News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Έτσι ήταν το πρώτο Clásico έξω απ’την Ισπανία: με γκολ του Del Bosque και μπροστά σε 7.000 άτομα

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Του Samuel Ruiz

Το Clásico ήταν ο πρόδρομος του Μουντιάλ του 82

Μαδρίτη και Barcelona αναμετρήθηκαν στο Μπαρκισιμέτο σ’ένα τραχύ ματς με το οποίο έκλεισαν την σεζόν. Η Barca, τέσσερις μέρες αργότερα, θα’κανε επίσημη την υπογραφή του Μαραντόνα


Επτά χιλιάδες άνθρωποι πανηγύρισαν το γκολ του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στο μικρό γήπεδο του Farid Richa, το μισό της χωρητικότητάς του. Η κεφαλιά του στις πρώτες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν το πιο ενδιαφέρον του αγώνα, ο οποίος, εκ των προτέρων, δεν επρόκειτο να γίνει. Το πρόγραμμα του «Copa Presidente de Venezuela» διοργανώθηκε έτσι ώστε οι δύο μεγάλοι της Ισπανίας να τίθεντο αντιμέτωποι στον τελικό. Ένας αγώνας για την τρίτη και τέταρτη θέση ήταν η λύση για την κακή απόδοση των ισπανικών ναυαρχίδων που ναυάγησαν με την πρώτη.

Η Ίντερ, η οποία κατέληξε να κερδίσει το τουρνουά, και η Πόρτο ήταν οι δήμιοι των Μαδρίτη και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι Ιταλοί κέρδισαν το φιλικό τουρνουά στη διαδικασία των πέναλτι. Ένας τελικός που παίχτηκε ακριβώς πριν απ’το Clásico, το οποίο εκμεταλλεύτηκε η τοπική εφημερίδα «El Impulso» για να βαφτίσει την ημέρα ως “αυθεντική γιορτή” για τους οπαδούς. Αλλά η πραγματικότητα ήταν άλλη, αν και καλύτερη απ’ό, τι προέβλεψε ο Alfredo di Stéfano: «Δεν θα πάνε ούτε σαράντα άτομα» σ’ένα ματς που βρήκε ένα άλλο εμπόδιο στην εξεύρεση ενός διαιτητή.

Στη Βενεζουέλα κι όχι στο Μαϊάμι

Η πόλη της Βενεζουέλας Μπαρκισιμέτο ήταν το επιλεγμένο σκηνικό για το πρώτο Clásico έξω απ’τα ισπανικά σύνορα. Πρέπει να ανατρέξουμε στον Μάιο του 1982, στις παραμονές του Mundial της Ισπανίας που θ’άρχιζε στις 13 Ιουνίου, λόγος για τον οποίο το πρώτο διεθνές Clásico πέρασε απαρατήρητο, για θυμηθούμε ένα γεγονός όπως αυτό που θα συμβεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο Clásico του Μαϊάμι στο Hard Rock Stadium μπροστά σε περισσότερους από 60.000 οπαδούς

Χωρίς λάμψη. Στο χόρτο εθεάθη αρκετή σκληρότητα και πολλές διακοπές. Ακόμη, η merengue ομάδα τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες· ο Fraile έριξε την μπάλα υποτιμητικά στον Clos κι αποβλήθηκε τρία λεπτά πριν το τέλος. Η καταλανική ομάδα συμπλήρωσε στη Βενεζουέλα είκοσι ημέρες, μετά το τέλος του κανονικού ανταγωνισμού της: «Μια θλιβερή περιοδεία», τιτλοφορούσε η «La Vanguardia» την επόμενη μέρα. Για τη Μαδρίτη αποτελούσε ένα φινάλε της σεζόν στο οποίο, σύμφωνα με τα λόγια του Del Bosque σε μια συνομιλία με την «El Confidencial», η κόπωση είχε ήδη το τίμημά της.

Ο Μαραντόνα υπέγραψε για τη Barcelona

Ο Neymar, μεγάλος πρωταγωνιστής του Champions International Cup στο αθλητικό και στο εξωαθλητικό, παραμένει στην τροχιά της Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία διαπραγματεύεται αυτή που θα’ταν η πιο ακριβή υπογραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Εκείνη τη στιγμή, ένα άλλο αστέρι επισκίασε την διοργάνωση: ο Μαραντόνα ήταν έτοιμος να υπογράψει για την FC Barcelona για 775 εκατομμύρια πεσέτες.

«Ούτε η Γιουβέντους, η οποία θεωρούνταν η ισχυρότερη αθλητική εταιρία στην Ευρώπη, δεν μπορεί ν’ανταγωνιστεί οικονομικά με τη Barça» εξηγούσε το «ABC». Ο Αργεντινός αστέρας υπέγραψε για την azulgrana οντότητα τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 4 Ιουνίου. Θα κάνει την έκπληξη ο Neymar έχοντας θαμπώσει επί αμερικανικού εδάφους;


Ευκαιρία για τους canteranos

«Η προετοιμασία πλέον δεν είναι αυτή που ήταν», είπε ο πρώην ομοσπονδιακός της Ισπανίας στην «El Confidencial». Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε προβληματίζονταν για την προπαρασκευαστική προοπτική που έχει χαθεί σ’αυτού του είδους των εκδηλώσεων, ενώπιον του οικονομικού σκοπού ως πραγματικό λόγο της σημερινής τους διοργάνωσης.


Ωστόσο, αυτά τα φιλικά παραμένουν ένα εφαλτήριο για τα νέα ταλέντα. «Το ποντάρισμα στην cantera είναι το σήμα κατατεθέν της Μαδρίτης», είπε ο Ντελ Μπόσκε, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των canteranos όπως τον Óscar Rodríguez ή τον Achraf. Salva, Clos και Valor ήταν οι νεαροί επιλεγμένοι απ’τον Γερμανό Ούντο Λάτεκ για να ολοκληρώσουν την blaugrana εντεκάδα στο Clásico του 82.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.