News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η συνθηκολόγηση του Cristiano Ronaldo: δεν φεύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης επειδή δεν μπορεί

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Του Antonio Sanz

Ο Πορτογάλος δεν έχει μιλήσει ακόμα και το μόνο που έχει προσφέρει είναι σοβαρές και μακρινές εκφράσεις και φευγαλέες εμφανίσεις με την εθνική του. Η Μαδρίτη αναπνέει και η αίσθηση είναι ότι δεν φεύγει επειδή δεν μπορεί


Το εξώφυλλο ενός μέσου ενημέρωσης μπορεί να κάνει να παραπαίει κι ο πιο ισχυρός -είτε είναι άτομο είτε κοινωνία- όσο πολλή δύναμη κι αν έχει. Αυτό είναι ό, τι συνέβη, πριν τρεις βδομάδες, με το εξώφυλλο της πορτογαλικής αθλητικής εφημερίδας «A Bola». Η ίδια η Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη επιληπτικές κρίσεις με την είδηση της εφημερίδας. Σε μια διαρροή τόσο ενδιαφέρουσα όσο κι αποτελεσματική, οι κοντινοί του Κριστιάνο Ρονάλντο θέλησαν ν’αγχώσουν τον madridismo με την αναγγελία της αμετάκλητης εξόδου του παίκτη απ’τον λευκό σύλλογο.

Τα δημοσιονομικά προβλήματα που τον συνοδεύουν μετατρέπονταν στο έναυσμα για να απελευθερωθεί χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Η είδηση, χωρίς λόγια ούτε του ποδοσφαιριστή ούτε κάποιου άλλου κοντινού πρωταγωνιστή, απέκτησε μια αλήθεια χωρίς όρια στη χώρα μας. Κανείς δεν την αμφισβήτησε. Η κοινή γνώμη αποδέχθηκε απρόσκοπτα, με μόνη υποστήριξη τη δημοσιογραφική αξιοπιστία, ότι αυτή ήταν η σκέψη του CR7. Μέχρι κι ο ίδιος ο Florentino Pérez φάνηκε αναγκασμένος να ολοκληρώσει ένα γύρο συνεντεύξεων, υπερασπιζόμενος την τιμή του υπαλλήλου του. Δεν ήταν αναγκαία ούτε μια λέξη του αγοριού. Μόνο σοβαρές και μακρινές εκφράσεις και φευγαλέες εμφανίσεις με την εθνική του αρκούσαν για να κάνουν την ιστορία να μεγαλώσει. Σήμερα διατηρείται η σιωπή, η Μαδρίτη αναπνέει και η γενική αίσθηση είναι ότι ο Ρονάλντο δεν φεύγει επειδή δεν μπορεί να φύγει.

Στις 31 Ιουλίου, σε πρωινό ωράριο σα να επρόκειτο για μια προπόνηση, ο παίκτης θα καταθέσει ως διερευνώμενος ενώπιον μιας κυρίας, μιας δικαστή του δικαστηρίου του Pozuelo de Alarcón, περιοχή που συνδέεται με το σπίτι του παίκτη. Πρέπει να αμυνθεί σε τέσσερα καταγγελλόμενα αδικήματα κατά του Υπουργείου Οικονομικών, που τον κατηγορούν υποθετικά για τη διάπραξη μιας απάτης που ανέρχεται σε 14,7 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ των ετών 2011 και 2014. Τη ζημιά στη δημόσια εικόνα του την έχει υποστεί ήδη με την αποκαλούμενη «ποινή του δελτίου ειδήσεων».


Γι’αυτό μαίνεται αφού αποφάνθηκε, σε διάφορες προηγούμενες συνεντεύξεις, ότι τίποτα δεν τον φέρνει κοντά στα δημοσιονομικά προβλήματα που του συσχέτιζαν διάφορες πληροφορίες. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μπουχτισμένος, εξερράγη και πήγε για όλα ή τίποτα χρησιμοποιώντας την πάτρια δημοσιογραφία. Γνωρίζοντας ότι το να σπάσει μονομερώς το συμβόλαιό που τον συνδέει με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2021 είναι σχεδόν αδύνατο, θέλησε ν’αγχώσει τον madridismo. Ωστόσο, αυτός αντέδρασε με αδιαφορία: «Αν δεν έχει πληρώσει, να το κάνει», είπε η λευκή κοινή γνώμη σ’αυτή τη σχέση αγάπης-μίσους που συνοδεύει τον Πορτογάλο με την κερκίδα απ’τα πρώτα του βήματα ως λευκός.

