News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano στοχεύει στο Camp Nou

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Του Jesús Sánchez

Δεν προλαβαίνει το παιχνίδι των Σκοπίων εναντίον της Manchester United


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα κάνει το ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο σκέλος του Supercopa της Ισπανίας, στις 13 Αυγούστου στο Καμπ Νόου. Στο λευκό club δεν έχουν αμφιβολίες σε σχέση με την παραμονή του παίκτη-βιτρίνα, κι όλη εκείνη η ενόχληση που βίωνε ο Πορτογάλος επιθετικός σε σχέση με τη παραμονή του στην Ισπανία έχει μαλακώσει τις τελευταίες εβδομάδες κατά τη διάρκεια των διακοπών, που θεραπεύουν τα πάντα.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν τον υπολογίζει, στο λευκό ρόστερ θεωρούν δεδομένο ότι ο Κριστιάνο θα συνεχίσει -ακούστε απλά τον Marcelo την περασμένη Παρασκευή, έναν απ’τους αρχηγούς- κι ο ίδιος ο παίκτης έχει κάνει ήδη τους λογαριασμούς του, το πλάνο εργασίας του για ν’αντιμετωπίσει μια ακόμα σεζόν γεμάτη με προκλήσεις: το φιλόδοξο sextete με τη Μαδρίτη, αυτό που φαίνεται ότι θα’ναι η προσέγγιση προς την πέμπτη Χρυσή Μπάλα του και το τέλος του δρόμου, το Mundial της Ρωσίας, ίσως η τελευταία μεγάλη διοργάνωση εθνικών που του μένει να παίξει λόγω ηλικίας.

Ο Cristiano θα κάνει ένα διάλειμμα στις διακοπές του. Θα υποβληθεί σε μερικές ιατρικές εξετάσεις την επόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη. Δεν είναι ένα pit-stop. Δεν υποφέρει κανέναν τραυματισμό. Τελείωσε πολύ ευχαριστημένος με τη φυσική του κατάσταση στο τέλος της σεζόν και πρόσφερε επίσης τη συμβολή του στην Πορτογαλία στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, ένα τουρνουά πάντα περίπλοκο μετά την απαιτητική σεζόν με τη Μαδρίτη.

Πρόκειται για έναν έλεγχο ρουτίνας για να διαπιστώσει την κατάστασή του γενικά και ειδικότερα την υγεία των γονάτων του. Θα βρεθεί στην πρωτεύουσα για τρεις ή τέσσερις μέρες πριν αρχίσει και πάλι τις διακοπές, όπου θα εναλλάσσει διαφημιστικές υποχρεώσεις (έχει προγραμματισμένο ένα ταξίδι στην Ιαπωνία για να καλύψει τους χορηγούς του) και στιγμές ελεύθερου χρόνου μαζί με την οικογένειά του, η οποία μόλις διευρύνθηκε.

Στα τέλη Ιουλίου, ενδεχομένως πριν απ’την δικαστική κλήτευση που θα τον οδηγήσει να καταθέσει στο Δικαστήριο Νο 1 του Pozuelo στις 31 Ιουλίου (12.00 η ώρα) σε σχέση με την καταγγελία μιας υποτιθέμενης απάτης στο Υπουργείο Οικονομικών, θα επιστρέψει στην εργασία. Ο Ζιντάν ήθελε να πάρει ο Κριστιάνο ένα μήνα διακοπών, ούτε μια μέρα λιγότερο, κι έτσι θα γίνει. Ο Γάλλος προπονητής, ο οποίος εξακολουθεί να’χει ψυχή παίκτη, ξέρει ότι λιγότερος καιρός είναι αντιπαραγωγικός. Ο Cristiano θα ξαναβρεί τους συμπαίκτες του στο Valdebebas, όταν επιστρέψει η λευκή αποστολή απ’τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν γνωστό, και θα μπορούσε να φανεί, αλλά είναι επιβεβαιωμένο πλέον ότι ο Cristiano θα χάσει το πρώτο Clásico της σεζόν, το φιλικό ενάντια στη Μπαρτσελόνα στο Μαϊάμι στις 30 (02.30 ώρα). Επρόκειτο για μια απ’τις σημαντικότερες ατραξιόν του International Champions Cup, τον πρώτο παλμό της σεζόν ενάντια στον Messi, αλλά η μονομαχία μεταξύ των δύο βασιλέων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα πρέπει να περιμένει μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Όχι στα Σκόπια

Ο Πορτογάλος επιθετικός έχει σχεδόν αποφασίσει να μην παίξει στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στη Manchester United, ένα πολύ ξεχωριστό ματς γι’αυτόν ενάντια στην πρώην ομάδα του, αλλά και για τον σύλλογο, ο οποίος ξεκινά στα Σκόπια μια πρόκληση χιλίων δαιμόνων, αυτή των έξι τίτλων.

Ο Ζιντάν θέλει να συμπληρώσει 10 μέρες προπονήσεων πριν αντιμετωπίσει τον πρώτο του αγώνα. Για τον Γάλλο προπονητή αυτές οι 10 μέρες είναι ιερές. Ίσως οι ημερομηνίες να το επιτρέπουν, αλλά είναι πάρα πολύ σοβαρό ματς, μεγάλου ονόματος, μ’έναν ευρωπαϊκό τίτλο να διακυβεύεται κι απέναντι σε έναν αντίπαλο ουσίας όπως η ομάδα του Μουρίνιο, για να πάρει τόσα ρίσκα. Δεν είναι η πιο κατάλληλη μέρα για τα εγκαίνια του Πορτογάλου επιθετικού. Έτσι το’χει ερμηνεύσει ο Cristiano, που θα προφυλαχθεί.

Το πρόγραμμα του χαμογελά για να φτάσει σε καλή κατάσταση στις 13 Αυγούστου, καθορισμένη ημερομηνία (αν κι αναμένει ακόμα την επίσημη έγκριση της Συνέλευσης της RFEF στις 20 του μήνα) για το πρώτο σκέλος του Supercopa της Ισπανίας. Ο Ρονάλντο, εκτός από αναποδιά στην προετοιμασία, θα κάνει το ντεμπούτο του ενάντια στη Μπαρτσελόνα στο Σούπερ Καπ. Η πρόθεση είναι να φτάσει στο μέγιστο στην έναρξη του πρωταθλήματος, στις 19 ή 20 Αυγούστου.

Τα δύο Clásicos θα’ναι ένα καλό τεστ για να δούμε την κατάσταση του Κριστιάνο, ο οποίος θα’χει μια έναρξη στη σεζόν πολύ διαφορετική απ’του προηγούμενου έτους. Τότε ανάρρωνε απ’τον τραυματισμό του στο γόνατο που υπέστη στον τελικό του Euro. Δεν μπόρεσε να παίξει με τη Μαδρίτη μέχρι την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τώρα η εικόνα για τον αδηφάγο Cristiano είναι διαφορετική.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

@suntagm_puskas 
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.