News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι νεαροί που πέρασαν πάνω απ’τη Manchester United του Mourinho

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Της Laura Rubio

Οι επτά canteranos, συν τον Luca Zidane, αποτελούν μέρος της αμερικανικής περιοδείας 

Η Μαδρίτη πρόσφερε το καλύτερο πρόσωπό της ενάντια στη Manchester United όταν ήταν στο γήπεδο οι Achraf, Manu Hernando, Quezada, Tejero, Franchu, Όσκαρ και Dani Gómez, τέσσερις παίκτες της Juvenil Α και δύο της Ρεάλ Μαδρίτης Castilla, στους οποίους προστίθεται ο Luca Zidane, ο οποίος δεν έπαιξε κανένα λεπτό στην πρώτη αναμέτρηση του αμερικανικού «σταδίου».

Μετά την αναμέτρηση, ο Ζιντάν αναγνώρισε το καλό παιχνίδι των δικών του και δεν δίστασε να επαινέσει τον άθλο τους. «Τα νέα παιδιά τα πήγαν πολύ καλά», παραδέχτηκε ο λευκός τεχνικός. Στη συνέχεια θα δούμε ποιος είναι ποιος στη λευκή συγκέντρωση.

Dani Gómez (Alcorcon, 1998)

Αρχίζει την έβδομη σεζόν του στο λευκά. Η συνοδευτική επιστολή του ξεκινά με τα 32 γκολ που πέτυχε την περασμένη σεζόν υπό τις οδηγίες του Guti, η αδηφαγία του στο σκοράρισμα τον έχει οδηγήσει μέχρι το παρατσούκλι του «ο καρχαρίας του Alcorón». Εκεί, στην πόλη του, ήταν όπου έδωσε τις πρώτες του κλωτσιές στη μπάλα μέχρι να καταλήξει να βρεθεί το 2011 στη Ρεάλ Μαδρίτης. Διαθέτει όλα τα προσόντα που πρέπει να’χει ένας καλός επιθετικός. Είναι πολύ εκρηκτικός κι έχει ένα πολύ ισχυρό σουτ, σπάνια αποτυγχάνει μέσα απ’την περιοχή. Ξεχωρίζει για την ταχύτητα, την κινητικότητά του εντός της περιοχής και την ευκολία του να ξεμαρκάρεται. Επιπλέον, η ευελιξία του και το σώμα του, του επιτρέπουν να κερδίζει τις μονομαχίες έναντι των αντιπάλων του. Η μεγάλη σεζόν του με τη juvenil δεν έχει περάσει απαρατήρητη απ’τον Ζιντάν, ο οποίος έχει αποφασίσει να τον έχει στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας.

Oscar (Talavera de la Reina, 1998)

Ονομάζεται Oscar Rodríguez και, σε ηλικία 19 ετών, έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο ταλέντο του Λευκού Οίκου. Η ιστορία του με τη μπάλα ξεκινά στη γενέτειρά του, το Los Navalmorales, όπου έπαιξε τρεις σεζόν. Μόλις στα 11 του προσγειώθηκε στο Valdebebas για ν’αποτελέσει μέρος της alevín Α, το ταλέντο του έχει σφυρηλατηθεί σ’όλες χαμηλότερες κατηγορίες μέχρι να σμιλευτεί στην juvenil A και να θέλξει με το παιχνίδι του. Το ποδόσφαιρό του περνάει απ’το να’χει τη μπάλα, να ξεκινάει το παιχνίδι, να παίζει, να κάνει να παίζουν και να μετατρέπει σε γκολ. Είναι ο υπεύθυνος του να φέρει τη σκυτάλη στη μεσαία γραμμή. Ένας παίκτης που συνεισφέρει θράσος, τελική πάσα κι επίσης παύση. Στην ποιότητά του πρέπει να προστεθεί η ικανότητα που έχει στις στημένες φάσεις, η ευκολία του να σκοράρει από ελεύθερα φάουλ είναι αξιοθαύμαστη. Ένας παίκτης που δίνει μια εξαιρετική απόδοση σε οποιαδήποτε θέση της μεσαίας γραμμής, αν κι εκεί που αισθάνεται πιο άνετα είναι ως επιτελικός μέσος. Δεν έχει πρόβλημα όταν γυρνάει να υποδεχτεί τη μπάλα και να επιστρέψει στην επίθεση. Ο αγώνας κατά της United ήταν η πρώτη συμμετοχή του παίκτη με την πρώτη ομάδα.

