News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το ποδόσφαιρο χωρίς τον Villar: Game of Thrones μεταξύ Javier Tebas και Florentino Pérez

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Του Fermin de la Calle

Οι κινήσεις για την εξουσία της RFEF

Η δυνατότητα ενός άμεσου μέλλοντος του ισπανικού ποδοσφαίρου χωρίς τον Ángel María Villar να διέπει την Ομοσπονδία ανοίγει μια ανησυχητική εικόνα για πολλούς, και ευκαιρίες για  άλλους

Χωρίς τον Ángel María Villar στο κουμάντο υπάρχει ένα όνομα που αναδύεται με δύναμη, αυτό του προέδρου της LFP, Javier Tebas. Ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός του Villar, με άδεια του πρώην προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου του Αθλητισμού, Miguel Cardenal. Ο Tebas διεξάγει εδώ και χρόνια μια μάχη με τον Villar για να πάρει το κουμάντο του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο ηγέτης της Laliga έχει προωθήσει την υποψηφιότητα του Jorge Pérez στην Ομοσπονδία για να αντιμετωπίσει τον bilbaíno. Ελιγμό που προσπάθησε ήδη κάποτε ο Florentino Pérez υποστηρίζοντας το αποτυχημένο στοίχημα του Gerardo González. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Villar αντιστάθηκε στις ορμές των Florentino και Tebas, τους οποίους τους ενώνει μόνο το αφρικανικό μίσος για τον Villar, καθώς η σχέση μεταξύ των δύο είναι πολύ μακριά απ’το να’ναι καλή.

Tebas και Florentino, οικείοι εχθροί

Στον πόλεμο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ο Tebas τάχθηκε ανοιχτά με τη Mediapro, την εταιρεία του Jaume Roures. Μάλιστα, Tebas και Roures έχουν υπάρξει συνεργάτες της εταιρίας Spanish Soccer Internationial Marketing AIE, που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2014 και διαλύθηκε το Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Κίνηση που έγειρε τις υποψίες πολλών συλλόγων. Ενώ συνέβαινε αυτό, ο Florentino Pérez και η Μπαρτσελόνα προσέγγιζαν τις θέσεις με την Telefonica, αντίπαλο της Mediapro. Ο Florentino κατηγορήθηκε επίσης για προσπάθεια ανατροπής του Tebas απ’την προεδρία της Laliga «στήνοντας» την υποψηφιότητα του Alex Aranzabal, πρώην προέδρου της Eibar. Μια αποτυχημένη προσπάθεια, καθώς δεν πήρε ούτε καν τις υποστηρίξεις για να θέσει υποψηφιότητα.

Ο Tebas έχει μετατραπεί σ’αυτά τα χρόνια στον «Pepito Grillo» του Villar. Ο ίδιος ο ηγέτης ανακήρυσσε ότι γνώριζε τη σύλληψη του ομοσπονδιακού προέδρου: «Έχω 10 χρόνια που λέω αυτό που πιστεύω. Δείτε απλά τα πρωτοσέλιδα». Με τον Villar έξω απ’το διοικητικό συμβούλιο, Florentino και Tebas είναι οι δύο βαρέων βαρών που καλούνται να παλέψουν για το θρόνο που άφησε κενό ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Προφανώς, θα προσλάβουν άλλους «στρατιώτες» για να παλέψουν στην πρώτη γραμμή, ενώ αυτοί κινούν τα νήματα απ’τα γραφεία τους.

Ένα απ’αυτά τα ονόματα είναι του Jorge Pérez, του επιλεγμένου υποψηφίου απ’τον Tebas για να προσπαθήσει να εκθρονίσει τον Villar στις περασμένες εκλογές. «Ο Tebas έχει μετατρέψει την LFP σε μια ατμομηχανή. Θαυμάζω βαθιά τον Javier. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου οφείλουμε μια ευγνωμοσύνη στη μορφή του. Επιπλέον, ανθρωπίνως μου έχει προσφέρει πολλά. Αν λέγοντας αυτό μειώνω τις ψήφους μου, δε με νοιάζει, γιατί υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα απ’τις ψήφους και τις εκλογές: οι αρχές», διακήρυξε το πρώην δεξί χέρι του Villar στην παρουσίασή του, καθιστώντας σαφές το βάρος του Tebas στην υποψηφιότητά του.

