News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Asensio για τον θρόνο του James

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Του Rubén Jiménez

Πρέπει να κληρονομήσει το 10 για τους χρήστες της MARCA


Ο Marco Asensio είναι σαν το Game of Thrones. Όλος ο κόσμος είναι σε αναμονή για να ξεκινήσει η νέα σεζόν. Αναμένοντες, ενθουσιασμένοι σαν τα παιδιά την νύχτα των Βασιλιάδων, μετράνε τις μέρες για να επιστρέψει η μπάλα στα πόδια του. Επειδή τις μέρες που παίζει ο mallorquín, ο οπαδός αφιερώνεται στο να φωνάζει σε όποιον τολμά να’χει τη μπάλα, εκείνο το: «Δώσ’την στον Asensio». Σε μόλις μία σεζόν έχει καταστήσει σαφές ότι αξίζει να φορέσει το 10 του James Rodríguez, του Özil, του Laudrup, του Ζέεντορφ, του Φίγκο...

Έτσι το βλέπουν επίσης οι χρήστες του MARCA.com, οι οποίοι επιλέγουν τον Marco για κληρονόμο του αριθμού που μένει τώρα ελεύθερος. Το 31% των ψηφοφόρων στο γκάλοπ μας ποντάρουν σ’αυτόν για να πάρει το 10, μέχρι τώρα τον θρόνο του Κολομβιανού. Περισσότερες ψήφους απ’όσες πήραν καταξιωμένοι παίκτες στη Μαδρίτη, όπως ο Modric (25%) ή ο Isco (24%), πολύ πιο μπροστά απ’τη νέα υπογραφή Dani Ceballos κι ακόμη κι από έναν πιθανό galáctico.

Και είναι φυσικό να θέλει το 10. Όταν ένας επίδοξος νικάει έναν πρωταθλητή του μποξ παίρνει τη ζώνη του. Κι αυτό έχει συμβεί φέτος μεταξύ Asensio και James. Ο Ισπανός, στα 20 χρόνια του, στάθηκε το καλοκαίρι με όλη την επιθυμία κι όλο το ταλέντο του κόσμου διατεθειμένος να καταβροχθίσει τον οποιονδήποτε. Επέστρεφε απ’το Erasmus με την αντίθετη αίσθηση απ’αυτήν που επιστρέφει ένας φοιτητής, γνωρίζοντας ότι είχε εκμεταλλευτεί το έτος.

Ήταν βασικός στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και χρειάστηκε 20 λεπτά για να ξεχαρβαλώσει το σαγόνι οποιοδήποτε δεν τον γνώριζε. Ο πύραυλός του στο παραθυράκι του Sergio Rico ήταν ο πρόλογος μιας σεζόν πυροτεχνημάτων. Σκόραρε στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, στον πρώτο του αγώνα στο Champions League, στον πρώτο του αγώνα στο Copa del Rey και φύλαξε για τα τελευταία κεφάλαια δύο μπάλες. Τη γκολάρα στη Μπάγερν και το κερασάκι στην Γιουβέντους στον τελικό του Κάρντιφ.

Για να μάθεις ότι ο Asensio έχει αστέρι δεν χρειάζεται να’σαι κάποιος ειδικός όπως αυτός που μαντεύει ότι ένα πεπόνι θα’ναι καλό πριν απ’το άνοιγμα. Ο Marco φέρει την επιτυχία γραμμένη στο μέτωπο και τη φωτιά στα μάτια του. Δεν υπάρχει στη μνήμη μια τέτοια συναρπαστική ανάδυση απ’τον Raúl. Και οι δύο κέρδισαν το πρωτάθλημα στην πρώτη τους σεζόν και σήκωσαν το πρώτο τους Champions League το έτος που έσβησαν 21 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων τους.

Υποβίβασε τον James, μια μεταγραφή 75 εκατομμυρίων ευρώ, ένα διαφημιστικό σύμβολο, μια μηχανή πώλησης φανελών και μια αναφορά σε μια αγορά, της Λατινικής Αμερικής, τόσο σημαντική για την Ρεάλ Μαδρίτης όσο και κενή από τωρινές αναφορές. Και το έκανε μένοντας στις κερκίδες χωρίς να γκρινιάξει, όντας αναπληρωματικός χωρίς να στραβομουτσουνιάσει, εκμεταλλευόμενος κάθε ευκαιρία και λάμποντας, φτάνοντας να μετατραπεί σ’εκείνον τον πρωταγωνιστή της αγαπημένης σου σειράς, που όταν δεν εμφανίζεται σ’ένα επεισόδιο σου φαίνεται πιο βαρετό.


Κάθε γράμμα αυτού του κειμένου, κάθε δευτερόλεπτο, κάθε μέρα, κάθε προπόνηση είμαστε λίγο πιο κοντά για να δούμε και πάλι τον Asensio με τη μπάλα στα πόδια του... και ποιος ξέρει αν και με το 10 στην πλάτη του. Τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε στο madridista club μπορούν να αποδειχθούν λίγα ενώπιον της πλημμύρας των ταμειακών μηχανών που θα πουλάνε, στα 105 ή στα 135 ευρώ, ανάλογα με την επιλεγμένη εμφάνιση, την φανέλα του mallorquín κατά τη διάρκεια αυτής και των σεζόν που θα φορά τα λευκά. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 10 για 10 χρόνια.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.