News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη συσσωρεύει ποιότητα για να φροντίσει τον Modric, αυτό που θα χρειάζονταν ο Iniesta στη Barça

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Του Jesús Garrido

Ceballos, ένας ακόμα εσωτερικός για να μπορεί να κάνει rotation

Τα τελευταία χρόνια, η δις πρωταθλήτριας Ευρώπης έχει περιβάλλει τους βασικούς της μέσους με πολλούς παίκτες φανταστικού επιπέδου για να αντισταθμίσει την κόπωση, αυτό που δεν έχει καταφέρει να’χει ο Ινιέστα


Αν κοιτάξουμε το πρόγραμμα κι όχι ό, τι έχει συμβεί μέχρι τώρα στην μεταγραφική αγορά, μπορούμε να σκεφτούμε ότι μόλις και μετά βίας έχουμε ζήσει δέκα μέρες στις οποίες επιτρέπονταν οι μεταγραφές, μιλώντας βάση των κανονισμών κι ότι, ως εκ τούτου, απομένει ακόμα περισσότερο από ενάμιση μήνας για να κλείσουν εκατοντάδες διαπραγματεύσεις σε όλη την υδρόγειο. Αναλύοντας, όμως, αυτό που έχει συμβεί ήδη, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει μια πραγματικά εξαιρετική προσέγγιση στην αγορά. Μέχρι τις 31 Αυγούστου μένει ακόμα πολύ και οι πιθανότητες να συμβεί μια πολύ μεγάλη μεταγραφή που να σπάει την ισορροπία είναι πάντα παρούσες για τον Florentino Pérez, αλλά μέχρι στιγμής, έχουν φτάσει στη Μαδρίτη οι παίκτες που έπρεπε να φτάσουν: Llorente, Vallejo, Theo και Ceballos.

Όλοι αυτοί είναι νέα αστέρια που μπαίνουν στα σχέδια της δις πρωταθλήτριας Ευρώπης για να καλύψουν συγκεκριμένα κενά σ’ένα ρόστερ ήδη πολύ πλήρες. Οι τέσσερις προσθήκες έχουν συμβεί επειδή ήταν αναγκαίες. Ο Ζιντάν απαιτούσε έναν φυσικό αντικαταστάτη για τον μοναδικό ξεχωριστό παίκτη του ρόστερ του, τον Casemiro, και γι’αυτό έχει προωθήσει στην πρώτη ομάδα τον Llorente. Εν τω μεταξύ, η έξοδος του Pepe ανάγκαζε την ενσωμάτωση ενός στόπερ κι αυτή η δουλειά έχει γίνει ήδη εδώ και πολύ καιρό με την υπογραφή του Vallejo, ο οποίος έχει εκπαιδευθεί στη Γερμανία. Η επιστροφή του Coentrao ξεκάθαρα δεν είχε λειτουργήσει για να δώσει ανάσες στον Marcelo και γι’αυτό στοιχηματίζει σε μια επιλογή όπως ο Theo, που αν λειτουργήσει, θα επιτρέψει στη Μαδρίτη να’χει καλυμμένη αυτή την αριστερή πλευρά για τουλάχιστον άλλη μια δεκαετία. Κι ο Ceballos θα παίξει στη Μαδρίτη για να’ναι ένας ακόμα της συμμορίας της ποιότητας της μεσαίας γραμμής που δίνει ξεκούραση στους αδιαμφισβήτητους Kroos και Modric.

Με τον Dani Ceballos, η Μαδρίτη βάζει τον επίδεσμο πριν χτυπήσει. Κατά τις τελευταίες σεζόν η Μαδρίτη έχει εξελίξει το παιχνίδι της απ’την ισχύ και την επιθετικότητα που της έφερε ο Μουρίνιο με τη μεσαία γραμμή που σχηματίζονταν απ’τους Khedira και Xabi Alonso, όπου η κατοχή της μπάλας δεν υπεισέρχονταν στις πρώτες ιδέες του παιχνιδιού της ομάδας, αλλά το έκανε η αντεπίθεση, μέχρι που ο Αντσελότι εισήγαγε διάφορους εσωτερικούς με χαρακτηριστικά επιτελικών μέσων που προσαρμόστηκαν θαυμάσια και παρείχαν μια άλλη οργανωτική νοοτροπία στη merengue ομάδα. Η μπάλα ήταν πρωταγωνίστρια κι ο Ζιντάν έχει επιμείνει σ’αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, έτσι ώστε η διοίκηση έχει προσαρμοστεί κάνοντας μεταγραφές που υποστηρίζουν αυτή τη νέα φιλοσοφία.


