News Update :

powered by Agones.gr - livescore

O Theo Hernández κι ο μύθος του ασχημόπαπου

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Του Antonio Sanz

Ανέβηκε σκαλοπάτια στην rojiblanca cantera περισσότερο ως ο αδελφός του Lucas παρά ως ο Theo. Αυτή η εικόνα του ασχημόπαπου τον επαναστάτησε μέχρι να ρίξει τελικά την βόμβα: τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης

Έχει εκπληρώσει την επιθυμία του, ή τουλάχιστον έτσι είπε στην παρουσίασή του ως νέος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Theo Hernández αποφάσισε, μπαίνοντας στην περασμένη σεζόν, η κλήση του λευκού συλλόγου ν’αποδειχτεί καθοριστική για αλλαγή του προορισμού. Τότε, ο παίκτης όντας της Αλαβές, μετατρέπονταν σ’έναν απ’τους πιο ακμάζοντες μπακ της Liga. Είχε καταλήξει εκεί λόγω μιας αθλητικής απόφασης της Ατλέτικο Μαδρίτης, σύλλογος εκπαίδευσης του Μαρσεγιέζου fullback. Αυτός ο νεαρός 19χρονος Γάλλος παρουσιάζεται για τον Ζιντάν ως η εναλλακτική στον Μαρσέλο. Έχοντας επίγνωση της δυσκολίας, το αγόρι παραδέχονταν ότι ο Βραζιλιάνος θα’ναι ο καθρέφτης όπου θα κοιτιέται κι ότι η εξέλιξή του στο ρόστερ θα’ναι προοδευτική. Φυσικά, αν έχει αποδείξει κάτι ο συμπατριώτης του απ’τον πάγκο είναι ότι τα rotations θα’ναι μια πάγια πρακτική κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πρέπει να πιστέψουμε στον παιδικό madridismo του Theo, όπως επίσης γνωρίζουμε τι έχει υπάρξει να εξελίσσεται στη σκιά του αδελφού του Lucas, που έχει εγκατασταθεί ήδη μεταξύ των επιλεγμένων για τον Simeone. Ο πλέον madridista ανέβηκε σκαλιά στην rojiblanca cantera περισσότερο σαν αδελφός του Lucas παρά ως Theo. Αυτή η εικόνα του ασχημόπαπου τον επαναστάτησε μέχρι να ρίξει τελικά την βόμβα: τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Γιος ποδοσφαιριστή, αδελφός ποδοσφαιριστή, ο Theo ήταν πάντα ένα επαναστατικό αγόρι. Σε νεαρή ηλικία έλαβε μια ακαταμάχητη προσφορά απ’τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Guardiola τον γνώριζε καλά και ζήτησε απ’τον Beguiristain να προσπαθήσει την απόκτηση των δύο αδελφών. Ο Lucas αποτελούσε ήδη μέρος της πρώτης rojiblanca ομάδας , ενώ ο Theo καταλάμβανε θέση μεταξύ των πιο διακεκριμένων νεαρών στο σπίτι. Σ’εκείνο το καλοκαίρι του 2016, η Atleti αισθάνθηκε κατά καιρούς ότι έχανε δύο υποσχόμενα αγόρια, αλλά αυτό του Lucas πονούσε ιδιαιτέρως. Ο μικρότερος αδελφός δεν είχε εκραγεί ακόμα και ήταν ένα ερωτηματικό. Αλλά ο Γκουαρντιόλα είχε ήδη λάβει το ραβασάκι ότι η οικογένεια Hernandez είχε πρώτο πράμα. Στη rojiblanca διοίκηση δεν απέμεινε άλλη επιλογή απ’το να βελτιώσει τις συμβάσεις των εφήβων και ν’αποτρέψει έτσι μια διαφαινόμενη φυγή στην Premier League. Ήταν η πρώτη προειδοποίηση. Κανείς δεν υποπτεύθηκε εκείνη τη στιγμή ότι η έξοδος θα συνέβαινε μόνο λίγους μήνες αργότερα. Αυτό που κατανοήθηκε απ’την rojiblanca τεχνική γραμματεία ήταν ότι, χωρίς θέση στην πρώτη ομάδα, το καλύτερο για τον Theo ήταν να ψάξει έναν δανεισμό. Βιτόρια και Αλαβές αποδείχτηκαν ο καλύτερος προορισμός για να εστιάσει την εξέλιξη του αγοριού.

