News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Mbappé έχει χαρακτηριστικά του BBC

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Του Enrique Ortego

Συνδυάζει την ταχύτητα του Μπέιλ, τις κινήσεις του Cristiano και την ευφυΐα του Μπενζεμά

Από καθαρά ποδοσφαιρική σκοπιά, η άφιξη του Kylian Mbappé στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα’πρεπε να δημιουργήσει προβλήματα ασυμβατότητας στην ζώνη της επίθεσης. Θα’ταν ένα πρόβλημα ποσότητας. Όχι ποιότητας. Παρά τα 18 έτη του και το ότι είναι σε πλήρες στάδιο εκπαίδευσης κι εκμάθησης, φαίνεται ότι είναι εντελώς συγχρονισμένος και συμβιβάσιμος με οποιοδήποτε απ’τα μέλη του BBC που, μέχρι ν’αποδειχθεί το αντίθετο, απαρτίζουν την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Μια ανάλυση των ποδοσφαιρικών συνθηκών που φάνηκαν την περασμένη σεζόν, αυτή της οριστικής του έκρηξης στα 18 του, μας επιτρέπει να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι στην παράμετρο των συγκρίσεων, ο Mbappé συγκεντρώνει τις συνθήκες του καθενός απ’τα μέλη της λευκής τρίαινας, το οποίο θα επέτρεπε να εναλλάσσεται με αυτά χωρίς καμία εμφανή μείωση στην απόδοση.

Η εξέλιξη της θέσης του Κριστιάνο Ρονάλντο

Στην σύντομη καριέρα του, ο Κίλιαν έχει μάθει δύο θέσεις. Στην πρώτη ομάδα του, στο Bondy (Seine-Saint-Denis) ήταν καθαρός φορ παρά το μικρό ανάστημά του και το ελάχιστο μέγεθός του. Ακριβώς οι σωματικοί περιορισμοί του, οδήγησαν τους τεχνικούς του να τον τραβήξουν στην αριστερή πλευρά. Στους νέους πλέον της Μονακό ξεκίνησε να παίζει κολλημένος τακτικά στη γραμμή κι από εκεί εξασκούσε τέλεια τις κατ 'εξοχήν ιδιότητές του στη ντρίμπλα, αναζητώντας σχεδόν πάντα το καλό του προφίλ, δηλαδή το δεξί.

Υπό αυτή την έννοια, η πορεία του σ’αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να συγκριθεί με του Cristiano, που απ’το να παίζει στα δεξιά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω της παρουσίας του Giggs στην άλλη πλευρά, πέρασε στο να παίζει στ’αριστερά στην Ρεάλ Μαδρίτης έτσι ώστε από εκεί να φτάνει σε κεντρικές θέσεις εκτέλεσης. Κι απ’ότι φάνηκε τη περσινή σεζόν το άμεσο μέλλον του είναι στη θέση του φορ.

Δεν ήταν μέχρι την περασμένη σεζόν, όταν ο Mbappé πήγε να παίξει ως θεωρητικό φορ μαζί με τον Falcao ή τον Germain στο 4-4-2 που παράτασσε η Μονακό.

Με τον Bernardo Silva στη μια πλευρά και τον Lemar στην άλλη, ο Jardim θεώρησε ότι το νεαρό αστέρι του έπρεπε να παίζει σε πιο κεντρικές θέσεις, κοντά στην περιοχή και κοντά στο γκολ με το οποίο άρχισε να σχετίζεται συχνά, το οποίο βοήθησε να μεγαλώσει η μορφή του μέχρι το σημείο να μπορεί να γίνει η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου... με την άδεια του Neymar. Το να δούμε τον Κριστιάνο και τον Mbappe ν’αλλάζουν θέσεις στο 4-3-3 που αρέσει τόσο στον Ζιντάν θα’ταν το πιο λογικό και δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα σε κανέναν απ’τους δύο παίκτες.

Ούτε και η κατανόηση μεταξύ Mbappé και Μπενζεμά δεν φαίνεται ως ένα μειονέκτημα. Μάλλον το αντίθετο. Εκτός απ’τη γλώσσα, τεχνικά και τακτικά είναι δύο εντελώς συμβατοί παίκτες λόγω των συνθηκών τους. Μοιράζονται την κατανόηση του παιχνιδιού και οι χώροι που δημιουργεί ο Karim με τις κινήσεις του είναι μια πρόσκληση στο να καταληφθούν απ’τον συμπατριώτη του, του οποίου του αρέσει να ξεκινάει από μακριά.

Άμεσος ανταγωνισμός με τον Μπέιλ... αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις

Το τρίτο μέλος του BBC, ο Μπέιλ, έχει επίσης κοινά χαρακτηριστικά με τον Mbappé. Απ’την ταχύτητα μέχρι την αίσθηση του βάθους όταν έχουν τη μπάλα στα πόδια τους. Ο Ουαλός πρέπει ν’ανακτήσει τώρα το χαμένο έδαφος της περασμένης σεζόν σε σχέση με τον Κριστιάνο και τον Μπενζεμά, ακόμα και τον Isco, και είναι αυτός που πρέπει να υπερασπιστεί περισσότερο το καθεστώς του ενώπιον της υποτιθέμενης άφιξης του Γάλλου.

Μια πίεση και μια ανταγωνιστικότητα για την οποία δεν είναι καλά γνωστό αν θα’ναι έτοιμος ο Ουαλός και δεν θα’χε άλλες ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) που φαίνονται να τον φλερτάρουν τις τελευταίες μέρες.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.