News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Donnarumma, φυλακισμένος απ’τις βάναυσες πιέσεις που δέχτηκε όπως κι άλλοι παίκτες

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Mbappé, Theo ή Ceballos, σε παρόμοιες περιστάσεις


Οι μεταγραφές των ποδοσφαιριστών υπερβαίνουν κατά πολύ τα αθλητικά θέματα κι ακόμα περισσότερο όταν δεν έχουν κλείσει τα 20 έτη. Οπαδοί και ηγέτες πιστεύουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η υπογραφή μιας σύμβασης προηγείται λόγω ενός οικονομικού ζητήματος ή λόγω ανταγωνιστικών φιλοδοξιών, αλλά υπάρχει ένας παράγοντας που κερδίζει κάθε μέρα περισσότερο βάρος στην τελική απόφαση του παίκτη, ειδικά εάν είναι νέος όπως συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες με τις περιπτώσεις των Donnarumma, Ceballos ή Mbappé ή αυτήν που βιώθηκε απ’τον Theo Hernández πριν μήνες. Οικογενειακές και κοινωνικές πιέσεις οδηγούν τους παίκτες να παίρνουν αποφάσεις που δεν ήθελαν, κάτι όλο και πιο συχνό.


Στην περίπτωση του τερματοφύλακα της Milan, τις τελευταίες εβδομάδες η ανανέωση του συμβολαίου του με την ιταλική ομάδα έχει μετατραπεί σ’ένα θέμα που έχει ξεπεράσει το αθλητικό. Τόσο ο παίκτης όσο και η οικογένεια, έχει λάβει κάθε είδους πίεσης για να καταλήξει ν’αποδεχτεί την πρόταση του lombardo club. Το όριο είναι πολύ περίπλοκο να χαραχτεί, αλλά αυτό που υπέφερε τις τελευταίες εβδομάδες ο 18χρονος τερματοφύλακας δεν μπορεί να το αντέξει ο οποιοσδήποτε.

Απ’την ρίψη των εισιτηρίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ 21, μέχρι τα γκράφιτι στο σπίτι του, περνώντας απ’τη δήλωση των ηγετών της Milan γνωστοποιώντας δημόσια ότι δεν ήθελε ν’ανανεώσει, στα λόγια του αντιπροσώπου του, Mino Raiola, στα οποία απαιτούσε να παίρνει περισσότερα χρήματα απ’αυτά που πρόσφεραν για τον Morata, έχουν οδηγήσει τον παίκτη να αποδεχθεί την προσφορά της Milan, αφήνοντας πίσω την πρώτη ιδέα του ν’αλλάξει αέρα, ψάχνοντας έναν προορισμό που αυτός θεωρούσε καλύτερο, αλλά που οι περιστάσεις δεν τον έχουν αφήσει να δοκιμάσει.

Ceballos, αιχμάλωτος του παρελθόντος του


Ο Ceballos είναι αιχμάλωτος του παρελθόντος του, όπως μπορεί να’ναι οποιοσδήποτε 16χρονος που σε μια κακή χρήση της ελευθερίας του κάνει λάθος εκφράζοντας δημόσια απόψεις που πρέπει να’ναι προσωπικές, αλλά που αποκτούν κακή φήμη λόγω του δημόσιου χαρακτήρα τους. Τώρα, αυτά τα μηνύματα μπορούν να καθορίσουν την υπογραφή του για τη μια ή την άλλη ομάδα. Ρεάλ Μαδρίτης και Barcelona παλεύουν για την υπογραφή του.

Ο Mbappé εξαρτάται απ’το περιβάλλον του


Ο Mbappé έχει ξεκάθαρο ότι θέλει να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης κι ότι θα’ναι αυτός που θ’αποφασίσει πού θα παίξει, αλλά το περιβάλλον του θέλει να τον δει στο Παρίσι, να περιτριγυρίζεται απ’τους δικούς του μετά από μερικά χρόνια μακριά, στο Μονακό. Ο πατέρας του είναι ένας καθοριστικός παράγοντας σ’αυτόν τον αθλητικό πόλεμο για την απόκτησή του και η επιθυμία του στοχεύει στο Παρίσι.

Ο παίκτης φαίνεται να μην ασχολείται με το ποσό των χρημάτων που λέγεται ως πιθανή τιμή της μεταγραφής του παρά τα 18 χρόνια του που αναγράφονται στην ταυτότητά του, αλλά το οικογενειακό ζήτημα τον βαραίνει περισσότερο. Αρχικά οι αμφιβολίες του ήταν αθλητικές και τώρα έχουν εμφανιστεί επίσης οι πατρικές. Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν και Άρσεναλ θέλουν να’χουν έναν Γάλλο ο οποίος, επιπλέον, έχει μια υπέρογκη προσφορά για να ανανεώσει με τη Μονακό.

Ο Theo άντεξε τις πιέσεις


Ο Theo Hernández αντιπροσωπεύει τέλεια την εικόνα του νεαρού παίκτη (19 ετών), ικανού ν’αντέξει όλα τα είδη της πίεσης. Απ’το Μάρτιο ήταν σε θέση ν’αντέξει όλα τα είδη των πιέσεων. Η Ατλέτικο δεν έδωσε πολύ προσοχή στις προειδοποιήσεις του εκπροσώπου του ότι υπήρχαν ομάδες πρόθυμες να πληρώσουν τη ρήτρα.

Η αντίδραση ήρθε όταν η ομάδα που εμφανίστηκε στον ορίζοντα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Theo δέχτηκε μέχρι και τηλεφωνήματα του Simeone για να τον κάνει να αλλάξει γνώμη, αλλά αντιστάθηκε σ’όλες τις πιέσεις και δεν άλλαξε την ιδέα του να φορέσει τα λευκά. Το’χε ξεκάθαρο το Μάρτιο κι έτσι συνέχισε μέχρι αυτή την εβδομάδα στην οποία θα παρουσιαστεί ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, την Παρασκευή στις 14:00.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.