Ο Tebas θα βάλει τον Perez στην καρέκλα του Villar

Αν και οι πραγματικές πιθανότητες για την ανατροπή του Villar στην RFEF ήταν απομακρυσμένες, το επιτελείο του Perez εργάστηκε ευσυνείδητα για εβδομάδες. Πολλοί είδαν σ’αυτό μια εργασία φθοράς και μια μεσοπρόθεσμη τοποθέτηση, περιμένοντας μια υποθετική δικαστική απόφαση που για πολλούς έχει έρθει νωρίτερα απ’το αναμενόμενο. Αν συμβεί η αποβολή του Villar, η υποψηφιότητα υπό της αιγίδα του Tebas θα’χει διανύσει ήδη τη μισή διαδρομή προς την προεδρική καρέκλα. Ο Perez είναι το γνωστό πρόσωπο της υποψηφιότητας για να διαδεχτεί τον Villar, αλλά δίπλα του αναδύεται με δύναμη η μορφή του Luis Gil. Αυτός ο πρώην ποδοσφαιριστής, που κάποτε ήταν η μάστιγα του Tebas κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ένωση Ισπανών Ποδοσφαιριστών, όπου ήταν το δεξί χέρι του προέδρου, Luis Rubiales, έχει πολλές πιθανότητες να’ναι το μελλοντικό στοίχημα του Tebas στην Ομοσπονδία, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Αρκιβώς ο Luis Rubiales έχει υπάρξει ένας απ’αυτούς που έχουν τοποθετηθεί στο πλάι του Ángel María Villar τα τελευταία χρόνια, το οποίο μπορεί να’χει το τίμημά του σ’αυτό το νέο υποθετικό σενάριο. Ο Javier Clemente, ο Joan Gaspart ή ο Pedro Cortés έχουν δείξει επίσης την ακλόνητη πίστη τους στον πρόεδρο της RFEF.

Blanco, ο ολυμπιακός συνεργάτης του Villar

Έξω απ’το ποδόσφαιρο υπάρχουν επίσης ηγέτες που έχουν ιδιαίτερη σημασία στη ένταξή τους για τον σκοπό του Villar. Ένας από αυτούς, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ισπανίας, Alejandro Blanco. Ο επικεφαλής του COE ήταν ένας από τους οργανωτές του διάσημου δείπνου-ανταρσία κατά του CSD που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 2016. Villar και Blanco συναντήθηκαν στο εστιατόριο Knife της Μαδρίτης με διάφορους προέδρους της ομοσπονδίας που ήταν, εκείνη την εποχή, ανοιχτά αντιμέτωποι με τον Miguel Cardenal, πρόεδρο του CSD εκείνες τις μέρες.

Με πρωτοβουλία των Villar και Blanco, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «As», συγκεντρώθηκαν «για να γιορτάσουν την πρόσφατη πατρότητα του José Luis Escañuela (τένις)» οκτώ ηγέτες που είχαν ελεγχθεί ή διερευνούνταν για τη διαχείρισή τους. Εκτός απ’τον Escañuela, στο τραπέζι κάθονταν οι Lorenzo Miret (τοξοβολία), Ángel Rojo (πάλη), Andrés Gutiérrez (κυνήγι), Antonio Martín Galán (πυγμαχία), José Ángel Rodríguez (ιστιοπλοΐα) και Rodrigo de Mesa (ολυμπιακή σκοποβολή). Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αποφανθεί για τη σύλληψη του Villar, ούτε απ’το COE ούτε από οποιαδήποτε απ’τις ομοσπονδίες.

Ο αθλητικός Τύπος δεν βγαίνει επίσης καλά σταματώντας σ’αυτό το επεισόδιο. Είναι διάσημα τα δείπνα που διοργάνωνε η ισπανική ομοσπονδία προς τιμήν των ειδικών απεσταλμένων σε κάθε Mundial και Euro στα οποία, οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι που ταξίδευαν φιλικά με τον Villar, προειδοποιούν τώρα ξεδιάντροπα ότι οι αποδείξεις προσκαλούσαν στην διερεύνηση σκοτεινών συναλλαγών στην Ομοσπονδία. Ως εκ τούτου, η πλειοψηφία της πληροφόρησης που έχει προκύψει μετά τη σύλληψη του Villar σ’αυτές τις τελευταίες ώρες είναι υπογεγραμμένη απ’τους συντάκτες του δικαστικού ρεπορτάζ των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Εν τω μεταξύ, ο Miguel Cardenal παρατηρεί με ικανοποίηση την έκβαση μιας υπόθεσης στην οποία ο άνθρωπος κλειδί έχει υπάρξει ο Fernando Puig de la Bellacasa κι ο Aguirre. Υψηλά ιστάμενος υπάλληλος του Κράτους ο οποίος ξεκίνησε τις διαδικασίες της έρευνας εναντίον των Jesús Castellanos (τάε κβον ντο), José Luis Estaecañuela, José Luis Sáez (μπάσκετ) και Ángel María Villar. Ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Επαγγελματικού Αθλητισμού και Ελέγχου Οικονομικών του CSD υπηρετεί απ’τον Απρίλιο ως σύμβουλος Παιδείας της Πρεσβείας της Ισπανίας στο Παρίσι. Και στον οποίο ο νέος υπουργός, José Ramón Lete, αποφάσισε να αντικαταστήσει με κάποιον έμπιστο, την Lucía Muñoz-Repiso. Την κουνιάδα του...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.