News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώπιον του ίδιου προβλήματος του 2017: ένας αναπληρωματικός μπακ

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Του Jesús Garrido

Ο Ντανίλο είναι κοντά στο να φύγει απ’το κλαμπ

Μέχρι τώρα, με σχεδόν δύο μήνες αγοράς μπροστά, η Μαδρίτη μένει μόνο μ’ένα κενό στην άμυνά της, αυτό που θ’αφήσει ο Danilo. Ο Theo στον Coentrao κι ο Vallejo στον Pepe ολοκληρώνουν την άμυνα


Ακόμα κι αν δεν έχει αρχίσει να κυλάει η μπάλα στο Valdebebas, η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε πλήρη δραστηριότητα στην μεταγραφική αγορά. Αυτή η καλοκαιρινή περίοδος είναι ιδιαίτερα ήσυχη, τουλάχιστον έξω απ’τις πόρτες. Σε αντίθεση με ό, τι μπορεί να φαίνεται, στα γραφεία υπάρχει δραστηριότητα και πολλή. Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των μεγάλων clubs του κόσμου βρίσκεται σε αναμονή της έναρξης του φαινόμενου ντόμινο, δηλαδή, της μεταγραφής που σπάει το κατάστρωμα κι αναγκάζει τους πάντες να πάνε για σφαγή. Η Μαδρίτη, μάλιστα, βρίσκεται σ’αυτή την κατάσταση για να κάνει την πρώτη μεγάλη προσθήκη της, μετά τις αφίξεις των Theo και Vallejo, και οι δύο πλέον επίσημες. Προς το παρόν, αυτό που είναι περισσότερο στο χέρι είναι οι έξοδοι των δευτερευόντων παικτών, γιατί έτσι τους αποκαλούν.

Το πρώτο που έκανε η Μαδρίτη ήταν να πουλήσει τον Mariano Díaz στη Λιόν, όπου ελπίζουν να μπορέσει να παίξει όλα όσα δεν μπόρεσε στην πρώτη λευκή ομάδα. Το δεύτερο, η περισσότερο από πιθανή έξοδος του Danilo. Ο Βραζιλιάνος μπακ είναι ένας από εκείνους τους παίκτες που έχουν την ταμπέλα των περιττών, απ’τους λίγους του ρόστερ που κανείς δεν θα παραπονιούνταν να χάσει. Αντ’αυτού, για τον Ζιντάν, ο Danilo έχει υπάρξει ένας αντικαταστάτης καλού επιπέδου για τον Carvajal και θα’χε καλωσορίσει το να συνέχιζε να τον υπολογίζει, ενώ η βούληση του παίκτη να προσπαθήσει να’ναι βασικος τον δρομολογεί προς την Ιταλία, πολύ πιθανό προς την Γιουβέντους.

Δεν είναι εύκολο να υποδείξεις μια ατέλεια στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης, πρωταθλήτρια Liga και Τσάμπιονς Λιγκ. Περισσότερο από μια αποτυχία αυτή καθαυτή, η πιο έντονη έλλειψη έγκειται στα μπακ. Ο Ζιντάν διαθέτει, πιθανότητα, το πιο ισχυρό βασικό δίδυμο στον κόσμο. Είναι πραγματικά περίπλοκο να βρεις σε κάποια ομάδα δύο τέτοιους ισχυρούς παίκτες τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, όπως οι Carvajal και Marcelo. Αντ 'αυτού, οι αναπληρωματικοί των δύο βασικών βρίσκονταν πολύ μακριά απ’τις αποδόσεις των συμπαικτών τους. Ο Danilo έχει συμμετάσχει ως αντικαταστάτης του Carvajal σε πολλές περιπτώσεις, το οποίο σήμαινε μια πτώση στην απόδοση της Μαδρίτης απ’τη δεξιά πλευρά. Ούτε λόγος για το ότι ο Coentrao έχει παίξει μόλις και μετά βίας λόγω της αξιοθρήνητης φυσικής του κατάστασης σε όλη τη σεζόν, το οποίο ανάγκαζε τον Nacho να πολλαπλασιάζεται και να ενεργεί επίσης ως αριστερό μπακ (σ’ένα πολύ καλό επίπεδο, για την ακρίβεια).


