News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το θέατρο του Mourinho με τον Bale και γιατί ο Ουαλός δεν του δίνει ούτε μπάλα

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Του Antonio Sanz

Πριν απ’το πρώτο παιχνίδι της προετοιμασίας της Ρεάλ Μαδρίτης στη σήραγγα των αποδυτηρίων, ο Μουρίνιο πρωταγωνίστησε σ’ένα ρόλο στον οποίο ο χαρακτήρας του έπρεπε να «ρίξει» τον Gareth Bale

Η καλοκαιρινή αγορά του 2017 έχει θερμανθεί σε μια εβδομάδα. Αν προηγούμενες μεταγραφές αύξησαν την ταραχή με τις υπόνοιες της πληρωμής μιας ρήτρας συμβολαίου, τι να πούμε για την cule νευρικότητα ενώπιον της πιθανής αποχώρησης του Neymar απ’τη Liga ή τη madridista προσδοκία ενώπιον της άφιξης αυτής που θα’ταν η ακριβότερη προσθήκη στην ιστορία της διοργάνωσης, του Kylian Mbappé. Η φρενίτιδα είναι απόλυτη και στα δύο βασίλεια, αν και διαφέρει: οι μεν κυριευμένοι χρησιμοποιούν την επίδραση της συναδελφικότητας για να πείσουν αυτόν που αναζητά μόνο τα χρήματα και την αναγνώριση· οι δε, μελετώντας την πολλοστή κίνηση του Florentino Pérez για να πάρει την καλύτερη ανοδική αξία της αγοράς. Εν τω μεταξύ, ένας διακεκριμένος τεχνικός δεν τα παρατά προσπαθώντας να ενισχύσει το σύλλογο στον οποίο ασκεί σήμερα καθήκοντα. Πρόκειται για ένα παλιό γνωστό και των δύο συλλόγων. Ο José Μουρίνιο έχει επιστρέψει στη σκηνή για να δραματοποιήσει και να εκθέσει στον ‘devil’ οπαδό ότι αυτός εργάζεται όσο μπορεί για να’χει τους καλύτερους. Και χωρίς αμφιβολία, ένας απ’αυτούς είναι ο Gareth Bale.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στη Σάντα Κλάρα, στους διαδρόμους πρόσβασης στο γκαζόν του Estadio Levi's πριν απ’το καλοκαιρινό φιλικό που έθετε αντιμέτωπες Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο «Μου» περίμενε υπομονετικά τους αντίπαλους παίκτες. Με μερικούς έφτασε ακόμα και ν’αγκαλιαστεί και στον κάθε ένα έδωσε το μήνυμα που θεωρούσε. Αυτό που προόριζε για τον Μπέιλ δημοσιοποιήθηκε: «Δεν μπορώ να σε αγοράσω γιατί δεν μιλάμε». Ο Μουρίνιο κι ο Ουαλός δεν έχουν συνυπάρξει στα ίδια αποδυτήρια, αλλά ο Πορτογάλος είναι ένθερμος θαυμαστής του Βρετανού. Και είναι ότι ο Bale έχει μετατραπεί σ’έναν απαγορευμένο καρπό για την παντοδύναμη αυτοκρατορία της βόρειας Αγγλίας. Εδώ και πολλά χρόνια, η ManU ψάχνει εξωφρενικά για ένα αστέρι πάνω στο οποίο να χτίσει την ομάδα, μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Από τότε τα είχε -Rooney ή Van Persie-, μερικά πρόσφατα -Pogba ή Ibrahimovic-, αλλά το κυνήγι του Μπέιλ διατηρείται. Η εμμονή είναι τέτοια που έχουν παρασυρθεί στους καλύτερους της στιγμής. Απ’το ενδιαφέρον για την ανάκτηση του Cristiano -προσπάθεια του Sir Alex Ferguson-, στο να ζαλίσει τον Neymar με μια σχεδόν ακαταμάχητη προσφορά, μέχρι να προκαλέσει να εκτοξευθούν στον αέρα τα οικονομικά της Atleti αναγκαζόμενη να διατηρήσει τον Griezmann. Στο μεταξύ, άλλες επιλογές, όπως αυτή του Morata που δεν υλοποίησαν υπογράφοντας τον Lukaku. Αλλά ο Βέλγος δεν είναι μια παγκόσμια μορφή.

