News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Bale: «Είμαι χαρούμενος που παίζω στη Μαδρίτη»

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Του Pablo Polo

Ο Ουαλός μιλάει αποκλειστικά για τη MARCA

Ακόμη με τις σταγόνες του ιδρώτα να διατρέχουν το μέτωπό του, ο Gareth Bale κάθεται να μιλήσει με τη MARCA. Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα μετά από μια σεζόν που ο ίδιος αποδέχεται ότι υπήρξε δύσκολη λόγω των τραυματισμών. Αλλά μην βγάζετε περαιτέρω συμπεράσματα. Ο Ουαλός κοιτάει μόνο στο χόρτο που μόλις άφησε μετά από μια ακόμα σκληρή προπόνηση. Ούτε στην Αγγλία, ούτε πουθενά αλλού. Η θέση του είναι στη Μαδρίτη και διαβεβαιώνει σ’αυτήν την εφημερίδα ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός κι ότι δεν έχει πει την τελευταία του λέξη με την λευκή φανέλα. Επανεξετάζει μια δύσκολη χρονιά αλλά στο τέλος χαρούμενη λόγω των τίτλων, αλλά κοιτάει με ενθουσιασμό αυτήν που έρχεται. Είναι ο τρόπος ύπαρξής του, δεν τα παρατά ποτέ και κανείς δεν θα σταματήσει το εξπρές της Ουαλίας.

Ας ξεκινήσουμε με τις αισθήσεις σας σ’αυτήν την προετοιμασία μετά τα σωματικά προβλήματα της περασμένης χρονιάς...

Είναι ξεκάθαρο ότι η προετοιμασία θα’ναι σκληρή, εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε φόρμα. Πρέπει να’μαστε έτοιμοι το συντομότερο δυνατό για την σεζόν.

Πώς είναι ο αστράγαλός σας;

Λοιπόν, λογικά, σ’αυτές τις διακοπές δεν έχω βάλει πολύ ένταση σ’αυτήν την περιοχή, αλλά επανέρχομαι καλά. Πέρυσι, με τον πόνο, μου ήταν δύσκολο να βρω φόρμα. Έχω δουλέψει σκληρά για να επανέλθω και τώρα μπορώ να κάνω την προετοιμασία στο μέγιστο. Πέρυσι με ενοχλούσε, γιατί πάντα προσπαθείς να επιστρέψεις για να βοηθήσεις την ομάδα και να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου. Ίσως να’πρεπε να περάσω περισσότερο χρόνο αναρρώνοντας και να μην πιεστώ, αλλά τώρα δεν υπάρχει πόνος. Έχω δύναμη στον αστράγαλο και είμαι έτοιμος.

Κοιτώντας πίσω, ήταν η πιο δύσκολη χρόνια της καριέρας σας, ή τουλάχιστον στη Ρεάλ Μαδρίτης...

Λοιπόν, μέχρι τον Ιανουάριο μου πήγε πολύ καλά. Ήταν κακή τύχη, δεν μπορείς να αποφύγεις αυτούς τους τραυματισμούς στο ποδόσφαιρο, όταν χτυπάς τον αστράγαλο. Λογικά ήταν πολύ σκληρό, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε τίτλους και πολύ σημαντικούς.
Έχετε επιστρέψει στα συναισθήματά σας στο Κάρντιφ; Ο πάγκος, η είσοδός σας στο γήπεδο, το Κύπελλο... Δεν ήταν εύκολο.

Για να είμαι ειλικρινής, έξι εβδομάδες πριν απ’τον τελικό δούλεψα σκληρά για να φτάσω σε φόρμα, και το να’μαι στον πάγκο ήταν το πιο ικανοποιητικό, γιατί αν δεν έκανα αυτή τη δουλειά δεν θα’μουν εκεί. Δούλεψα σκληρά, 12 ώρες τη μέρα, για να’μαι διαθέσιμος στον τελικό, για να είναι εντάξει ο αστράγαλος, και το να μπορώ ν’απολαύσω εκείνα τα λεπτά ήταν το πιο ικανοποιητικό. Η κατάκτηση του κυπέλλου μπροστά στην οικογένεια και τους φίλους μου ήταν καταπληκτική.

Και τι περιμένετε γι’αυτή τη νέα σεζόν;

Να κάνω μια καλή προετοιμασία και ν’αρχίσω στο εκατό τοις εκατό με την ομάδα στη μία πλευρά. Όταν επέστρεψα πέρυσι απ’τον τραυματισμό θα’μουν στο πενήντα τοις εκατό, προσπάθησα να βελτιωθώ, αλλά ο αστράγαλός μου δεν θα με άφησε. Ο στόχος μου τώρα είναι να βρεθώ σε κορυφαία φόρμα και να συνεχίσω να παίζω με τη Μαδρίτη.

