News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino ακούει (επιτέλους) τον Casillas, αλλά ο Iker το ζει απ’την «εξορία» του

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Του Enrique Marín

Η ισπανοποίηση που απαιτούσε ο πρώην τερματοφύλακας και πρώην αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης για τη λευκή ομάδα, έρχεται μετά από καθυστέρηση χρόνων, αν και πανηγυρίζεται επίσης κι απ’τον Michel Salgado

«Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει δύο Champions League τα τελευταία τρία χρόνια, όμως δεν μένει στο παρόν αλλά προετοιμάζεται ήδη για το μέλλον με την υπογραφή των καλύτερων παικτών της Κ 21», διαβεβαιώνει ο Michel Salgado στ’αποδυτήρια του Ο2 του Λονδίνου, όπου αυτό το Σαββατοκύριακο έχει παίξει με την Ισπανία στην πρώτη έκδοση του Star Sixes. «Νομίζω ότι είναι μια σοφή κίνηση κι εμένα προσωπικά μου αρέσει να’χει ένα ισχυρό και ισπανικό γκρουπ, δηλαδή, με πολλούς ντόπιους παίκτες που γνωρίζονται πολύ καλά και είναι πολύ σημαντικοί όταν περιπλέκονται τα πράγματα», προσθέτει ο gallego.

Περιέργως, ο πρώην madridista ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας που χρηματοδοτείται απ’την Star Casino, που έχει καταστήσει εφικτή τη συμμετοχή της σ’αυτό το Mundial Θρύλων, όπου τελικά οι Ισπανοί βγήκαν τρίτοι μετά την ήττα τους στον ημιτελικό εναντίον αυτής που αποδείχθηκε πρωταθλήτρια, της Γαλλίας (5- 2), και αφού διέλυσαν τη Βραζιλία (11-3) στον τελικό της παρηγοριάς, με ένα νέο χατ-τρικ του Salgado. «Michel, θυμήσου να ευχαριστήσεις την ομάδα, που έχει παίξει για σένα», του φώναξε ο Κάρλες Πουγιόλ όταν πέρασε από δίπλα του και τον είδε να μιλάει για τον Τύπο. Ο Καταλανός, πάντα σε ρόλο αρχηγού...

Η αλήθεια είναι ότι με την υπογραφή του bético Dani Ceballos, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν, θα μπορούσε να’χει πλέον αυτή τη σεζόν μια εντεκάδα που αποτελείται εξ ολοκλήρου από Ισπανούς παίκτες. Στο τέρμα, φυσικά με τον Kiko Casilla, ως αναπληρωματικός του Keylor Navas. Με τους Carvajal, σύμφωνα με τον Salgado, «τον καλύτερο δεξιό μπακ του κόσμου», Sergio Ramos, Vallejo και Nacho στην άμυνα, αν κι ο Varane και, πάνω απ 'όλα, ο Marcelo είναι αδιαμφισβήτητοι βασικοί, εξ ου κι ο Theo Hernández, ο οποίος θα μπορούσε επίσης να’χε παίξει με την Ισπανία, έρχεται για αναπληρωματικός. Με τον Marcos Llorente, τον προαναφερθέντα Ceballos και τον Isco στη μεσαία γραμμή, εκ των προτέρων στην σκιά των Casemiro, Modric και Kroos, καθώς και στου Kovacic. Και με τους Lucas Vázquez, Morata και Marco Asensio στην επίθεση, ως αλλαγές του «BBC» το οποίο απαρτίζουν οι Μπενζεμά, Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα θα’πρεπε να’χει περισσότερους παίκτες από εδώ. Για παράδειγμα, Villa, Σίλβα, Μάτα, Σεσκ ... αξίζουν μια ευκαιρία σε μια ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης». Αυτά τα λόγια τα είπε τον Μάιο του 2009 ο Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος ζήτησε να ανακτήσει το κλαμπ μια χαμένη ταυτότητα. Ωστόσο, κανείς δεν άκουσε τον τότε τερματοφύλακα και λευκό αρχηγό. Κι έτσι, στις 9 του Απρίλη του 2013 σηματοδοτήθηκε ένα ορόσημο στην παγκοσμιοποίηση των αποδυτηρίων της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς η λευκή ομάδα έπαιξε ενάντια στη Γαλατασαράι με μια εντεκάδα αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από παίκτες γεννημένους εκτός Ισπανίας, με την εξαίρεση του τερματοφύλακα Diego López, ένα πρωτοφανές γεγονός μέχρι τότε στην ιστορία του συλλόγου.