Achraf Hakimi (Μαδρίτη, 1998)

Γνωστός ως Arra, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ηλικία των έξι και προσγειώθηκε στο Valdebebas όντας benjamín, τον Ιούλιο του 2006. Ήταν ένα απ’τα παιδιά που διερευνήθηκαν απ’την FIFA παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στη Μαδρίτη. Ο Μαροκινός θεωρείται μια απ’τις μεγαλύτερες υποσχέσεις της La Fábrica, πολλοί βλεπουν σ’αυτόν τον μελλοντικό Dani Carvajal. Ξεκίνησε την επαγγελτική πορεία του ως ένας εξτρέμ και θαυμάζοντας τον Angel Di Maria, εξ ου και, δύο απ’τα μεγαλύτερα προσόντα του είναι ταυτόσημα μ’εκείνα του ειδώλου του: ο ευρύς διασκελισμός του και η μεγάλη του ταχύτητα. Είναι ένας πολύ επιθετικός μπακ που καταφέρνει το παιχνίδι της ομάδας να γέρνει εντελώς προς τα δεξιά. Οι γρήγορες επιδρομές του είναι καθοριστικές στην επίθεση. Στα 18 του έχει κληθεί στην εθνική ομάδα του Μαρόκου. Ο Ζιντάν τον έχει υπολογίσει σε διάφορες περιπτώσεις. Ταξίδεψε ήδη την περασμένη σεζόν στην περιοδεία στις ΗΠΑ με την πρώτη ομάδα κι έκανε το ντεμπούτο του εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν. Σε επίσημη διοργάνωση έχει κληθεί στο Κύπελλο ενάντια στην Θέλτα και στην Liga απέναντι στην Σοσιεδάδ.
  
Franchu Feuillasier (Mar del Plata, 1998)

Τα πρώτα του βήματα στον κόσμο του ποδοσφαίρου ήταν στην Αργεντινή, στο San Martin. Εντάχθηκε στη La Fábrica το 2009 και δύο χρόνια μετά την άφιξή του πέρασε στις χαμηλότερες τάξεις της Ράγιο Βαγιεκάνο, όπου εκπαιδεύτηκε ως παίκτης για πέντε χρόνια (2011-2016). Την περασμένη σεζόν επέστρεψε στο Valdebebas για να γίνει μία απ'τις αναφορές της juvenil A. Παίζει ως εξτρέμ, αποδίδει τόσο στην αριστερή όσο και στην δεξιά πλευρά, είναι ικανός και ξεχωρίζει για την καθετότητα του και το καλό σουτ του. Διαθέτει μεγάλη επιδεξιότητα και με τα δύο πόδια, είναι γενναίος κι έχει ένα τολμηρό στυλ που του επιτρέπει σε πολλές περιπτώσεις να ξεπερνά τους αμυντικούς. Επιπλέον, το καλό του χτύπημα στη μπάλα τον οδηγεί να έχει μια μεγάλη ικανότητα κατά τη δημιουργία των γκολ. Η καλή σεζόν του υπό τις εντολές του Guti έχει οδηγήσει τον Ζιντάν να υπολογίζει τον παίκτη στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας.

