News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η σκληρή μέθοδος του Pintus εξασφαλίζει ένα καλό ξεκίνημα στη σεζόν

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Του Carlos Forjanes

Τα δύο Σούπερ Καπ (Ευρώπης και Ισπανίας) είναι το κλειδί. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα υπάρξει ένα νέο «μαστίγωμα» εξπρές για να ρυθμίσει το φινάλε της σεζόν.


Ο Antonio Pintus φέτος θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του. Ο σιδηρούν λοχίας του Ζιντάν για τη σωματική προετοιμασία του madridista ρόστερ έχει ξεκινήσει στο Λος Άντζελες τα πρώτα σκαριφήματα του σχεδίου του για μια καλοκαιρινή κόλαση. Θα’ναι 22 μέρες προετοιμασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν επιστρέψει στην Ισπανία για τα δύο Σούπερ Καπ (Ευρώπης και Ισπανίας) σχεδόν συνεχόμενα σε μια εβδομάδα πριν απ’την έναρξη του πρωταθλήματος, όπου οι λευκοί υπερασπίζονται τον τίτλο.

Ο Pintus είναι απ’αυτούς που δίνουν το παράδειγμα κι αρχίζει τις προπονήσεις ενεργοποιημένος. Είναι σύνηθες, ενώ οι παίκτες προετοιμάζονται στ’αποδυτήρια, αυτός να’χει βγει ήδη να τρέξει τα πρώτα χιλιόμετρα. Συνήθως τρέχει περίπου 20 χιλιόμετρα κι έχει σωματική κατάσταση μαραθωνοδρόμου. Το συνεχές τρέξιμο, απαραίτητο για τον σχηματισμό της αερόβιας βάσης, είναι ένα στοιχείο όλο και πιο εξορισμένο απ’τους σύγχρονους προπονητές φυσικής κατάστασης, αλλά πολύ παρόν στο φυλλάδιο του Pintus. Ήταν η συστατική επιστολή του στο Μόντρεαλ το περασμένο καλοκαίρι και παίκτες όπως ο Marcos Llorente κι ο Μπενζεμά υπέφεραν μια τόσο απαιτητική αρχή. Άλλοι, όπως ο Μαρσέλο, στραβοκοίταξαν αυτήν την έναρξη χωρίς μπάλα. Αυτή τη φορά η δυναμική έχει γίνει ήδη αποδεκτή και θα προσεχθεί ιδιαίτερα ένας άλλος παράγοντας: το θερμόμετρο. Το Λος Άντζελες δεν είναι ο δροσερός Καναδάς κι αν και τώρα καταγράφονται θερμοκρασίες κοντά στους 27 βαθμούς κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, οι μετεωρολογικές προβλέψεις προειδοποιούν ότι ο υδράργυρος θ’ανέβει την επόμενη εβδομάδα στα Καλιφορνέζικα εδάφη.

Ο Ζιντάν είναι ο καλός αστυνομικός στην εξίσωση που κάνει με τον βοηθό του. Για να γλυκάνει την επιστροφή στην εργασία, η απογευματινή προπόνηση της περασμένης Τετάρτης, η πρώτη στο Λος Άντζελες, ήταν απαιτητική, αλλά γεμάτη μπάλα. Μια καραμέλα για να χωνέψουν καλύτερα τις μεγάλες διαδικασίες με τα βάρη, τους κοιλιακούς, τα εμπόδια και τις πλειομετρικές ασκήσεις που κάνουν στο UCLA.

Αλλά αυτό θα’ναι μόνο το πρώτο μέρος. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (6-16 Δεκεμβρίου στα Αραβικά Εμιράτα) θα υπάρξει νέο μαστίγωμα, αυτή τη φορά εξπρές (κατά πάσα πιθανότητα μιας βδομάδας) με το οποίο ο Pintus θα ρυθμίσει τα γρανάζια για να φτάσουν και πάλι στον Απρίλιο και τον Μάιο καίγοντας κάρβουνο στο μέγιστο. «Είμαστε σαν αεροπλάνα», έλεγε ο Isco τρεις εβδομάδες πριν το Κάρντιφ συνοψίζοντας τη γενική αίσθηση του ρόστερ. «Η περασμένη προετοιμασία ήταν πολύ σημαντική για τις επιτυχίες που είχαμε», επιβεβαίωσε ο Marcelo την περασμένη Παρασκευή: η Μέθοδος Pintus για πάνε για το Sextete.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

@suntagm_puskas 
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.