News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη θα ενεργοποιήσει την υπογραφή του Mbappé όταν πουλήσει τον Morata

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Ξέρει ότι αν δεν τον υπογράψει και δεν τον φέρει τώρα, μπορεί να τον χάσει


Λίγες βδομάδες απομένουν έτσι ώστε τα 105 εκατομμύρια που πλήρωσε το περασμένο καλοκαίρι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Γιουβέντους για τον Πολ Πογκμπά να συνεχίζουν να τον κατατάσσουν ως την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Kylian Mbappé θα σπάσει αυτό και πολλά άλλα ρεκόρ πρωιμότητας φέτος το καλοκαίρι. Όσο κι αν η Μονακό προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι δεν χρειάζεται να πουλήσει το αστέρι της γνωρίζει ότι, μιας και το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2019, το επόμενο καλοκαίρι θα βρίσκονταν σε μια πολύ ασθενέστερη θέση διαπραγμάτευσης με μόλις ένα έτος σύμβασης. Τα 130 εκατομμύρια που ζητά τώρα, θα μειώνονταν σημαντικά.

Μόνο η προσφορά της PSG

Η συνάντηση μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και του πατέρα του παίκτη, Wilfried, που αποκαλύφθηκε απ'την L'Equipe την Τρίτη προκάλεσε όλα τα είδη των εικασιών, αλλά για την ώρα υπάρχουν περισσότερο φήμες παρά πραγματικές κινήσεις. Κατά τους τελευταίους δύο μήνες έχουν δημοσιευθεί υποτιθέμενες και αστρονομικές προσφορές των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν και Άρσεναλ, που όπως ισχυρίζονταν πριν από μέρες βρετανική εφημερίδα, είναι έτοιμη να προσφέρει 142.500.000 ευρώ (125 εκατομμύρια λίρες) για το νεαρό γαλλικό μαργαριτάρι.

Η αλήθεια είναι ότι η μόνη συγκεκριμένη πρόταση που έχει λάβει η Μονακό είναι αυτή που παρουσίασε η Παρί Σεν Ζερμέν πριν από δύο εβδομάδες, προσφέροντας 110 εκατομμύρια παρά το ότι δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον παίκτη. Κι απορρίφθηκε. Ο Vadim Vasiliyev, αντιπρόεδρος του monegasco συλλόγου, είχε προειδοποιήσει ήδη στα τέλη Μαΐου ότι «είμαστε έτοιμοι να απορρίψουμε μια προσφορά ύψους 100 εκατομμυρίων για τον Mbappé».

Συμφωνία Mbappé-Μαδρίτης

Η Μαδρίτη δεν έχει υποβάλει ακόμη κάποια προσφορά για τον πιο υποσχόμενο παίκτη της στιγμής, αλλά όλες τις κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει για να τον πείσει, τις έχει κάνει ήδη. Έχουν συμφωνήσει μαζί του ένα συμβόλαιο έξι ετών κι έναν μισθό που κυμαίνεται ανάμεσα σε έξι κι επτά εκατομμύρια καθαρά, που θα τον τοποθετούσε ήδη στην πέμπτη μισθολογική κλίμακα του ρόστερ, παρά τα 18 χρόνια του. Του έχουν δείξει το Valdebebas, έχουν συναντηθεί αρκετές φορές με τον πατέρα του (τόσο στη Μαδρίτη όσο και στο Μονακό), ο Ζιντάν έχει διατηρήσει μια άμεση επαφή με τον παίκτη και την οικογένειά του, ενθαρρύνοντάς τον να ενταχθεί στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Ευρώπης και να εκπληρώσει το όνειρό του. Στις 13 Ιουνίου ο Florentino Pérez συναντήθηκε σ'ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι με τον Κίλιαν και τον πατέρα του μετά το φιλικό Γαλλίας-Αγγλίας για να του μεταφέρει την πρόθεσή του να τον ενσωματώσει από τώρα και να διαλύσει τις αμφιβολίες του.

Λεπτά, όχι χρήματα

Επειδή ο Mbappé έχει αμφιβολίες. Η προτίμησή του για τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα κοινό μυστικό, αλλά το σενάριο που του προσφέρουν δεν καταλήγει να τον πείσει, ειδικά τον πατέρα του. Το λευκό club του έχει πει ότι θα ενεργοποιήσει την υπογραφή όταν κλείσει την επικείμενη πώληση του Morata και του James, αλλά ο Wilfried δεν βλέπει ξεκάθαρο πόσο θα'παιζε ο γιος του μπαίνοντας στα rotations μαζί με τους Κριστιάνο, Μπέιλ και Μπενζεμά. Είναι ένα θέμα λεπτών και μη περικοπής της εξέλιξής του, όχι χρημάτων. Το σίριαλ του Κριστιάνο έχει υπάρξει μια επιπλέον επιπλοκή, αν και στο Bernabéu πιστεύουν ότι θα αποδειχθεί τίποτα.