Η Μαδρίτη δεν ξεχνά ότι σ’αυτές τις προηγούμενες σεζόν το’χει πληρώσει πάντα όταν απουσίαζε ο Luka Modric. Κανείς δεν πλήρωσε τόσο τίμημα όσο ο Αντσελότι στη δεύτερη χρονιά του. Δεν είχε κανένα φυσικό υποκατάστατο για τον Κροάτη, ο οποίος έχασε μισή σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των πιο σημαντικών παιχνιδιών όπως τον επαναληπτικό του προημιτελικού του Champions League με την Ατλέτικο και τα ημιτελικά εναντίον της Γιουβέντους. Ως εκ τούτου, ο Μπενίτεθ ζήτησε τον Kovacic και οι Isco και James προσαρμόζονταν όλο και περισσότερο σ’αυτή τη θέση, ειδικά ο Ανδαλουσιανός, κυρίως λόγος αυτός για τον οποίο έχει κερδίσει το παιχνίδι απ’τον Κολομβιανό κατά την παραμονή στη Μαδρίτη πέρα απ’αυτό το καλοκαίρι.

Ο Ceballos είναι ένας ακόμα γι’αυτή τη θέση που καταλαμβάνει ο Modric, που καταλαμβάνει ο Kroos. Ως παίκτης μόλις 20 ετών -κλείνει τα 21 στις 7 Αυγούστου-, ο Ceballos βρίσκεται σε μια ιδανική ηλικία για να αποδεχθεί το να μην είναι ένας αδιαμφισβήτητος βασικός για τον Ζιντάν, να μπαίνει στις εντεκάδες περισσότερο λόγω rotation παρά για να κλέψει την θέση από κάποιον απ’τους σταθερούς. Κι αυτές οι μεταβολές στην εντεκάδα θα γίνονται με την ίδια ή περισσότερη τακτικότητα απ’αυτήν που αποφάσισε ήδη ο Ζιντάν αυτή τη νικηφόρα σεζόν. Ο Modric είναι πλέον 31 ετών (κλείνει τα 32 στις 9 Σεπτεμβρίου) και τα σωματικά του προβλήματα, επίσης, οφειλόμενα εν μέρει στο πολύ που του έχει απαιτηθεί στα πέντε χρόνια του ως madridista, έχουν αυξηθεί τελευταία και στην ηλικία του, όχι μόνο δεν αναμένεται να φύγουν, αλλά και να αυξηθούν.


Ο Valverde θα’θελε ήδη αυτό...

Είναι ένα αντίστοιχο παράδειγμα στο Fútbol Club Barcelona με την περίπτωση του Andrés Iniesta. Ο culé αρχηγός έκλεισε ήδη τα 33 το Μάιο και σ’όλα αυτά τα χρόνια, η Barça δεν μπόρεσε να του βρει έναν αντικαταστάτη. Θεωρώντας τον Rakitic ως τον άλλο βασικό εσωτερικό, οι πιθανότητες που έχει τώρα ο Ernesto Valverde να προσφέρει ξεκούραση στον Iniesta μειώνονται στους André Gomes, Denis Suárez και Rafinha, καθώς ο Sergi Roberto έχει επικεντρωθεί πλέον στο πλάι. Κανένας απ’τους τρεις δεν έχει αποδείξει ότι είναι στο ύψος της ευθύνης που συνεπάγεται η κάλυψη ενός απ’τους καλύτερους παίκτες στην azulgrana ιστορία.

Γι’αυτό, η Barca πήγε για τον Ceballos. Η αθλητική διαχείριση που διευθύνει ο Robert Fernández κατανοούσε ότι ο πρώην bético ήταν ένας παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στο ρόλο που έχει ο Iniesta. Ενώ το προφίλ του είναι σίγουρα διαφορετικό, καθώς ο Ceballos χαρακτηρίζεται απ’τη συσσώρευση πολύ όγκου παιχνιδιού, ενώ ο Ινιέστα οργανώνει μέσω λίγων επαφών, ήταν ο πιο παρόμοιος που μπορούσε να βρει στην αγορά, πολύ περισσότερο από ό, τι έχει ήδη στο ρόστερ. Έξω απ’αυτό είναι ακόμα ο Paulinho, του οποίου το προφίλ δεν μπορεί να’ναι περισσότερο αντίθετο με του Iniesta. Ισχυρός, με προώθηση, σπουδαία σωματική κατάσταση... για να πάρουμε μια ιδέα, είναι ένας ποδοσφαιριστής πιο κοντά στον Κεϊτά παρά στον Ινιέστα .


Για τις τρεις θέσεις (παίζοντας μ’ένα 4-3-3, υπολογίζοντας ότι μπροστά θα συνέχιζαν οι Μπέιλ, Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο), ο Ζιντάν θα’χει οκτώ επιλογές, για κάθε μία την καλύτερη, για να επιλέξει... τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί ένας προορισμός για τον James Rodríguez. Η αγορά είναι τόσο παράξενη που δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή κίνηση στην Ευρώπη που να εμπλέκει τον James. Κι ο Ceballos τον ωθεί έξω απ’τη Μαδρίτη...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.