News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane θα κάνει rotation απ’το 1ο λεπτό

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Του David G. Medina

Θα χρησιμοποιήσει όλο το ρόστερ απ’τον Αύγουστο

Ο στόχος του Γάλλου είναι να φτάσει στο μέγιστο στην σωματική πτυχή για να παλέψει για τους έξι τίτλους που διακυβεύονται

Θέλει να αποφύγει δυσαρεστημένους παίκτες απ’την έλλειψη λεπτών


Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει ξεκάθαρο τον δρόμο. Ο χάρτης πορείας του, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ολοκληρώσει μόλις δύο ημέρες προπονήσεων στην προετοιμασία στο Λος Άντζελες, περνάει απ’την διαιώνιση του συστήματος των rotations που αποδείχτηκε θεμελιώδης για την κατάκτηση της Liga και του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη σεζόν. Η απαίτηση του σύγχρονου ποδοσφαίρου κάνει σχεδόν αδύνατο να παίξει ένας παίκτης πάνω από 50 αναμετρήσεις στο κορυφαίο επίπεδο. Το κλειδί, λοιπόν, περνάει απ’τη διανομή των προσπαθειών μεταξύ όλου του ρόστερ.

Ένα σύστημα που ο Γάλλος τεχνικός ανακάλυψε - μάλλον επινόησε-, κατά τους δύο τελευταίους μήνες του ανταγωνισμού και που, με το νταμπλ Liga-Champions League πλέον στο παλμαρέ της Ρεάλ Μαδρίτης, του πρόσφερε μια εξαιρετική απόδοση. Ακραία rotations από ματς σε ματς, μέχρι κι εννέα παικτών και με πάντα θετικά αποτελέσματα για την ομάδα του Chamartin.

Διπλό Clásico τον Αύγουστο

Ως εκ τούτου, στις πρώτες συνομιλίες του Ζινεντίν Ζιντάν με τους ηγέτες με τον περισσότερο βαθμό στην Ρεάλ Μαδρίτης, τους έχει κοινοποιήσει ήδη το σχεδιάγραμμα για τη σεζόν 2017-18. «Rotations απ’το πρώτο παιχνίδι». Δηλαδή, θα χρησιμοποιήσει το ευρύ και λαμπρό βάθος της ντουλάπας του απ’την στιγμή που θα γίνει επίσημη η σεζόν. Σ’αυτή την περίπτωση, θα το κάνει μ’έναν ταύρο του μεγέθους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ που θα γίνει στις 8 Αυγούστου.


Μετά την ίντριγκα που θα σημαίνει η αναμέτρηση με τον Ζοζέ Μουρίνιο, θα’ρθει μια άλλη μονομαχία με περισσότερο ψωμί... Το διπλό Clásico ενάντια στη Μπαρτσελόνα για το Supercopa Ισπανίας. Δύο πύρινες δοκιμασίες πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα της Liga και του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον για τον Δεκέμβριο θα μείνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (η Ρεάλ υπερασπίζεται τον τίτλο) και η έναρξη του Copa del Rey. Συνολικά, έξι τίτλοι, 65 παιχνίδια για να φτάσει στο κορυφαίο ραντεβού σ’όλες τις διοργανώσεις. Αδύνατο να διατηρηθεί, έτσι τουλάχιστον φαίνεται στα χαρτιά, η ταχύτητα πλεύσης αν δεν εφαρμόσει ο Zizou τη μαγική συνταγή της επιτυχίας.

Μια συνταγή που περνά, προφανώς, απ’την εκμετάλλευση έως και του τελευταίου ντουλαπιού των αποδυτηρίων των γηπεδούχων του Bernabeu. Πάνω από 20 παίκτες (εν αναμονή κάποιας επιπλέον ενδεχόμενης εξόδου σαν του Danilo) με ποιότητα περισσότερο από αποδεδειγμένη για να βγουν εξ αρχής, σε οποιοδήποτε στάδιο και διοργάνωση, με το έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης στο στήθος.

Πέρα απ’το να φτάσουν σε άριστη σωματική κατάσταση τη στιγμή που διευθετούνται οι τίτλοι, ο Zizou προτίθεται να κάνει ταχυδακτυλουργικά για να αποφύγει δυσαρεστημένους παίκτες στ’αποδυτήρια. Η υπόθεση James της περασμένης σεζόν (η οποία συνέβη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην Ιαπωνία δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του για τον δευτερεύοντα ρόλο του) είναι το προηγούμενο που ο Γάλλος προσπαθεί να αποφύγει, παρά τη δυσκολία της επιχείρησης.

Ικανοποιημένα αποδυτήρια

Αλλά στον σημερινό Ζιντάν, στον Zizou των επιτυχιών, λίγα πράγματα φαίνεται να του αντιστέκονται. Κατάφερε να πείσει, κανείς δεν στοιχημάτιζε γι’αυτό, τον ακόρεστο Cristiano ότι ήταν απαραίτητο να κατανέμει τις προσπάθειές του για να φθάσει στο τέλος της σεζόν σαν ένα αεροπλάνο. Το πέτυχε, κι άλλοι, όπως οι Modric και Ramos (και οι δύο έχουν περάσει πλέον τα τριάντα) θα πρέπει να διεξάγουν παρόμοια σωματικά πλάνα. Κάτι που θα διευκολύνει, αναμφίβολα, το ρόλο του Ζιντάν για να κάνει rotation όλο το χρόνο.


Επειδή ο Γάλλος προπονητής, στην πραγματικότητα, θα’χει προβλήματα ακόμη και για να κάνει τα κοψίματα στις αποστολές. Πονοκεφάλους που θα γλιτώσει ξεκουράζοντας τα πρώτα ξίφη (όπως έκανε με τους CR7, Μπενζεμά, Bale, Modric, Kroos και σία), χωρίς να τους βάλει στην 18άδα. Είναι αυτό που έχει ένα καταπληκτικό ρόστερ που έχει βελτιωθεί με τις αφίξεις των Theo, Llorente, Vallejo και Ceballos. Τώρα είναι στο χέρι του Ζιντάν να τους διανέμει σε όλη τη σεζόν σε αναζήτηση του sextete.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.