News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Bettoni, από φροντιστής σε βοηθό του Zidane

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Του Pablo Polo

Έχει πλέον τον τίτλο του προπονητή

Ο Zizou κι αυτός, δουλεύουν μαζί απ’τα 17 τους

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πλέον βοηθό προπονητή για όλους τους σκοπούς. Ο David Bettoni, αχώριστος απ’τον Ζιντάν από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του στον πάγκο της Castilla, έχει πλέον το δίπλωμα του προπονητή. Ο Γάλλος έχει ακολουθήσει την ίδια πορεία που ακλούθησε ο Zizou, ο οποίος το έκανε από απόσταση και το επικύρωσε στην Ισπανία.

Μέχρι την περασμένη σεζόν, στα διαιτητικά πρακτικά του κάθε ματς, ο Bettoni εμφανίζονταν ως φροντιστής επειδή δεν μπορούσε να καθίσει ως δεύτερος προπονητής στον πάγκο, ούτε να δώσει οδηγίες, λόγω του ότι δεν είχε δίπλωμα. Μάλιστα, ο σύλλογος εξέδωσε μια ανακοίνωση εκείνη τη στιγμή για να διευκρινίσει ότι ο Bettoni δεν ήταν δεύτερος προπονητής αλλά βοηθός.

Ο Ζιντάν τον ήθελε πάντα στο πλευρό του, είναι φίλοι απ’τα 16 τους, συνυπήρξαν στις Κάννες ως παίκτες και μοιράστηκαν το κατάλυμα κατά τη διάρκεια εκείνων των ετών. Όταν ο Zizou ανέλαβε την πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης κατέστησε σαφές στο σύλλογο ότι δεν χρειάζονταν δεύτερο προπονητή, ότι του αρκούσε ο φίλος κι έμπιστός του γι’αυτή τη δουλειά. Ο Bettoni είχε πάρει τον τίτλο του προπονητή της δεύτερης κατηγορίας, αλλά η διάκριση αυτή δεν του έφτανε για να τον φέρει στον πάγκο της ισπανικής Liga ως δεύτερο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζιντάν δυσκολεύτηκε επίσης να κάτσει στον πάγκο, παρά το ότι απ’το club υποστήριζαν το έργο του, αλλά το πρόβλημα δεν προέκυπτε εκεί. Ως προπονητής της Castilla καταγγέλθηκε ότι ενεργούσε χωρίς το απαιτούμενο δίπλωμα και η Ομοσπονδία έφτασε να τον πάψει. Η Μαδρίτη έκανε προσφυγή και τον γραφειοκρατικό πόλεμο κατέληξε να τον κερδίσει το λευκό club μετά από μια απόφαση του TAD. Ο Zizou είχε εγκριθεί απ’την Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για να ενεργεί ως πρώτος προπονητής στην κατηγορία στην οποία βρίσκονταν η Castilla και το TAD επιχειρηματολόγησε ελλείψει των αποδεικτικών στοιχείων εναντίον του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τον Μάιο, ο τότε προπονητής της Castilla ανακοίνωνε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε το πτυχίο του και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. «Είμαι πολύ περήφανος που έχω λάβει το δίπλωμα προπονητή. Αποστολή εξετελέσθη. Πολύ περήφανος για την ολοκλήρωση και την λήψη της άδειας UEFA Pro», έγραψε ο Γάλλος τεχνικός μέσω του προφίλ του στο Instagram.

Με τον Bettoni δεν θα υπάρξουν περισσότερες υποψίες. Θα παραμείνει ο συνοδός του  τεχνικού, αλλά τώρα με επίσημο πόστο. Επιπλέον, δεν υπάρχει πλέον χώρος για τις υποθέσεις για το ποιος θα κάθονταν στον πάγκο αν απέβαλαν κάποια μέρα τον Ζιντάν. Θα το’χε κάνει ο Chendo, ο οποίος έχει την άδεια, αλλά αν συνέβαινε αυτό, ο Bettoni θα μπορούσε πλέον ν’αναλάβει αυτό το ρόλο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.