Ο Florentino βγήκε ανεπίσημα να παλέψει γι 'αυτόν σε μια κίνηση που τίμησε τον νεοδιορισθέντα πρόεδρο -εκμεταλλεύτηκε την επανεκλογή για τον γύρο των συνεντεύξεων-. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει καμία σχέση με τους υποτιθέμενους παράτυπους δημοσιονομικούς λογαριασμούς του εργαζομένου της. Ωστόσο, το να χάσει αυτόν που θα κατακτήσει εκ νέου τη Χρυσή Μπάλα δεν μπαίνει ούτε στην εξίσωση ούτε στα σχέδια του ηγέτη. Εξ ου κι αυτή η άνευ όρων υπεράσπιση των προσωπικών αξιών του αγοριού, το οποίο σ’όλα αυτά εξακολουθεί να’ναι τσαντισμένο γι’αυτό που πρέπει να ζήσει σύντομα. Πιθανολογείται ότι απ’τη βόλτα που θα κάνει στο Pozuelo, βορειοδυτική περιοχή της πρωτεύουσας, θα εξαχθούν τα τελευταία συμπεράσματα για να μάθουμε αν ο Κριστιάνο θα πιέσει και πάλι την έξοδο ή απλά αν συνθηκολογήσει κι αποδεχτεί ότι δεν είναι εύκολο να φύγει κι ότι το καλύτερο είναι να θέσει μια νέα οικονομική συμφωνία με την οντότητα της Concha Espina. Μένει να μάθουμε αν η λευκή ηγεσία είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί μια νέα αναθεώρηση της σύμβασης που καλύπτει τις δαπάνες που προκύπτουν απ’τις υποτιθέμενες κυρώσεις αν τελικά καταδικαστεί.

Αλλά, γιατί πρέπει να συνθηκολογήσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Με τον αργό ρυθμό που σημάδεψε τον ιδεολόγο της διαρροής στην πορτογαλική εφημερίδα, ο αθλητικός σύμβουλος του ποδοσφαιριστή έπιασε δουλειά για την βολιδοσκόπηση της αγοράς και της εξεύρεσης ενός προορισμού για τον πελάτη του. Με το χαρτί υπό μάλης, χτύπησε την πόρτα εκείνων των ομάδων που κατανοούσε ότι θα μπορούσαν να του κάνουν μια θέση. Ένας που τον περιμένει πάντα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετατρεπόμενη στο πνευματικό καταφύγιο για τον παίκτη. Ωστόσο, ο Sir Alex Ferguson, ο μεγάλος υποστηρικτής, έχει συνταξιοδοτηθεί και είναι κάπως αποκομμένος απ’το επίκεντρο της δράσης. Ο Μουρίνιο, πελάτης επίσης του ίδιου συμβούλου, δεν ήθελε ούτε ν’ακούσει την αθλητική πρόταση. Η κακή εμπειρία που βίωσαν οι δυο τους κατά τους τελευταίους μήνες της συνύπαρξης στη Μαδρίτη καθιστά αδύνατη, για την ώρα, οποιαδήποτε προσέγγιση για να δουλέψουν και πάλι μαζί. Επιπλέον, ο Μου ήθελε τον Griezmann και η άρνηση του Γάλλου είναι καλά επιβραβευμένη απ’την Atleti, τώρα τον Morata, τον οποίο ενημέρωσε ήδη ότι θα’ταν πάντα το νόμισμα της ανταλλαγής αν επέστρεφαν τελικά οι λευκοί για τον De Gea. Πάμε, ο τεχνικός δεν θέλει για τον εαυτό του αυτό το δηλητηριασμένο δώρο που ονομάζεται Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η PSG είναι η άλλη σημαδεμένη κάρτα απ’τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, η γαλλική προτεραιότητα περνά απ’τον Mbappé. Το νεαρό μαργαριτάρι της Μονακό, 18 ετών, είναι ο πραγματικός στόχος του παριζιάνικου club, το οποίο διατηρεί την πρόθεση να γαλλοποιήσει την ομάδα. Η αραβική ιδιοκτησία έχει επίγνωση του τι θα σήμαινε να ενσωματώσει τον επιθετικό της Funchal, αλλά εκτιμά ότι η εκταμίευση της επιχείρησης θα’χε περισσότερο νόημα με τον νεαρό παρά με τον βετεράνο. Εκτός κι αν ο Kylian Mbappé εκτιμά ότι προτιμά να περιμένει τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι πιθανότητες του Κριστιάνο δεν μελετώνται στο Παρίσι. Ίσως από εδώ μπορεί να ανοίξει μια πόρτα στον Florentino και ν’ανταλλάξει αυτοκόλλητα. Μόνο αν ο Πορτογάλος το πει κατά πρόσωπο στον αρχηγό, θα εξέταζε αυτός την οριστική πώληση του Πορτογάλου. Αλλά ο CR7 γνωρίζει ότι για να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, ο επόμενος μεγάλος στόχος του, πρέπει να παίζει και ν’ανταγωνίζεται στην καλύτερη ομάδα και σ’ένα καλύτερο πρωτάθλημα απ’το γαλλικό. Κι αυτός ο προορισμός τη σήμερον ημέρα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιντάν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.