News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης στήνεται στα 130 εκατομμύρια για τον Mbappé

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Του Fermin De La Calle

Ο Florentino δεν θα πληρώσει τα 160 που ζητάει η Μονακό 

Ο Γαλλος επιθετικός είναι η προτεραιότητα για την αντικατάσταση του Morata, που πουλήθηκε στην Τσέλσι, αλλά ο Florentino Pérez δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει τα 160 εκατομμύρια που ζητάει η Μονακό

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήδη εργάζεται για να κλείσει την υπογραφή του Kylian Mbappé. Η έξοδος του Άλβαρο Μοράτα, τον οποίο δεν έπεισαν να μείνει στο σύλλογο, όπως προτίθεντο ο Ζινεντίν Ζιντάν, έχει ανοίξει την πόρτα στην άφιξή του. Ο Morata πήγε τελικά στην Τσέλσι, παρά το ότι πριν είχε καταλήξει σε μια συμφωνία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δεν υλοποιήθηκε. Ο «επίσημος» λόγος ήταν ότι το ποσό που προσφέρονταν απ’το Old Trafford δεν ανταποκρίνονταν στις madridistas απαιτήσεις, αλλά η τεταμένη σχέση μεταξύ των δύο συλλόγων μετά την υπόθεση David de Gea έχει επίσης κάποια σχέση.

Με την επιβεβαιωμένη αποχώρηση του Morata, η οποία συνέπεσε με την άφιξη του Florentino Pérez στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ενσωματωθεί στην συγκέντρωση της ομάδας, πρόεδρος και προπονητής έχουν συζητήσει για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της επίθεσης. Υπάρχει «απαρτία» κι ο Mbappé είναι ο εκλεκτός. Αλλά ο πρόεδρος δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει μια τιμή που είναι έξω απ’την αγορά, κάτι που έκανε σε περασμένα καλοκαίρια με παίκτες όπως ο James ή ο Coentrao. Γι’αυτό, έχουν επινοήσει μια στρατηγική στην οποία ο προπονητής παίζει έναν θεμελιώδη ρόλο.

130 εκατομμύρια, η είσπραξη απ’τις πωλήσεις

Η Μονακό πήρε την πρωτοβουλία κοστολογώντας τον Mbappé στα 160 εκατομμύρια, κίνηση που στα γραφεία του Μπερναμπέου κατανοήθηκε ως το πρώτο βήμα μιας διαπραγμάτευσης που υπόσχεται να’ναι μακρά. Το προειδοποίησε ο ίδιος ο Ζιντάν: «Ο Morata έφυγε και μας λείπει ένας επιθετικός. Ο Mbappé; Όλα είναι πιθανά μέχρι τις 31 Αυγούστου. Είναι πολύ καλός. Ένα ταλέντο. Είναι 18 ετών, έχει προσωπικότητα... το’χει δείξει όλο το χρόνο».

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει περισσότερα από 130 εκατομμύρια ευρώ, τα χρήματα που έχει εισπράξει αυτό το καλοκαίρι απ’τις πωλήσεις των Morata, Danilo, Mariano και τον δανεισμό του James. Μια υψηλή τιμή, αλλά που, με δεδομένο το πλαίσιο στο οποίο κινείται η αγορά, δεν φαίνεται παράλογη: η United έχει πληρώσει 85 εκατομμύρια για τον Lukaku, η Τσέλσι 80 για τον Morata και η PSG είναι διατεθειμένη να πληρώσει μέχρι 222 εκατομμύρια στη Barcelona για τον Neymar.

Ο ιδιοκτήτης της Μονακό, ο Ρώσος Dmitry Rybolovlev, ενημέρωσε στις αρχές του καλοκαιριού ότι εξέταζε το να κάνει κανά δυο πωλήσεις για να εισπράξει 100 εκατομμύρια ευρώ και να κρατήσει ανέπαφη την ραχοκοκαλιά της ομάδας για να συνεχίσει ν’ανταγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ και να κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα στη Γαλλία. Μέχρι στιγμής, έχει πουλήσει τον Bernardo Silva (50 εκατομμύρια) και τον Mendy (57,5) στην City, και η Τσέλσι έχει πληρώσει ακόμα 45 εκατομμύρια για τον Tiémoué Bakayoko. Στην Αγγλία, διαβεβαιώνεται ότι η Άρσεναλ είναι πολύ κοντά στο να κλείσει την υπογραφή του Thomas Lemar, το οποίο θα μπορούσε να κλείσει την πόρτα της εξόδου στον Mbappé. Ή αντιθέτως, ο Rybolovlev θα καταλήξει να διαλύσει την ομάδα.

Η σειρά του Ζιντάν

Με την τιμή σταθερή στα 130 εκατομμύρια, η Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθεί τώρα να αποπλανήσει τον ποδοσφαιριστή, κι εκεί αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο ο Ζιντάν. Ο προπονητής έχει μιλήσει ήδη με τον παίκτη και του’χε επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτησή του. Αυτό που δημιουργεί περισσότερες αμφιβολίες στον παίκτη είναι η δυνατότητα να δει να φρενάρει η εξέλιξή του ζώντας στη σκιά του BBC. Ο Mbappé δεν θέλει να’ναι ένας «άλλος» Morata, κάτι το οποίο έχει γνωστοποιήσει στον Ζιντάν. Ωστόσο, ο προπονητής του’χει διαβεβαιώσει ότι αν έρθει, θα’χει λεπτά κι ευκαιρίες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης εμπλέκεται σε έξι διοργανώσεις και το επόμενο καλοκαίρι γίνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο, έτσι ώστε οι παίκτες θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν τις προσπάθειες για να φτάσουν σε καλή κατάσταση στην Ρωσία. Ο Morata έπαιξε 43 παιχνίδια, ενώ είναι αλήθεια ότι ήταν βασικός σε λιγότερα απ’τα μισά. Ο Zizou έχει τονίσει επίσης στον επιθετικό ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και μαζί με παίκτες όπως οι Κριστιάνο, Μπενζεμά, Bale, Modric ή Asensio, θα εξελιχθεί ποδοσφαιρικά. Εν τω μεταξύ, η Μονακό επιμένει ότι ο Mbappé δεν θα φύγει απ’τον σύλλογο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, κάτι που στο Μπερναμπέου ερμηνεύουν ως έναν ελιγμό για να ακριβαίνει τη μεταγραφή.

Η απάντηση απ’το Bernabeu δεν αργεί. Τις τελευταίες ώρες έχει αναφερθεί το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης για παίκτες όπως τον επιθετικό του Άγιαξ Kasper Dolberg, αυτόν της Sassuolo, Domenico Berardi η τον Γερμανό Timo Werner, της RB Leipzig, παίκτες που έχουν παρακολουθηθεί απ’τη λευκή τεχνική γραμματεία, αν και η εμφάνιση αυτών των ονομάτων είναι μέρος της στρατηγικής του Florentino για να μειώσει την τιμή του Mbappé. Κανείς τους δεν είναι μια πραγματική εναλλακτική στον Γάλλο, εκτός κι αν η ομάδα του Πριγκιπάτου μπλοκάρει οριστικά την έξοδο του παίκτη της, κατάσταση που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Η διαπραγμάτευση συνεχίζει την πορεία της και είναι σειρά της Μονακό να κινηθεί.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.