Η ευθύτητα και η εγγύτητα του Μουρίνιο

Ο Μουρίνιο είναι ένας προπονητής που θέλει να’ναι ειλικρινής και κοντινός με τ’αποδυτήρια. Ως εκ τούτου, αφήνει πάντα πληγές πολέμου στις σχέσεις μετά από χρόνια συμβίωσης. Μερικές φορές, η αλήθεια δεν αρέσει στους υπαλλήλους του αφεντικού. Ή μερικές φορές, η τυραννία του αφεντικού εξαντλεί τους υπαλλήλους. Απ’τις καλύτερες τακτικές του Πορτογάλου είναι αυτή του SMS (πριν) ή του WhatsApp (σήμερα). Από εκεί, ξεκινά η αρμονία που αναζητά με τους παίκτες. Τα σχόλια που συνδέουν είναι συνήθως καταδεκτικά και κοντινά για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παίκτη. Εκεί, στην κοντινή απόσταση, ο Mou είναι ένα φαινόμενο. Αλλά αυτός που δεν έχει μπει στο παιχνίδι είναι ο Bale. Αυτή είναι η εξήγηση για την καλιφορνέζικη φράση του Πορτογάλου προπονητή. Αυτό το «δεν μιλάμε» είναι η άρνηση του Ουαλού να εξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής στην Premier. Γνωρίζοντας ο Βρετανός τα μεγάλα πλοκάμια του βορειοδυτικού αγγλικού συλλόγου και την ικανότητα της πειθούς του προπονητή, ο Ουαλός αποφάσισε ότι καλύτερα ούτε μπάλα, ούτε μια λέξη, ούτε ένα ίχνος ελπίδας σε τρίτους. Η παραίτησή του Μουρίνιο κατέστη εμφανής μ’αυτήν την δημόσια παραδοχή: «Έχεις επαφές κι αισθήσεις, καταλαβαίνεις πράγματα, και βλέπεις ξεκάθαρα ότι του Bale του αρέσει η Μαδρίτη».

Πράγματι, ο Μουρίνιο δεν ένιωσε ποτέ ότι ο Ουαλός ήθελε να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης. Γι’αυτό, γιατί να χάνει χρόνο; Ωστόσο, ο πειρασμός πρέπει να διατηρείται παρόντας πάντα. Γι’αυτό, το μόνιμο φλερτ αυτού που είναι μια ιδιοφυΐα στην τέχνη πρόκλησης αυτού που θέλει. Αλλά με τον Μπέιλ δεν έχει επίδραση. Γιατί; Απλά για την πρόκληση που έχει θέσει ο παίκτης: θέλει να γίνει πρωταγωνιστής ντυμένος στα λευκά. Θέλει να πετύχει. Επιπλέον, γνωρίζει ότι θα’χει πάντα χρόνο για να επιστρέψει στο σπίτι. Το γεγονός είναι ότι ο Gareth αντιμετωπίζει την σεζόν με την πρόκληση του να διακριθεί μια για πάντα. Με σημαντικές αναλαμπές στην απόδοσή του, δεν έχει καταφέρει την απαραίτητη θεμελιώδη σταθερότητα επειδή οι τραυματισμοί έχουν υπάρξει το σημαντικό μειονέκτημα. Κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, οι παθήσεις στον αστράγαλο και στο υποκνημίδιο αποδείχτηκαν κλειδί για να διαταράξουν την ισορροπία της καμπύλης της συμβολής του στην ομάδα. Όπως το ότι, στο Κάρντιφ, το σπίτι του, ξεκίνησε στον πάγκο στον τελικό του Champions League.

Η (πιθανή) άφιξη του Mbappé θα παρέχει έναν μεγαλύτερο βαθμό ανταγωνισμού στην επίθεση του Ζιντάν. Αν ο Morata βλέπονταν πάντα ως το αγόρι του σπιτιού -ξεκάθαρο μειονέκτημα για κάθε canterano-, τον νεαρό Γάλλο θα τον βλέπουν με διαφορετικά μάτια λόγω της εκταμίευσης και της προσδοκίας που υπάρχει για την ανάδυσή του στην ελίτ. Όλο αυτό το ξέρει ο «Μου», γι’αυτό δεν παίρνει τα μάτια του απ’τον Ουαλό. Αν επιβεβαιωθεί αυτό του Γάλλου, κανείς να μην αμφιβάλλει ότι ο τεχνικός θα προσπαθήσει να κάνει εφικτό αυτό που σήμερα είναι ανέφικτο. Ο Μπέιλ, πρόσφατα, ξεκαθάρισε τη θέση του στην εφημερίδα Marca: «Θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη σεζόν μου. Υπέγραψα ένα μεγάλο συμβόλαιο και είμαι χαρούμενος στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το σχέδιό μου είναι εδώ». Ο θρύλος που περιβάλει τους Βρετανούς ως απροσάρμοστους στην ήπειρο μεγαλώνει με τον Ουαλό. Αλλά το αγόρι αποκαλύπτεται ενώπιον αυτής της περίστασης. Ο Gareth έχει επίγνωση της προεδρικής υποστήριξης και της τεχνικής δέσμευσης για τη μορφή του. Αν ο Ζιντάν δεν το αντιμετωπίσει και δεν αλλάξει άποψη, τίποτα δεν υποδεικνύει μια αλλαγή πορείας. Μια άλλη ιστορία θα’ναι η σεζόν που έρχεται.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.