News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«Ο Cristiano Ronaldo δεν θα συμφωνήσει ούτε υπό την απειλή της φυλάκισης»

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Του Joaquín Maroto

Ο Πορτογάλος θα καταθέσει αύριο στο Δικαστήριο του Pozuelo για ένα φερόμενο οικονομικό έγκλημα 14,7 εκατομμυρίων που επιφέρει μια ελάχιστη ποινή φυλάκισης επτά ετών. «Είναι αθώος και θα πάει μέχρι το τέλος», έχουν διαβεβαιώσει στην As πηγές πολύ κοντά στον παίκτη.


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα πάει αύριο στις 12.30 για να καταθέσει ως διερευνώμενος ενώπιον της δικαστή Mónica Gómez Ferrer, στο Δικαστήριο Νο 1 του Pozuelo, το οποίο τον έχει καλέσει για ένα υποτιθέμενο οικονομικό έγκλημα. Η εισαγγελία κατηγορεί τον Ρονάλντο για τη δημιουργία μιας υπεράκτιας δομής με σκοπό την εξαπάτηση 14,7 εκατομμυρίων ευρώ με «συνειδητό» κι «εθελοντικό» τρόπο και τον κατηγορεί για τέσσερα αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ του 2011 και του 2014. Όπως έχει μπορέσει να γνωρίζει αυτή η εφημερίδα, ο Πορτογάλος θ’αρνηθεί τις κατηγορίες, θα επιμείνει στην αθωότητά του και δεν θα συμφωνήσει με την Ποινική Δίωξη. «Ο Cristiano παραμένει σταθερός και δεν θα τον πειράξει να φτάσει μέχρι το τέλος, αντιμετωπίζοντας ακόμη και μια δίκη εναντίον του Κράτους, για να υπερασπιστεί την αθωότητά του. Δεν θα συμφωνήσει ούτε υπό την απειλή ή τον κίνδυνο φυλάκισης», έχουν διαβεβαιώσει στην As πηγές πολύ κοντά στον παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η υπεράσπιση του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι στα χέρια της δικηγορικής εταιρείας Baker & Mckenzie, η οποία εκτιμά ότι ο πελάτης του ήταν «λογικός κι επιμελής» στις δημοσιονομικές επιδόσεις του κι ότι δεν είχε ποτέ την επιθυμία να εξαπατήσει το Υπουργείο Οικονομικών. Οι δικηγόροι του Πορτογάλου εκτιμούν ότι τα πάντα περιορίζονται σε «μια απλή διαφορά εκτίμησης, που δεν μπορεί να θεωρηθεί εκ προθέσεως». Αλλά αυτό δεν είναι το κριτήριο της Εισαγγελίας της Μαδρίτης, που κατηγόρησε τον Πορτογάλο επειδή, υποτιθέμενα, επωφελήθηκε από μια εταιρική δομή τοποθετημένη μεταξύ της Ιρλανδίας και των Βρετανικών Παρθένων Νήσων για να «κρύψει τα έσοδα που δημιουργούνταν στην Ισπανία» απ’τα δικαιώματα της εικόνας του. Τα αποδιδόμενα ποσά που αξιώνουν απ’τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι 1,39 εκατομμύρια ευρώ το 2011· 1,66 εκατομμύρια το 2012· 3,2 εκατομμύρια το 2013 και 8,5 εκατομμύρια το 2014. Όλα αυτά τα ποσά υπερβαίνουν τα 120.000 ευρώ ετησίως, που μετατρέπουν τη φοροδιαφυγή σε έγκλημα. Τα εγκλήματα, που θεωρούνται επιδεινωμένα, τιμωρούνται με φυλάκιση από δύο έως έξι έτη το καθένα, το οποίο θα συνεπάγονταν το αίτημα της Υπεράσπιση του Κράτους για μια ελάχιστη συνολική ποινή για τον Cristiano επτά ετών για τα τέσσερα υποτιθέμενα εγκλήματα που του αποδίδονται.


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αν του ανοίξει τελικά δίκη το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης, θα μπορούσε να δει να μειώνεται η ποινή του στο ένα τέταρτο στην περίπτωση που, πληρώσει άμεσα τα ποσά που του αξιώνουν συν το αντίστοιχο πρόστιμο, συνολικά 29 εκατομμύρια ευρώ, παραδεχτεί τα εγκλήματα κι ασκήσει μια «έκτακτη συνεργασία» με την Δικαιοσύνη για την αποσαφήνιση των πραγματικών περιστατικών (ο μάνατζερ του, Jorge Mendes, διερευνάται στο ίδιο δικαστήριο για τη συσσώρευση των φορολογικών εγκλημάτων με παρόμοιο σύστημα άλλων εκπροσωπούμενών του, μεταξύ αυτών των Ντι Μαρία, Coentrao και Falcao, οι οποίοι συμφώνησαν για ν’αποφύγουν την φυλακή). Αλλά αν διατηρήσει την πρόθεσή του ν’αντιδικήσει εναντίον του Κράτους θα χάσει τα απαλλακτικά και θα διακινδυνεύσει μια δίκη με ποινικές συνέπειες. «Απ’αυτό επωφελούνται, απ’το ότι ή περνάς απ’τη μέγγενη και πληρώνεις, ή σε απειλούν με φυλακή. Αλλά ο Cristiano δεν θα ενδώσει και γι’αυτό δεν πρόκειται να συμφωνήσει», επέμειναν οι ίδιες πηγές.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.