρεάλ Μαδρίτης να διαφοροποιήσει το σχέδιό της, το οποίο ήταν ν’αγοράσει τον Dani και να τον αφήσει δανεικό στη Μπέτις.

Ο Florentino Pérez κατανόησε ότι μπορεί να’χανε τον παίκτη, και ήταν τότε όταν ήρθε στο προσκήνιο ο James Rodríguez. Χωρίς μια προσφορά που να’πειθε την ηγεσία, ο Κολομβιανός παρουσιάστηκε στη Μαδρίτη για να ξεκινήσει την προετοιμασία, αλλά μπροστά στην πίεση της Barca για τον Ceballos, το λευκό club έσπρωξε με δύναμη τον cafetero προς την πόρτα της εξόδου. Έπρεπε ν’αφήσει μια ελεύθερη θέση στο ρόστερ, εξ ου και η επιχείρηση με τη Μπάγερν υλοποιήθηκε τροχάδην.

Τώρα έχει μπροστά δύο σεζόν -έχει υπογράψει για έξι-, όσο κρατάει ο δανεισμός του James στο βαυαρικό club, για ν’αποδείξει ότι έχει θέση σε μια ομάδα τέτοιας απαίτησης. Ότι τα 16,5 εκατομμύρια που κατέβαλε στη Μπέτις είναι μια καλή επένδυση. Η είσοδος στη σκηνή του Lorenzo Serra Ferrer, αθλητικού αντιπρόεδρου της Μπέτις και με azulgrana παρελθόν, δεν χρησίμευσε σε τίποτα. Όσο κι αν προσπάθησε να δημοπρατήσει το νεαρό ταλέντο, προτρέποντας αυτήν που ήταν η ομάδα του να μην διαστάσει με την υπογραφή του Ceballos, τα πάντα ήταν μάταια. Όπως συνέβη και με τον Marco Asensio, μια απλή λεπτομέρεια ήταν καθοριστική. Ο Dani προτιμούσε να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

@suntagm_puskas 
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.