News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane θα πει στα μούτρα του κάθε παίκτη τι θέλει απ'αυτόν

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ειλικρίνεια το αξίωμα του Γάλλου

Ο Ζινεντίν Ζιντάν θα φορέσει τα κοντά σήμερα πλέον στο πράσινο του UCLA. Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσει τον μελετημένο σχεδιασμό του των  δέκα μηνών δουλειάς με στόχο την κατάκτηση ή, τουλάχιστον, την πάλη για έξι τίτλους. Αυτές οι τρεις βδομάδες στη Βόρεια Αμερική θα χρησιμεύσουν στον τεχνικό για να συντονίσει τους παίκτες του σωματικά και για να κλείσει το ρόστερ. Θα μιλήσει με όλους και θα τους εξηγήσει το ρόλο που θ'αναλάβει ο καθένας μέσα στην ομάδα. Όπως έκανε και πριν από ένα χρόνο, θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί σ'ένα σενάριο μη φαντασίας για να μην αισθάνεται κανείς εξαπατημένος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών αισθάνονται την θέση τους σταθερή στο ρόστερ, αλλά ο Ζιντάν θέλει να εξηγήσει σε όλους τους παίκτες το ρόλο που θα'χουν μέσα στην ομάδα. Δεν θέλει να υπάρχουν αμφιβολίες κανενός είδους κι έτσι να δουλέψει χωρίς σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, κάτι που πέτυχε την προηγούμενη σεζόν εκτός απ'το επεισόδιο του James, παίκτη με τον οποίο ήταν ξεκάθαρος κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού σχετικά με το ρόλο που επρόκειτο να παίξει, αλλά που πόνταρε στο να παραμείνει λευκός. Ο Isco, ωστόσο, κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση και τις αμφιβολίες του τεχνικού πριν από δώδεκα μήνες, καταλήγοντας να'ναι λίγο λιγότερο από σταθερός.

Ο James έχει πάει πλέον στο Μόναχο επειδή ο Ζιντάν τον θεωρούσε περιττό ή, τουλάχιστον, θεωρούσε ότι δεν είχε αλλάξει την κατάσταση. Ο Κολομβιανός έχει αναζητήσει έναν άλλο προορισμό και σ'αυτήν την περίπτωση δεν χρειάστηκε συζήτηση γιατί ήξερε ήδη τις προθέσεις του Γάλλου. Ο Αντσελότι τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.

Πριν την επιστροφή στην Ισπανία στις πρώτες μέρες του Αυγούστου, κάθε μέλος του λευκού ρόστερ θα ξέρει τι να περιμένει και θα'ναι η στιγμή στην οποία αποδέχεται ή αναζητά λύσεις μακριά απ'το Μπερναμπέου. Morata, Kovacic, Asensio, Lucas Vázquez, James ή Isco ταξίδεψαν με αμφιβολίες μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες κι επέστρεψαν με ξεκάθαρη την ιδέα για το τι επρόκειτο να συμβεί κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών. Αποδέχτηκαν την κατάστασή τους και τέθηκαν στην υπηρεσία του τεχνικού.

Σε αυτή την περίπτωση η δουλειά του Ζιντάν θα επικεντρωθεί στην διάλυση ερωτηματικών στη μεσαία γραμμή. Με την άφιξη των Marcos Llorente και Ceballos και την πόρτα της εξόδου κλειστή για την ώρα, είναι πλέον 9 μέσοι. Θα μπορούσαν να περισσεύουν δύο και θα'ναι οι ίδιοι παίκτες αυτοί που θα πάρουν την απόφαση να αναζητήσουν την έξοδο απ'τη στιγμή που θα ξέρουν από πρώτο χέρι τι έχει κρατημένο γι 'αυτούς ο Γάλλος.

Οι φήμες είναι πολλές, και η κάθε μία δείχνει προς μία κατεύθυνση, αλλά η λύση στο αίνιγμα περνά απ'το κεφάλι ενός Ζιντάν που δεν θέλει να απογοητεύσει κανέναν και να συνεχίσει με την χαραγμένη γραμμή της περασμένης σεζόν. Κάθε παίκτης έχει ένα πλάνο για την σεζόν και θα το μάθουν όλοι απ'το στόμα του τεχνικού. Πριν απ 'όλα, ειλικρίνεια.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.