Αντίο με αγανάκτηση

Ο Theo παρέμενε για την Atleti ο μικρός αδελφός του Lucas, μέχρι που στις πρώτες μέρες του 2017, ο αθλητικός σύμβουλος του αμυντικού άρχισε να καθυστερεί τη γενική διαχείριση. Οι μήνες στα blanquiazul ήταν ακμάζοντες, μετατρέπονταν σε μία απ’τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν. Έτσι, ο σύλλογος του Manzanares κινήθηκε για να τροποποιήσει προς τα πάνω ένα νέο συμβόλαιο. Αυτό που περίμεναν ως μια γρήγορη επίλυση και χωρίς κωλύματα, μετατράπηκε σε μηδενικές προθέσεις διαπραγμάτευσης. Η καχυποψία αυξάνονταν για μέρες στα γραφεία του Καλντερόν. Υποπτεύονταν ότι υπήρχε ένας λόγος: ο Ζιντάν είχε επικοινωνήσει με τον Theo και του είχε υποσχεθεί μια θέση στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η Atleti μύρισε την κίνηση, αν και δεν γνώριζε τις πραγματικές προθέσεις. Η φημολογία ήταν μια σταθερά μέχρις ότου η «Marca» αποκάλυψε τη συμφωνία. Το club που τον έβγαλε αισθάνθηκε διπλά προδομένο: απ’το αγόρι κι απ’τον Florentino Pérez. Το πρώτο επέλεγε να υπογράψει για τον αιώνιο αντίπαλο χωρίς να δώσει μια ευκαιρία στους rojiblancos. Τον δεύτερο τον αισθάνθηκε ξένο σ’αυτή την άγραφη συμφωνία μη παρέμβασης στους παίκτες του γείτονα.

Στη συνέχεια, η πρώτη αντίδραση της Atleti ήταν να προσπαθήσει να εμποδίσει την άφιξη του Theo στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αποφάσισε να βάλει τον Μαρσεγέζο στην αγορά και τον πρόσφερε στους μεγάλους συλλόγους. Αλλά ούτε η Barca, η οποία ενδιαφέρονταν επίσης, ούτε η Μάντσεστερ Σίτι, ούτε η United ή η Μπάγερν δεν ήθελαν πόλεμο με τους λευκούς κι απέφυγαν ν’αλλάξουν τον προορισμό του μπακ. Η απόφαση ήταν σταθερή: ήθελε να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ως εκ τούτου, στην atlética ηγεσία δεν έμεινε άλλη επιλογή απ’το να διαπραγματευτεί με την Concha Espina για να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι. Ο νεαρός το’χε τόσο ξεκάθαρο που δεν επηρεάστηκε απ’τις πιέσεις, δείχνοντας σίγουρος για το στοίχημα. Ο Theo είχε αποφασίσει να πάψει να’ναι το ασχημόπαπο και η εκδίκησή του περνούσε απ’το να βροντήξει μια πόρτα σε μια οντότητα της οποίας οι τεχνικοί της cantera της έβλεπαν πάντα το αγόρι ως τον αδελφό του Lucas.

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν έγραψε το δέκατο ένατο αιώνα, ένα παραμύθι που ονομάζεται «Το Ασχημόπαπο». Ο Δανός συγγραφέας μιλούσε σε αυτή την ιστορία για την ανθρώπινη αυτοεκτίμηση. Ίσως, το ότι μεγάλωσε στη σκιά του Lucas, έχει προκαλέσει να εκτίμησε ο Theo ότι ήταν η ώρα ν’αφήσει το μονοπάτι του μεγαλύτερου αδελφού, τον οποίο παρεμπιπτόντως θαυμάζει βαθιά. Η απόφαση να πετάξει πιο ψηλά λήφθηκε με ενθουσιασμό στην Ρεάλ Μαδρίτης που κατάλαβε ότι έπαιρνε ένα περισσότερο από ενδιαφέρον μαργαριτάρι του μέλλοντος. Σ’αυτή την λευκή πρακτική που αποτελείται απ’το να υπογράφει κάθε καλοκαίρι τις νεαρές και υποσχόμενες αξίες, η δυνατότητα να αποκτήσει τον Γάλλο ήταν ακαταμάχητη. Ο Florentino το γνώριζε κι ο Ζιντάν το ενέκρινε. Τώρα είναι στο χέρι του τεχνικού να δαμάσει και να ελέγξει έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο αναμένονται πολλά στο Μπερναμπέου. Η Atleti, που τον αποχαιρέτησε με αγανάκτηση, ελπίζει τώρα ο μεγαλύτερος της ιστορίας να μην καταλήξει να πετάξει επίσης και να γραφτεί ένας ακόμα μύθος με έναν ακόμα χαμένο κύκνο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.