Εξ αρχής εξετάστηκε η επιλογή να κλείσει μια συμφωνία με τη Μονακό και να τον αφήσει δανεικό για μία σεζόν, αλλά ουσιαστικά έχει απορριφθεί. Στη Μαδρίτη γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να χάσουν τον Mbappé αν δεν κινηθούν έξυπνα και δεν τον ενσωματώσουν τώρα. Η περίπτωση του Gabriel Jesús το περασμένο καλοκαίρι είναι ακόμη νωπή στη μνήμη. Θεωρούσαν τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου δεδομένη και την τελευταία στιγμή ο Guardiola τον έπεισε ότι στη City θα'χε τα λεπτά που δεν μπορούσε να του εγγυηθεί η Μαδρίτη, και τον πήρε.

Το μέλλον του BBC

Αυτό το τέχνασμα είναι αυτό που παίζουν τώρα οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, με την PSG επικεφαλής, γνωρίζοντας την προτίμηση του Mbappe για την Ρεάλ Μαδρίτης: του προσφέρουν να'ναι ο αδιαμφισβήτητος αστέρας κι έναν εξασφαλισμένο ρόλο βασικού, κάτι που δεν μπορεί να του εγγυηθεί ο Ζιντάν... εκτός κι αν απαλλαγεί απ’τον Μπέιλ ή τον Μπενζεμά, η να φύγει ο Κριστιάνο.

Στο Μπερναμπέου ζυγίζουν υπέρ και κατά του ν’αντιμετωπίσουν μια επιχείρηση που τους παρουσιάζεται ένα χρόνο νωρίτερα από ό, τι θα’θελαν: ο Cristiano είναι 32 στα 33, ο Μπενζεμά κλείνει τα 30 τον Δεκέμβριο, κι ο Bale, ο νεότερος, κλείνει τα 28 σε δύο εβδομάδες, αλλά οι τραυματισμοί δεν του έχουν επιτρέψει να αποδώσει με πλήρη σταθερότητα. Η απόδοση του BBC είναι αδιαμφισβήτητη μ’αυτά τα τρία Champions League σε τέσσερις σεζόν, αλλά η καταλληλότητα της διασφάλισης του αντικαταστάτη αποδεικνύεται επίσης εμφανής. Και είναι τώρα όταν είναι στο στόχαστρο ο Mbappé. Ποιος ξέρει αν θα παρέμενε σταθερός μέχρι την επόμενη σεζόν, χωρίς να παραδοθεί σε προσφορές των άλλων μεγάλων της Ευρώπης.

Το OK του Ζιντάν

Την Τρίτη της περασμένης βδομάδας ο Florentino Pérez μίλησε στο «Το πρώτο δοκάρι» του EsRadio για τον Γάλλο αστέρα και παραδέχθηκε ότι «ο Ζιντάν έχει εδώ και καιρό τον Mbappé στο μυαλό του, αλλά δεν ξέρω αν πρόκειται να’ρθει φέτος. Πρέπει ν’αποφασίσει αν πρόκειται να’ρθει για να παίξει, αν είναι καλύτερο να συνεχίσει εκεί όπου είναι και να συνεχίσει να εξελίσσεται... Δεν πρόκειται να φέρουμε παίκτες για να τους αφήσουμε στον πάγκο. Αν Ζιντάν μου έδινε το ΟΚ θα’πρεπε να μου πει επίσης ποιος θα’φευγε».

Στην πραγματικότητα, ο προπονητής του είπε ήδη πριν από ένα μήνα ότι εάν έπρεπε να κάνει χώρο στο BBC για να ενσωματώσει τον Mbappé, ο παίκτης που θα του προκαλούσε λιγότερη αναστάτωση να χάσει θα’ταν ο Bale. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ουαλός πρέπει να’ναι απαραίτητα το κόψιμο.

Η Μαδρίτη δεν επαναπαύεται

Η Μαδρίτη ελπίζει να’ναι σε θέση να πείσει τον Mbappé ότι θα’χει θα πολύ ρόλο ακόμα κι αν μοιραστεί την επίθεση με το BBC, αν και γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει την παρενόχληση των άλλων ομάδων, πάνω απ’όλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Όταν πουλήσει τον Morata στην United, συμφωνία που φαίνεται επικείμενη, θα αναλάβει την Επιχείρηση Mbappé. Ξέρει ότι δεν μπορεί να περιμένει.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.