News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η αποπλάνηση της Μαδρίτης

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Το λευκό club επιβάλλεται στη Barca στον πόλεμο των μεταγραφών


Δεν υπάρχει πιο ελκυστικό club από ό, τι η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει κερδίσει και πάλι τη μάχη απ’τη Barcelona για μια υπογραφή. Μια τάση στα τελευταία δύο χρόνια που, μετά από όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, αρχίζει πλέον να γίνεται μια δυναμική. Theo, Vinicius, Ceballos... Οι τρεις επέλεξαν τη Μαδρίτη.

Ο παίκτης της Μπέτις επέλεξε το λευκό χρώμα μπροστά απ’το azulgrana παρά το ότι θα πρέπει να ανταγωνιστεί με οκτώ παίκτες πρώτου επιπέδου στην μεσαία γραμμή. Η Barca του υποσχέθηκε τίποτα λιγότερο από θέση βασικού, αλλά το αγόρι προτίμησε να πάει με τον Ζιντάν παρά το ότι, εκ των προτέρων, ξέρει ότι θα το’χει πολύ πιο δύσκολο ν’απολαύσει λεπτά.

Είναι ακριβώς ο Γάλλος προπονητής ένα απ’τα κύρια στοιχεία της αποπλάνησης που έχει ο μηχανισμός της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ζιντάν, στα μάτια των περισσότερων παικτών στον κόσμο, είναι πρώτα είδωλο και ποδοσφαιριστής και μετά προπονητής. Κι αν σ’αυτό προσθέσεις το εντυπωσιακό βιογραφικό του ως προπονητής, την άψογη συμπεριφορά του στον πάγκο και τον τρόπο του να διαχειρίζεται τ’αποδυτήρια, το να πείσει τους παίκτες να ενταχθούν στο πρότζεκτ του, φαίνεται πολύ πιο απλό.

Κατηγορούμενη για πολλά χρόνια ότι δεν έχει ένα πρότζεκτ και μια πορεία, η Μαδρίτη εργάζεται τον τελευταίο καιρό σε μια καλά καθορισμένη γραμμή. Νεολαία και ταλέντο. Μια φόρμουλα που την έχει οδηγήσει να κερδίσει δύο συνεχόμενους τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ κι επίσης ένα πρωτάθλημα. Η συστηματική υπογραφή Galacticos έχει πάψει να’ναι η προτεραιότητα σε μια ομάδα που τώρα μεταδίδει ενθουσιασμό, θυσία και καλά vibes. Καθαρό ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν αυτοί που επισημαίνουν ότι τα χρήματα είναι αυτά που καταλήγουν να αποσταθεροποιούν την ισορροπία προς την πλευρά της Μαδρίτης, αλλά κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι είναι το χαρτοφυλάκιο αυτό που παρακινεί τους παίκτες να υπογράψουν για την λευκή ομάδα. Μεταξύ άλλων πραγμάτων, επειδή η μισθολογική πολιτική της Μαδρίτης δεν ήταν ποτέ τόσο αυστηρή όσο τώρα. Στο ρόστερ υπάρχει μια κλίμακα και κανείς δεν ξεφεύγει απ’αυτήν. Ο Theo είχε υψηλότερες προσφορές από εκείνη της Μαδρίτης. Όπως κι ο Vinicius. Και οι δύο τους επέλεξαν τη λευκή ομάδα γι’αυτό που μεταδίδει και σημαίνει το να παίζεις στην ομάδα του Ζιντάν, όχι γι’αυτό που θα λάβουν οικονομικά.

Και η Μαδρίτη δεν θα κάνει τρέλες για τον Mbappé. Δεν θα φτάσει ούτε καν κοντά στα 12 εκατομμύρια που προσφέρει η Παρί Σεν Ζερμέν σ’αυτό το 18χρονο αγόρι. Αυτά είναι πράγματα του παρελθόντος. Αν ο Mbappé υπογράψει για τη Μαδρίτη θα’ναι για τον ίδιο λόγο που το έκαναν οι Vinicius, Ceballos και Theo. Για το πρότζεκτ της. Για τον ενθουσιασμό που δημιουργεί. Για τη φιλοδοξία της. Για την ικανότητά της να κερδίζει. Για τον προπονητή της...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.