News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης 2017-2018, επί το έργο

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Του Pablo Polo

Σύνοδος κορυφής στο Λος Άντζελες για να σκιαγραφήσουν το ρόστερ

Στο Λος Άντζελες μπορεί να κλείσει το πρότζεκτ της Ρεάλ Μαδρίτης για την επόμενη σεζόν. Με τους Florentino Pérez, Jose Angel Sanchez και τον ίδιο τον Ραούλ, νεοφερμένους στην συγκέντρωση στην Καλιφορνέζικη πόλη, είναι η ώρα να υλοποιηθούν κάποια πράγματα που εκκρεμούν σχετικά με το μέλλον του ρόστερ.

Το πρότζεκτ είναι συνεχόμενο και πλέον είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό, αλλά ορισμένα απ'τα εκκρεμή ζητήματα δεν είναι μικρότερης σημασίας. Το πιο χοντρό χωρίς αμφιβολία, μετά την αποχώρηση του Morata, αν υπογραφεί ο Mbappé, αναζητηθεί ένας αντικαταστάτης στον Alvaro, ή δεν έρθει κανείς. Αυτή τη στιγμή, στην πρώτη ομάδα υπάρχουν 23 παίκτες, ένας λιγότερο από πέρυσι. Έχουν φύγει πέντε παίκτες (Πέπε, Coentrao, James, Morata και Danilo), κι έχουν έρθει τέσσερις (Theo, Ceballos, Llorente και Vallejo).

Η μεγάλη συζήτηση που υπάρχει τώρα είναι το αν το τόσο αποφασιστικό στοίχημα της νεότητας και του ταλέντου, μπορεί να αντικαταστήσει τους παίκτες που ήταν σημαντικοί και μ'εμπειρία. Όλοι τους, αν και ήταν δεύτερο πιάτο για τον Ζιντάν, είναι αντιφατικοί παίκτες με γαλόνια στην ομάδα ή πρώτου επιπέδου. Η ύπαρξη του James ή του Morata, για παράδειγμα, στον πάγκο, ήταν μια πολυτέλεια μόνο μέσα στις δυνατότητές της Μαδρίτης.

Το σαφέστερο παράδειγμα είναι του επιθετικού. «Μπορεί ο Borja Mayoral, ο οποίος ήταν δανεικός στη Βόλφσμπουργκ, να παίξει το ρόλο του Morata;», αναρωτιούνται στο Μπερναμπέου. Ο Ζιντάν άφησε τον Mariano να φύγει, επειδή δεν τον έβλεπε ακόμη ικανό να παίξει το ρόλο του νέου παίκτη της Τσέλσι. Και το ίδιο θα συμβεί με τον Borja και θα φύγει δανεικός. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί ένας παίκτης να καλύψει το ρόλο του Morata.

Αλλά υπάρχουν κι άλλα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, όπως ποιος θα καταλάβει τη θέση του Danilo. Το στοίχημα του σπιτιού, και το οποίο θα ακολουθούσε τη γραμμή των μεταγραφών, είναι ν'αφήσει τον Achraf στην πρώτη ομάδα. Ο Μαροκινός είναι πολύ της αρεσκείας του Ζιντάν. Έχει υπάρξει ένας απ'τους καλύτερους στην Castilla, αλλά ο σύλλογος πρέπει να αξιολογήσει αν είναι πλέον έτοιμος. Διαφορετικά, αν δεν πρόκειται να'χει πολλά λεπτά, η επιλογή να παραχωρηθεί για μην κοπεί η εξέλιξή του θα'ναι πιο εφικτή.

Ζιντάν και Florentino θα καθίσουν επίσης να συζητήσουν την υπόθεση του Cristiano. Και οι δύο τον υπολογίζουν και δεν υπάρχει συζήτηση, αλλά ο Πορτογάλος θα μιλήσει με τον προπονητή στην επιστροφή του απ'τις διακοπές. Το πρότζεκτ γίνεται άλλο ένα έτος υπολογίζοντας τον Πορτογάλο, ο οποίος φαίνεται ήδη αποφασισμένος να μείνει, αν κι ακόμη δεν έχει αποφανθεί.

Συνωστισμός στη μέση

Στην μεσαία γραμμή, υπάρχει επίσης συζήτηση. Ο Marcos Llorente θα μείνει, αλλά χρειάζεται λεπτά. Με την παρουσία των Kovacic και Casemiro υπάρχει συνωστισμός σ'αυτή τη θέση.

Ούτε και στο τέρμα είναι ξεκάθαρο το γκρουπ των τριών τερματοφυλάκων. Είναι σταθεροί οι Keylor Navas και Kiko Casilla, ο οποίος θα συνεχίσει να'χει λεπτά όπως συνέβη την περασμένη σεζόν, αλλά είναι πιθανό να φύγει ο Rubén Yañez. Ο Luca Zidane θα'ταν ο τρίτος τερματοφύλακας, ολοκληρώνει την περιοδεία με την πρώτη ομάδα για δεύτερη χρονιά, αλλά ο Solari τον θέλει στην Castilla και θα μπορούσε να εναλλάσσει το ρόλο του τρίτου τερματοφύλακα της Μαδρίτης με τα ματς του στη θυγατρική.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.