Το κενό του Pepe είναι για τον Vallejo

Με την επίσημη απόκτηση του Theo Hernández, η οποία είναι η πρώτη της Ρεάλ Μαδρίτης 2017-18, καλύπτεται μια από τις πιο προβληματικές ελλείψεις στο ρόστερ. Ο Marcelo θα’χει επιτέλους μια αντικατάσταση στο ύψος των περιστάσεων, ή τουλάχιστον αυτό πιστεύουν στην αθλητική διαχείριση του club, που καθοδηγείται, σύμφωνα με τον πρόεδρο, απ’τον γενικό διευθυντή, José Ángel Sánchez. Στα 19 του, κατανοείται ότι ο Theo είναι έτοιμος για να εμφανίζεται κάθε φορά που το απαιτεί ο Ζιντάν, ενώ αποδέχεται ότι δεν θα’ναι βασικός, όχι ακόμα. Η διαδικασία της εκμάθησης που χρειάζεται ένας παίκτης με φήμη επαναστάτη είναι ακόμα πολύ μακρά και η σκιά ενός απ’τους αρχηγούς θα τον αναπτύξει όχι μόνο ως παίκτη, αλλά επίσης, και κυρίως, ως άτομο.

Αν και πρακτικά δεν έχει γίνει λόγος γι'αυτό, ούτε έχει υπάρξει ένα αντίο σύμφωνα με την ιστορική σημασία του Πέπε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πορτογάλος στόπερ δεν θα παίξει άλλο με τη merengue φανέλα. Το λευκό club, ωστόσο, είναι σίγουρο με το κέντρο της άμυνας που διαθέτει επί του παρόντος. Δεν υπάρχει ανάγκη να ενσωματώσει κανέναν άλλο για ν’αντικαταστήσει τον Pepe, με την επιστροφή του Jesús Vallejo απ’τη Γερμανία, αυτή η απώλεια θεωρείται περισσότερο από καλυμμένη, κι όχι μόνο επειδή θα φοράει το ίδιο νούμερο, το «3». Ο aragonés, βασικός με την Κ 21 στο Euro, παρουσιάστηκε ήδη χθες ως παίκτης της πρώτης ομάδας και θ’αναλάβει, θεωρητικά, το ρόλο που είχε ο Nacho όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή, του τέταρτου στόπερ, κάτι που, γνωρίζοντας τα σταθερά rotations του προπονητή απ’τη Μασσαλία, δεν σημαίνει το να μην παίζει, μάλλον το αντίθετο.


Ποιος θα δώσει μια ανάσα στον Carvajal;

Μέχρι τώρα, με σχεδόν δύο μήνες αγοράς μπροστά, η Μαδρίτη μένει μόνο μ’ένα κενό στην άμυνά της, το ίδιο με της προηγούμενης σεζόν, αλλά στην αντίθετη πλευρά. Εν αναμονή της επιβεβαίωσης της αποχώρησης του Danilo, ο Carvajal είναι μόνος στη θέση του. Αναμφίβολα, ο Ζιντάν έχει επίγνωση ότι γι’αυτή τη θέση μπορεί να υπολογίζει τον Nacho, έχει παίξει εκεί πολλές φορές κι έχει προσφέρει ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Αλλά ένας παίκτης ανά θέση κρίνεται απαραίτητο, και στην περίπτωση αυτή, ένας, ο Nacho, θα’πρεπε να διπλασιάζεται.

Οι εναλλακτικές για να συνοδεύσουν τον Carvajal είναι, προς το παρόν, πολύ λίγες. Η λευκή θυγατρική προσφέρει έναν απ’τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες του Valdebebas, τον Achraf Hakimi. Η Μαδρίτη έχει εξαιρετικές εκθέσεις για τον Μαροκινό μπακ, αλλά η έλλειψη εμπειρίας του στο υψηλότερο επίπεδο οδηγεί στην σκέψη ότι το πλέον κατάλληλο για την ανάπτυξή του είναι ένας δανεισμός. Φυσικά, θα κάνει την προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και η απόφαση για το μέλλον του θα ληφθεί εκ των υστέρων. Μια άλλη λιγότερο πιθανή επιλογή είναι ο Álvaro Tejero, δεξιοπόδαρος που παίζει συνήθως στ’αριστερά και που θεωρείται ένας περισσότερο από αξιόπιστος αμυντικός. Έξω απ’το σπίτι, το πρώτο στοχευμένο όνομα είναι ο Álvaro Odriozola, παίκτης της Real Sociedad κι επίσης διεθνής με την Κ 21. 16 παιχνίδια με την πρώτη ομάδα του έχουν αρκέσει έτσι ώστε η Μαδρίτη να μην είναι η μόνη μεγάλη που τον παρακολουθεί. Ως εναλλακτική στον Carvajal είναι ιδανική, διότι, όπως συμβαίνει με τον Theo και τον Μαρσέλο, ο βασικός είναι ξεκάθαρος κι αυτό που χρειάζεται είναι μια αντικατάσταση, όχι ένας άμεσος ανταγωνισμός. Όπως φάνηκε ήδη με τον Danilo και τον Carvajal, αυτή η επιλογή δεν αποδεικνύεται να’ναι η καλύτερη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.