Manu Hernando (Palencia, 1998)

Εντάχθηκε στη La Fábrica το 2010 κι εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στη juvenil A. Στις αρχές του έπαιζε ως μέσος λόγω της μεγάλης του αντίληψης για το παιχνίδι -που διατηρεί ενεργή- αλλά η σαφήνεια στο να βγάζει τη μπάλα παίζοντας τον μετέτρεψε σε στόπερ. Διαθέτει ένα καλό χτύπημα της μπάλας κι έχει καλή εμπειρία στην εκτέλεση φάουλ, που κληρονόμησε απ'το στάδιο του ως μέσος. Ως ηγέτης της άμυνας, διακρίνεται πάνω απ'όλα για την υψηλή τεχνική ποιότητά του. Είναι ένας πολύ ολοκληρωμένος στόπερ και με καλό σώμα, είναι ισχυρός και πολύ γρήγορος. Του αρέσει να οργανώνει, βασικό χαρακτηριστικό κατά την τοποθέτηση των συμπαικτών του και είναι ένας απ'τους πιο εύστοχους αμυντικούς της cantera  μπροστά απ'το τέρμα.

Quezada (Μαδρίτη, 1996)

Εντάχθηκε στο Valdebebas το 2006 κι έκανε ένα ταξίδι άφιξης -το 2015 βρέθηκε στην Olot- κι επιστροφής για να γίνει η αποκάλυψη της Castilla. Έχει ένα χρυσό αριστερό πόδι. Στο παιχνίδι εναντίον της United μπόρεσε να διαπιστωθεί το πως νίκησε σχεδόν τον De Gea σ'ένα απευθείας φάουλ με λίγη γωνία. Μπορεί να παίξει ως εξτρέμ, μπακ ή εσωτερικός και τα γκολ του έχουν χρησιμεύσει περισσότερες από μία φορές στις νίκες της θυγατρικής. Ξεχωρίζει για την τεχνική του, την ταχύτητα του και το μεγάλο σουτ του. Είναι ο υπεύθυνος για την εκτέλεση των κόρνερ κι έχει καταφέρει να ξεκινήσει πολλά απ'τα γκολ της Castilla με τις εξαιρετικές του σέντρες.

Tejero (Μαδρίτη, 1996)

Το δεξί χέρι του Ζινεντίν Ζιντάν. Οι δυο τους συνυπήρξαν στην Castilla κι ο Tejero θάμπωσε τον Γάλλο απ'την πρώτη στιγμή, ήταν αδιαμφισβήτητος στην εντεκάδα του κατά τη διάρκεια της σεζόν. Βαφτισμένος ως ο «νέος Nacho» ο μπακ ξεχωρίζει για τη μεγάλη ευελιξία του. Παρά το ότι η φυσική του θέση είναι του δεξιού μπακ μπορεί επίσης να παίξει στην αριστερή πλευρά κι o Zizou έφτασε να τον χρησιμοποιήσει μέχρι κι ως ηγέτη της άμυνας. Ανταποκρίνεται στα αμυντικά καθήκοντα, του αρέσει να εντάσσεται στην επίθεση και να δοκιμάζει την τύχη του με σουτ από μακριά. Ο Tejero προσγειώθηκε στο Valdebebas το 2005 κι έχει δύο σεζόν που κάνει την αμερικανική περιοδεία με την πρώτη ομάδα. Επιπλέον, ο μπακ είναι συνήθης των προπονήσεων της πρώτης ομάδας την περασμένη σεζόν έπαιξε τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου εναντίον της Cultural.

Luca Zidane (Μασσαλία, 1998)

Μόλις στα 6 του προσγειώθηκε στο Valdebebas απ’το χέρι του αδελφού του Enzo. Από τότε έχει διαμορφωθεί στα χαμηλότερα κλιμάκια της Fábrica μέχρι να φτάσει να μετατραπεί σε τερματοφύλακα της Castilla. Ξεχωρίζει για το μεγάλο θάρρος του. Ο εθισμός του να προωθεί τις αμυντικές γραμμές του έχει δημιουργήσει κάποιο σφάλμα. Η κυριαρχία του στη μπάλα με τα πόδια του είναι αναμφισβήτητη, όπως και οι τεχνικές του προϋποθέσεις. Διαθέτει μια καλή σωματική κατάσταση -ύψος 1.81- που του επιτρέπει να λειτουργήσει με ευκολία στο εναέριο παιχνίδι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.