News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τρία παιχνίδια χωρίς νίκη: τα καθήκοντα του Zidane ενόψει της 8ης Αυγούστου

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Η Μαδρίτη έχει δύο ήττες και μία ισοπαλία στα προετοιμασία κι απομένουν 10 μέρες για το Supercopa

Το ότι η προετοιμασία δεν είναι ώρα για συμπεράσματα είναι μια πραγματικότητα. Ο φόρτος εργασίας, οι συνεχείς δοκιμές των προπονητών και οι πολυάριθμες αλλαγές στις αναμετρήσεις δυσκολεύουν την εξαγωγή τους. Αλλά σε μια ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης η απουσία της νίκης σημαδεύει, ειδικά με την προσέγγιση του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ κόντρα στη Manchester United, σε 10 μέρες.

Η Μαδρίτη έχει δύο ήττες (Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα) και μια ισοπαλία με ήττα στα πέναλτι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) σ'αυτή τη περιοδεία στην Αμερική, που τελειώνει τα ξημερώματα της Πέμπτης ενάντια σε μια μικτή του MLS (4:00 ώρα Ελλάδας).

Θα'ναι η τελευταία δοκιμή πριν απ'τον τελικό των Σκοπίων και, προς το παρόν, οι ελλείψεις της Μαδρίτης επικεντρώνονται στις εξής:

1. Αμυντική μαλθακότητα

Η Μαδρίτη δέχτηκε οκτώ γκολ σε τρία παιχνίδια κι έχουν έρθει πάρα πολύ εύκολα. Η φάση του Martial στην αναμέτρηση ενάντια στη σύγκρουση United, ντριμπλάροντας λευκά πόδια χωρίς σθεναρότητα, ή οι ντρίμπλες των Neymar και Μέσι πριν λίγες ώρες στην λευκή περιοχή υποδηλώνουν ορισμένη έλλειψη ντουμπλαρισμάτων. Ο Ramos, ακόμα εκτός φόρμας μετά τα προβλήματά του στο αυτί, δεν είναι ακόμα στο καλύτερο επίπεδό του κι ο Nacho, πάντα αποτελεσματικός, υπέπεσε σ'ένα σοβαρό λάθος στο γκολ του Piqué που έδωσε τη νίκη στη Μπάρτσα.

2. Αποσύνδεση

Πέρα απ'τα γκολ που έχει δεχθεί, η Μαδρίτη έχει υποφέρει ανησυχητικές περιόδους αποσύνδεσης, ειδικά στα δύο τελευταία παιχνίδια. Η City του Guardiola της έβαλε τρία γκολ μέσα σε 15 λεπτά και η Barca δύο στα πρώτα έξι λεπτά του ματς. Επιπλέον, οι culés είχαν διαδοχικές ευκαιρίες στο τέρμα του Keylor σε στιγμές στις οποίες οι λευκοί δεν ήταν σε θέση να δαμάσουν τα αντίπαλα ξεσπάσματα.

3. Δεν κάνει κουμάντο

Ένα απ'τα κύρια χαρακτηριστικά του φινάλε της σεζόν της Μαδρίτης του Ζιντάν ήταν ότι πήγαινε απ'την αρχή για τα ματς. Είναι προετοιμασία και δεν υπάρχει ακόμα ο σωματικός και τακτικός τόνος για να ξεκινήσει κάνοντας κουμάντο, το οποίο έχει προκαλέσει να μην έχει βρεθεί μπροστά στο σκορ η Ρεάλ Μαδρίτης σε κανένα απ'τα τρία παιχνίδια. Έβγαλε τη συνηθισμένη της ικανότητα ανατροπής εναντίον των United (οι canteranos) και Barca, ισοφαρίζοντας σ'αυτήν την τελευταία περίπτωση ένα 0-2 που έμοιαζε οριστικό, αλλά δεν μπόρεσε με το τρίτο του Piqué.

4. Έλλειψη εκφοβισμού

Μπενζεμά και Bale δεν έχουν δείξει ικανότητα ηγεσίας της λευκής επίθεσης σε κανένα απ'τα τρία παιχνίδια. Δεν έχουν σκοράρει και δεν έχουν λάμψει. Μερικές φορές έχουν ακόμη κι εξαφανιστεί. Ο Marco Asensio, με λιγότερη προετοιμασία και δείχνοντας ότι δεν είναι ακόμη σε φόρμα, κατέστησε εμφανή ενάντια στην ομάδα του Valverde την καταλυτική του ικανότητα. Απομένει ακόμα καιρός για να επιστρέψει ο Cristiano (5 Αυγούστου), κι ακόμα περισσότερο για να βρεθεί σε φόρμα, έτσι ώστε, Μπέιλ και Μπενζεμά πρέπει να συντονιστούν ενόψει των δύο τελικών που επίκεινται πριν απ'την έναρξη της Laliga.

5. Ασυνήθιστοι σκόρερ

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι σκόρερ των τεσσάρων γκολ της Μαδρίτης σ'αυτήν την προετοιμασία δεν είναι αυτοί που καλούνται να σκοράρουν. Εκτός του Asensio, οι σκόρερ ήταν οι Casemiro (πέναλτι), Oscar και Kovacic, άνδρες του κέντρου χωρίς βαρύτητα στο σκοράρισμα.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.