Θα δούμε λοιπόν τον καλύτερο Bale αυτή τη σεζόν ή και πιο συχνά;

Θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη σεζόν μου, φυσικά, όπως πάντα, αν με σεβαστούν οι τραυματισμοί θα κάνω μια σπουδαία σεζόν. Τώρα πρέπει να γίνω δυνατός για να προσπαθήσω να αποφύγω αυτούς τους τραυματισμούς.

Υπήρχαν φήμες για το μέλλον σας, έχετε σκεφτεί ν’αφήσετε την Ρεάλ Μαδρίτης;

Όχι, τα πάντα έχουν περιπλεχτεί απ’τον τραυματισμό μου, αλλά τίποτα περισσότερο. Μπορώ ακόμα να παίξω ποδόσφαιρο πολύ καλά, όταν βρεθώ στο μέγιστο θα βάλω τα δυνατά μου και πάλι, υπέγραψα ένα μεγάλο συμβόλαιο στη Μαδρίτη και είμαι χαρούμενος σ’αυτό το κλαμπ. Σίγουρα αυτή τη φορά θα’ναι μια σπουδαία σεζόν. Το σχέδιό μου είναι αυτό, να σκοράρω γκολ εδώ.

Αλλά είναι αλήθεια ότι σας ήθελε η United;

Η αλήθεια είναι ότι δεν διάβασα τίποτα τέτοιο. Λογικά είμαι ένας Βρετανός παίκτης και με συνδέουν πάντα με μια επιστροφή στο σπίτι. Συνέβη με τον Μπέκαμ, με άλλους Άγγλους που ήρθαν στην Ισπανία. Τίποτα νέο. Είμαι χαρούμενος που παίζω στη Μαδρίτη, λογικά το ενδιαφέρον είναι το ενδιαφέρον, αλλά αν δεν έχει υπάρξει τίποτα συγκεκριμένο, καμία προσφορά, δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε.

Αισθάνεστε την υποστήριξη του Ζιντάν; Έχετε μιλήσει μαζί του;

Έχουμε λίγες μέρες εδώ, έχουμε πολύ χρόνο για να κάνουμε αυτήν την προετοιμασία, να προετοιμαστούμε καλά και να δούμε τι θα συμβεί.

Περιμένατε να θριαμβεύσει ο Ζιντάν τόσο γρήγορα;

Ίσως υπήρχαν άνθρωποι που δεν σκέφτονταν έτσι, αλλά είχε την υποστήριξη της ομάδας, εργάστηκε σκληρά, όλοι εργάζονται για την ομάδα και με ταλαντούχους ανθρώπους, έτσι ώστε κατακτήθηκαν πολλοί τίτλοι. Θα συνεχίσουμε λογικά στον ίδιο δρόμο και θα δούμε αν κερδίσουμε περισσότερους τίτλους.

Πιστεύετε ότι μπορείτε να φτάσετε τους έξι;

Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ δύσκολο. Είναι δύσκολο να κερδίσεις έναν, φανταστείτε έξι, αλλά αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ. Θα πάμε να κερδίσουμε τα πάντα, αυτό είναι το σχέδιο, και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το επιτύχουμε. Σίγουρα θα χρειαστούμε επίσης και τύχη.

Ποιος είναι ο χειρότερος εχθρός του Bale αυτή τη σεζόν στο δρόμο του προς την επιτυχία;

Έχω αυτοπεποίθηση και μια καλή προετοιμασία είναι σημαντική για να’σαι σε φόρμα και δυνατός. Όπως είπα ήδη το πιο σημαντικό είναι να αποφύγεις σοβαρούς τραυματισμούς. Στις προετοιμασίες υπάρχουν πάντα μικρές αναποδιές. Το πιο σημαντικό είναι να επικεντρωθώ μόνο στο παιχνίδι και να κάνω το καλύτερο δυνατό.

