News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο De Gea κουνάει τις γροθιές στον Zidane (και στον Florentino)

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Του Ruben Rodriguez

Βασικός στη νίκη της Γιουνάιτεντ ενάντια στη Μαδρίτη

Ο διεθνής Ισπανός ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην διαδικασία των πέναλτι μεταξύ Μαδρίτης και United... κι όχι μόνο λόγω των αποκρούσεών του, αλλά πάνω απ 'όλα, για τον διαχυτικό πανηγυρισμό του

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε τα ξημερώματα την προετοιμασία για το έτος που βρίσκεται μπροστά μας και το έκανε σε έναν αγώνα με ίντριγκα. Κι όχι μόνο επειδή πρόκειται για την πρώτη αναμέτρηση της νυν πρωταθλήτριας Ευρώπης, αλλά πάνω απ 'όλα λόγω του αντιπάλου που έπρεπε ν’αντιμετωπίσει: τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σχεδόν όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον José Μουρίνιο, τον 'devil' προπονητή ο οποίος ήταν λευκός πριν κάποιες σεζόν αλλά, στα παρασκήνια, ένας παίκτης περίμενε να’χει την ιδιαίτερη «εκδίκησή» του: ο David de Gea.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, σε πλήρη έναρξη ρολαρίσματος της ομάδας του, πρόσφερε το πρώτο μισό σ’ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα είδος καλής εντεκάδας -αν και με αποχρώσεις, όπως η απουσία του Κριστιάνο, του Ράμος ή την ύπαρξη του Casemiro στον πάγκο- έτσι ώστε, 45 λεπτά αργότερα, να εισάγει μια ομάδα γεμάτη νεαρούς και canteranos που δεν έχασαν την επαφή με τον αγώνα. Μ’αποτέλεσμα αυτή η δεύτερη μονάδα να’ναι αυτή που πήρε την ισοπαλία κι ανάγκασε τα πέναλτι με τα οποία αποφασίστηκε ο νικητής.

Εκεί, ακριβώς, είναι όπου ανέλαβε δράση ο De Gea. Αναπληρωματικός προς όφελος του Sergio Romero, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο έτσι ώστε, στην διαδικασία των πέναλτι, να γίνει ο υπεύθυνος για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Το λευκό σύνολο ήταν σε θέση να σκοράρει μόνο ένα απ’τα πέντε του πέναλτι, όπου ο Ισπανός διεθνής έκανε δύο καλές αποκρούσεις, είδε τους madridistas να εκτελούν δύο φορές έξω και δέχτηκε μόνο ένα γκολ που, παρεμπιπτόντως, παραλίγο να σταματήσει.

Αλλά η κύρια είδηση ​​δεν ήταν μόνο η καλή απόδοση του Ισπανού στο τέρμα, αλλά πάνω απ 'όλα, η αντίδρασή του σε κάποιες απ’τις σημαντικές στιγμές της. Στο δεύτερο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο canterano Oscar, ο De Gea πανηγύρισε με οργή και με υψωμένη τη γροθιά του για την απόκρουσή του. Λίγες εκτελέσεις αργότερα, όταν ο Casemiro την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι για να δώσει τη νίκη στην Γιουνάιτεντ, ο διεθνής τερματοφύλακας έβγαλε την ένταση με τον πανηγυρισμό του, περισσότερο ταιριαστό σ’ένα μεγάλο παιχνίδι.

Γροθιά στον αέρα και προκλητικό βλέμμα, ο De Gea έδειξε την ευτυχία του για το ότι ήταν ζωτικής σημασίας στην νίκη της ομάδας του. Είναι αλήθεια ότι ο τερματοφύλακας της United είναι ένας από εκείνους τους παίκτες στους οποίους δεν αρέσει να χάνουν ούτε και στις προπονήσεις, κι ότι δείχνει πάντα την ευτυχία του, όταν ολοκληρώνει μια επιτυχημένη εμφάνιση στο τέρμα, αλλά δεν είναι λιγότερο αλήθεια ότι δεν πέρασε απαρατήρητο το να τον βλέπεις να πανηγυρίζει με τόση οργή τις εμφανίσεις του στο τέρμα σ’ένα απλό φιλικό της προετοιμασίας. Φυσικά, ενάντια στην ίδια Μαδρίτη που δεν έκλεισε την υπογραφή του.

Το συμβόλαιό του λήγει το 2019...

Και είναι ότι ο De Gea -άνθρωπος του Jorge Mendes- θα μπορούσε τέλεια να παίζει σήμερα στη Ρεάλ Μαδρίτης ... αλλά το φαξ δεν ήθελε. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο σεζόν δεν υπέγραψε για το λευκό σύνολο γιατί η δήλωση του τερματοφύλακα έφτασε μετά τη λήξη της προθεσμίας και, ως εκ τούτου, δεν συνέβη οριστικά. Και, όπως έχει μπορέσει να γνωρίζει η El Confidencial, φέτος, η επιχείρηση φρέναρε μετά από αίτηση του Ζιντάν μετά τις επιτυχίες του συλλόγου, αλλά η Μαδρίτη προτίθεται να μην αργήσει να την επανεκκινήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι το συμβόλαιο του De Gea λήγει στο τέλος της επόμενης σεζόν κι ο Florentino Pérez συνεχίζει να τον σκέφτεται. Θα πρέπει να δούμε πώς εξελίσσεται η σεζόν για να δούμε αν προσπαθήσει η Μαδρίτη να κάνει μια δεύτερη επιχείρηση για έναν παίκτη που αρέσει στην διοίκηση και στο τεχνικό επιτελείο, αλλά που η τεχνολογία δεν ήθελε να κλείσει η επιχείρηση. Και, ενώ συμβαίνει -αν καταλήξει κάποια μέρα να κλείσει η υπογραφή του-, ο De Gea εξακολουθεί να λάμπει. Και, γιατί όχι, κουνώντας τις γροθιές του στη Μαδρίτη με τις αποκρούσεις του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.