Στα τρία χρόνια που ήταν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μουρίνιο προτιμούσε πάντα να κοιτάει προς τα έξω όταν έκανε μεταγραφές. Συνολικά, η Ρεάλ Μαδρίτης του επένδυσε περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση 15 παικτών, και μόνο τέσσερις εξ αυτών, δηλαδή, οι Diego López, Callejón,, Πέδρο Λεόν και Σέρχιο Κανάλες, ήταν Ισπανοί. Βασικός ήταν μόνο ο τερματοφύλακας κι ως αποτέλεσμα της σταυροφορίας που ξεκίνησε ο Πορτογάλος προπονητής ακριβώς ενάντια στον Κασίγιας. Μάλιστα, ο mostoleño τερματοφύλακας κατέληξε να πρέπει να πάει στην Πόρτο, στην ιδιαίτερη «εξορία» του, κι εκεί συνεχίζει να’ναι για μια ακόμη σεζόν μπροστά στην αδυναμία να υπογράψει αυτό το καλοκαίρι για άλλη ομάδα, καθώς όταν η Ρεάλ Μαδρίτης προώθησε και κάλυψε τη μεταγραφή του, το καθιέρωσε έτσι.

Για χρόνια, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει λάβει κάποιες κριτικές για την αποφυγή της εξαιρετικής απόδοσης των Ισπανών παικτών, συνυπογραφόμενη απ’το θριαμβευτικό ρόλο της εθνικής τους, τώρα υπό την καθοδήγηση του Julen Lopetegui και στην οποία υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι madridistas. Έτσι, μετανάστευσαν παίκτες όπως αυτοί που ανέφερε ο Κασίγιας: Σίλβα, Μάτα ή Cazorla, οι οποίοι συνδέθηκαν κάποια στιγμή με τον λευκό σύλλογο. Την σεζόν στην οποία έφτασε ο Κάρλο Αντσελότι στο πάγκο του Bernabeu έγινε πλέον ένα πρώτο βήμα, καθώς η Μαδρίτη υπέγραψε τους Isco και Illarramendi και προώθησε στην πρώτη ομάδα τους canteranos Nacho Fernández, Morata και Jesé.

Ωστόσο, ήταν στα τελευταία δύο χρόνια, όταν ο Florentino Pérez έχει πάρει επιτέλους στα σοβαρά αυτό που απαιτούσε ο Ίκερ Κασίγιας και πανηγυρίζεται τόσο απ’τον Michel Salgado. Ιδιαίτερα σημαντική, λόγω στρατηγικής, ήταν η υπογραφή του mallorquín Marco Asensio, τον οποίο ήθελε επίσης η Barça. Κάτι παρόμοιο έχει συμβεί τώρα με τον Ceballos, αλλά πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ενώ η καταλανική ομάδα έχει πάψει να εμπιστεύεται την cantera της, η Ρεάλ Μαδρίτης το’χει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια με παίκτες όπως ο Carvajal, ο Nacho κι ο Marcos Llorente, επιπλέον με τους δύο επαναγορασμένους Kiko Casilla και Lucas Vázquez. Μένει να δούμε τι θα συμβεί με τον Morata, του οποίου το μέλλον παραμένει ασαφές, αν κι όλα δείχνουν ότι τελικά θα φύγει. Ο Μαδριλένος έχει το ίδιο μέλλον που θα’χε ο πιθανός αντικαταστάτης του, ο Γάλλος Mbappé, το οποίο δεν παύει ν’αποδεικνύεται αρκετά περίεργο.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.