Γνωρίζετε ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να βρείτε μια θέση στη Μαδρίτη;

Είναι πιθανόν, αλλά γι 'αυτό είμαι εδώ, και γι’αυτό παίζω για την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, για να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα τρόπαια. Όλοι θέλουμε να παίζουμε και όλοι δουλεύουμε σκληρά για να κερδίσουμε τη θέση, αλλά αυτό δεν είναι έντεκα παίκτες. Ο Ζιντάν θέλει να συνεχίσει να κάνει rotation και θα δούμε ευκαιρίες για όλους. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι να σκεφτούμε ότι κερδίζουμε όλοι. Πιστεύω ότι σε προηγούμενες σεζόν μας πήγε καλά στο πρωτάθλημα και στο Champions League, αλλά σ’αυτήν την τελευταία έχουμε κερδίσει και τα δύο, χάρη στα rotations, μας έδωσε πολλή φρεσκάδα, είναι μια σπουδαία μέθοδος εργασίας, επειδή οι παίκτες έχουν χρόνο για να επανέλθουν. Είναι καλό, στο σημερινό ποδόσφαιρο πρέπει να συνεισφέρουν όλοι.

Πιστεύετε πραγματικά ότι ο Κριστιάνο θέλει να φύγει;

Δεν έχω διαβάσει τίποτα, δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί. Κοίτα, χθες έμαθα ότι ο Lukaku είχε υπογράψει για τη Μάντσεστερ... Πραγματικά, δεν το ξέρω.

Αλλά εσείς περιμένετε να συνεχίσει να παίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης, έτσι δεν είναι;

Φυσικά, κερδίσαμε τίτλους, τα πήγαμε καλά, δεν χρειάζεται ν’αλλάξουμε τίποτα.

Και πιστεύετε ότι θα μείνει μαζί σας;

Λοιπόν, θα πρέπει να τον ρωτήσεις.

Δεν σας φαίνεται ότι αυτή είναι η ισχυρότερη ομάδα που έχετε παίξει;

Έχουμε μια σπουδαία ομάδα, αν δεν μπορεί να παίξει ένας παίκτης μπαίνει άλλος και τα πάει το ίδιο. Πολύ ικανοί παίκτες που έρχονται απ’τον πάγκο. Ναι, αυτό είναι σημαντικό για όλη τη σεζόν.

Σας εξέπληξε κι εσάς ο Asensio;

Όχι, τα πάει πολύ καλά, στα παιχνίδια και στις προπονήσεις, είχε πολύ λαμπρές στιγμές την περασμένη σεζόν και είναι πολύ καλός παίκτης. Ελπίζω φέτος να συνεχίσει την ίδια πορεία. Είναι φυσιολογικό να’χουμε καλούς παίκτες στη Μαδρίτη.

Πως σας φαίνεται ο Mbappé;

Δεν τον έχω δει πολύ, αλήθεια. Δεν βλέπω πολύ ποδόσφαιρο, αλλά ξέρω ότι είναι ένας καλός παίκτης κι αν έρθει είναι επειδή έχει κάνει μια σπουδαία τελευταία σεζόν κι και αν έρθει ελπίζω να βοηθήσει την ομάδα.

Πιστεύετε ακόμα ότι θα προκριθείτε στο Mundial με την Ουαλία;

Σίγουρα, μας μένουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια και είμαστε τέσσερις βαθμούς πίσω απ’τον πρώτο, είμαστε ακόμα εκεί, κι όσο υπάρχουν πιθανότητες θα παλέψουμε μέχρι το τέλος, αν και δεν θα’ναι εύκολο. Αναμετρόμαστε με τους από πάνω και χρειαζόμαστε επίσης τύχη.

Ποιοι θα’ναι οι αντίπαλοι για τη Μαδρίτη στο δρόμο της προς τη δόξα;

Οι συνήθεις ύποπτοι. Διάφορες αγγλικές ομάδες, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν... Πάντα κάτι σαν αυτό, αλλά για να φτάσουμε μέχρι τον τελικό πρέπει να κερδίσουμε όποιον μας τύχει.

Θεωρείτε δίκαιες τις κριτικές στο BBC; Τι λέτε σ’αυτούς που πιστεύουν ότι η ομάδα παίζει καλύτερα χωρίς το BBC;

Είναι απόψεις και είναι δικαίωμά τους.

Η Μαδρίτη κέρδισε επίσης τίτλους και με το BBC...

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Μπορούν να μιλάνε, αλλά στο τέλος τις αποφάσεις τις παίρνει ο προπονητής.

Νιώθετε άνετα με τους Μπενζεμά και Κριστιάνο;

Ναι, βρισκόμαστε μαζί καιρό, αισθανόμαστε πολύ άνετα κι έχουμε κερδίσει πολλά πράγματα μαζί. Το πως πρέπει να παίζει η ομάδα είναι απόφαση του προπονητή κι εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.