News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Mónaco κοστολογεί τον Mbappé στα 190 εκατομμύρια

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Το λευκό club γνωρίζει πλέον την τιμή του παίκτη

Ο Vadim Vasiliyev, αντιπρόεδρος και ισχυρός άνδρας της Μονακό, έχει αρχίσει να κουράζεται. Μετά την πώληση αυτό το καλοκαίρι του Bernardo Silva (στη Μάντσεστερ Σίτι για 50 εκατομμύρια ευρώ) του Μπακαγιόκο (στην Τσέλσι για 40) και του Germain (στην Μαρσέιγ για 8) έχει εδώ κι αρκετές βδομάδες που προσπαθεί να φρενάρει τις προσπάθειες των διαφόρων συλλόγων να πάρουν τον Lemar, τον Mendy και τον Fabinho. Αλλά τίποτα σαν το μαρκάρισμα (με τη συναίνεση του παίκτη και του πατέρα του,  πρέπει να το διευκρινίσουμε) στο οποίο υποβάλλεται η μεγάλη υπόσχεση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Mbappé, ειδικά τις τελευταίες βδομάδες. Το είπε χθες ο monegasco προπονητής Leonardo Jardim, στο Radio Marca: «Έχω ακούσει ότι θέλουν τον Mbappé, τον Mendy, τον Lemar, τον Fabinho ... Αλλά χρειαζόμαστε να μείνει κάποιος, κι ο Mbappe προσφέρει ένα πολύ σημαντικό συν στην ομάδα» .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΚΟ

Γι’αυτό χθες το απόγευμα η Μονακό εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία απειλούσε να πάει στη FIFA και στη γαλλική Λίγκα τους «μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους που συνεχίζουν να διατηρούν επαφή με τον Kylian Mbappé και το περιβάλλον του, χωρίς την άδειά μας», το οποίο χαρακτηρίζει «απαράδεκτη κατάσταση». Και υπενθυμίζει επιπλέον ότι «τέτοιες πράξεις είναι αντίθετες προς το άρθρο 211 των Διοικητικών Κανόνων του γαλλικού ποδοσφαίρου και του άρθρου 18.3 του Κανονισμού σχετικά με το Καθεστώς και τη Μετεγγραφή Ποδοσφαιριστών της FIFA». Πράξεις που, εκτός του ότι είναι δύσκολο να αποδειχθούν, είναι ο συνήθης τρόπος διαδικασίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο: έρχονται πρώτα σε επαφή με τον παίκτη για να μάθουν την προδιάθεσή του να υπογράψει και στη συνέχεια τίθεται η διαπραγμάτευση στο κλαμπ ιδιοκτήτη.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ PSG

Σε κάθε περίπτωση, η Μονακό δεν θέλει να αποχωριστεί αυτή τη σεζόν το μεγάλο αστέρι της, κι ως εκ τούτου δεν θα παρέχει διευκολύνσεις οποιουδήποτε είδους στις τρεις ομάδες που σκοπεύουν να υπογράψουν τον Mbappé: Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι, αλλά κυρίως στον παριζιάνικο σύνολο, τον μεγάλο αντίπαλό της στο γαλλικό πρωτάθλημα και τον οποίο δεν σκοπεύει να ενισχύσει. Μια PSG που παίζει και στις δύο πλευρές, προσπαθώντας  τόσο την υπογραφή του Neymar (που κάθε μέρα φαίνεται όλο και πιο κοντά στην πραγματοποίηση) όσο και του Mbappé, με τον πατέρα του οποίου συναντήθηκε στο Παρίσι ο Unai Emery. Αν κι έχει υπέρ της το ατού του ότι είναι η ομάδα της πόλης όπου μεγάλωσε ο υποσχόμενος Γάλλος επιθετικός, γνωρίζει ότι η Μαδρίτη είναι σε πολύ καλύτερη θέση παρά το ότι η οικονομική προσφορά της στον παίκτη είναι πολύ πιο ελκυστική, μ’έναν μισθό πάνω απ’τα δέκα εκατομμύρια καθαρά.

