News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο αρχηγός επιστρέφει με νέες προκλήσεις

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Του Pablo Polo

Οι έξι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο Sergio Ramos φέτος


Ο αρχηγός είναι πίσω. Κι ο Sergio δεν κουράζεται. Όπως κάθε προετοιμασία, επιστρέφει με τον ίδιο ενθουσιασμό όπως πάντα. Για έναν παίκτη που έχει κερδίσει σχεδόν τα πάντα, δεν είναι εύκολο να μπαίνουν καθήκοντα. Ωστόσο, ο παίκτης απ’το Camas, όπως κάθε χρόνο, φέρνει τα δικά του. Είναι το μυστικό του. Του αρέσει να θέτει στόχους και να τους εκπληρώνει, κι αν και μοιάζει ψέμα, τους έχει ήδη στο μυαλό.

Η μάχη της χρυσής μπάλας

Το είπε στη συνέντευξή του στη MARCA. Πιστεύει ότι δεν είναι καμία τρελά να μπει κάποιο χρόνο στη μάχη για να μετατραπεί στον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Ο τελευταίος αμυντικός που το κατάφερε ήταν ο φίλος του Καναβάρο. Φέτος, ο Sevillano στόπερ θα παλέψει και πάλι για το Champions League κι έχει κλείσει μια καταπληκτική σεζόν, με το τρίτο του Τσάμπιονς Λιγκ σε τέσσερα χρόνια και με τη Laliga. Μέχρι το βραβείο, του απομένουν βιτρίνες όπως ο τελικός του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και της Ισπανίας, εκτός απ’το Mundialito των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στην κορυφή του Τσάμπιονς Λινγκ

Ο Sergio έχει πλέον τρία Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Απέχει ένα απ’το να βρεθεί στην κορυφή, δίπλα στους παίκτες με τα περισσότερα Champions League στο βιογραφικό τους, από τότε που το τουρνουά υιοθέτησε αυτή τη μορφή. Σ’αυτό το γκρουπ βρίσκονται παίκτες όπως ο Μέσι, ο Ζέεντορφ, ο Πικέ, ο Τσάβι, ο Ετό, ο Iniesta ή ο ίδιος ο Κριστιάνο. Αν έχει υπάρξει ένας αμυντικός που έχει επίσης σημαντικότητα τα τελευταία χρόνια κατά την άρση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά, ήταν αυτός. Ήταν καθοριστικός στη Λισσαβόνα, σκόραρε στο Μιλάνο και σήκωσε τα δύο τελευταία ως αρχηγός. Είναι ο μοναδικός αμυντικός που έχει σκοράρει σε δύο διαφορετικούς τελικούς με αυτή τη μορφή. Σ’όλη την ιστορία, έχει ισοφαρίσει τον Tommy Gemmell (1967 και 1970) και τον Phil Neal (1977 και 1984). Ένα άλλο ορόσημο που έχει στο βιβλίο του, να γίνει ο μοναδικός αμυντικός που σκοράρει σε τρεις τελικούς του Champions League.

Στην κορυφή των παιχνιδιών

Ο Sergio Ramos θα τοποθετηθεί αυτή τη σεζόν, εκτός εκπλήξεως, μεταξύ των 10 παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτήν την στιγμή είναι δωδέκατος, με 522 αναμετρήσεις, και μπροστά του είναι ο Ρομπέρτο ​​Κάρλος (11) με 527 αναμετρήσεις κι ο Guti (10) με 542 αγώνες. Ο Ramos είναι ένας σταθερός για τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ενώ μπαίνει στα αδιαπραγμάτευτα rotations του προπονητή, ο μέσος όρος του σε παιχνίδια ανά σεζόν θα του έφτανε με το παραπάνω για να μπει στην λίστα.

H δέκατη τρίτη σεζόν του

Ο Sergio θα κάνει την δέκατη τρίτη σεζόν του στην Ρεάλ Μαδρίτης. Πλέον δεν υπάρχουν πολλοί στο ύψος τους. Θα μειώσει στη μία απ’το είδωλό του, Φερνάντο Ιέρο, κι απ’τον Guti, με 14 σεζόν. Μπροστά βρίσκονται επίσης, ένας από απ’τους συμπαίκτες του, ο Ραούλ, με 16 σεζόν, και πιο μακριά με 18 οι Paco Gento, Manolo Sanchis και Miguel Ángel. Ωστόσο, ο Sergio πιστεύει ότι μια μέρα μπορεί να φτάσει μέχρι την κορυφή. Λέει ότι του απομένουν ψωμιά και το όνειρό του είναι να αποσυρθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το  όνειρο του sextete

Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά ο Sergio Ramos, λόγω της δύναμης και της ηγεσίας του, θα’ναι ένας από εκείνους που θα προσπαθήσουν να κάνουν την ομάδα να πιστέψει ότι είναι δυνατό να κερδίσει ό, τι υπάρχει μπροστά της. Θα’ταν ιστορικό για τον madridismo και για τον Ράμος ως αρχηγό. Supercopa Ισπανίας και Ευρώπης, Mundial Συλλόγων, Κύπελλο Ισπανίας, Liga και Champions League.

Η πρόκληση του Mundial


Είναι έτος Mundial κι ο Sergio Ramos ξέρει ότι έχει άλλη μια ευκαιρία να περάσει στην ιστορία. Το κέρδισε με την ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, αλλά τώρα θα μπορούσε να το κάνει ως αρχηγός κι ως ηγέτης μιας νέας γενιάς που καθοδηγεί ο Lopetegui. Θα’ταν απ’τους λίγους Ισπανούς παίκτες που κατακτάνε δύο Παγκόσμια Κύπελλα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.