Η CITY ΠΙΕΖΕΙ: 140 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Απ’τη μεριά της, η Μάντσεστερ Σίτι έχει εισέλθει πλήρως στη δημοπρασία με όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή της για να τον πείσει. Ενώ αρχικά διατηρήθηκε περισσότερο στο παρασκήνιο, κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχει εντείνει τις κινήσεις της. Έτσι, έχει επιβεβαιώσει στον Wilfried, πατέρα κι αντιπρόσωπο του παίκτη, ότι είναι διατεθειμένη να προσφέρει μεταξύ 140 και 150 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα προστίθεντο στα 153 που έχει ξοδέψει ήδη αυτό το καλοκαίρι για τους Bernardo Silva, Walker, Ederson και Douglas Luiz. Ο Pep Guardiola έχει συναντηθεί επίσης με τον Κίλιαν, όπως αποκάλυψε πριν μέρες η L'Equipe, και ουσιαστικά του έχει εξασφαλίσει μια θέση στην αρχική ενδεκάδα για να εξελιχθεί στην καριέρα του, τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να του προσφέρει με τόσες εγγυήσεις η Μαδρίτη. Η φόρμουλα που δούλεψε τόσο καλά με τον Gabriel Jesús το περασμένο καλοκαίρι.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Στην Ρεάλ Μαδρίτης, εν τω μεταξύ, ο χάρτης πορείας που σχεδιάστηκε στα γραφεία του Bernabeu συνεχίζει να καίει στάδια συμμορφούμενος στο προβλεπόμενο σενάριο. Ένα σενάριο που σύμφωνα μ’όλες τις ενδείξεις δεν θα καταλήξει να γραφτεί μέχρι τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, εξαντλώντας το κλείσιμο της αγοράς και παίζοντας με τα νεύρα της τελευταίας ώρας. Αυτές οι διαπραγματεύσεις που τόσο αρέσουν στον Florentino Pérez και στον madridismo, αν κι απ’την τελευταία (του De Gea το καλοκαίρι του 2015) δεν κρατά καλές αναμνήσεις. Αλλά η Μονακό είναι πιο αξιόπιστη απ’την τωρινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και οι σχέσεις μεταξύ των δύο συλλόγων είναι πολύ εγκάρδιες, απ’την διαπραγμάτευση που κατέληξε στη μεταγραφή του James Rodríguez στο καλοκαίρι του 2014.

ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ MBAPPÉ

Εφόσον έχουν κλείσει οι αποχωρήσεις των Άλβαρο Μοράτα, στην Τσέλσι ,και James Rodríguez (δανεικός με οψιόν αγοράς) στη Μπάγερν, με την επικείμενη μεταγραφή του Danilo στη Manchester City για 30 εκατομμύρια συν πέντε σε μεταβλητές, οι λευκοί θα επικεντρώσουν από σήμερα τις προσπάθειές τους για την επιτυχή έκβαση της μεγάλης επιχείρησης του καλοκαιριού: την υπογραφή του Kylian Mbappé. Όσο ανοδική κι αν είναι η λευκή οικονομία, τα περισσότερα από 110 εκατομμύρια που θα εισπράξει για τον canterano και τον Βραζιλιάνο, έρχονται θαυμάσια στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αν και πρώτα πρέπει πρώτα να πείσουν τον παίκτη να’ναι γενναίος και να’ρθει ν’ανταγωνιστεί μαζί με το BBC αυτή την ίδια σεζόν στο φιλόδοξο σχέδιο των rotations που έχει καθιερώσει ο Ζιντάν, στα γραφεία του Μπερναμπέου γνωρίζουν ότι πρόκειται να χρειαστούν πολλά χρήματα για να γονατίσουν την πρόθεση της Μονακό να μην τον πουλήσει τώρα.

ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΣΤΑ 190

Κι αυτό γιατί η Μαδρίτη έχει ήδη ξεκινήσει την διαπραγμάτευση με το σύλλογο του Πριγκιπάτου, ο οποίος έχει ξεφύγει θέτοντας ένα νούμερο που στο λευκό club περιγράφουν ως «απαγορευτικό»: 190 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, είναι το σημείο έναρξης μιας παρτίδας στην οποία πιστεύουν ότι θα προσεγγίσουν τις θέσεις σταδιακά, τόσο με τη Μονακό όσο και με τον παίκτη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στο λευκό club δεν θεωρούν ότι υπονοούν αυτούς με την χθεσινή ανακοίνωση στον Τύπο, η οποία φαίνεται να αναφέρεται περισσότερο στην City και στην Παρί Σεν Ζερμέν. Στην πολιτική της να διατηρεί την καλύτερη δυνατή σχέση με όλα τα club, η Μαδρίτη προτιμά να ξοδεύει λίγα περισσότερα χρήματα έτσι ώστε η συμφωνία να ικανοποιεί όλα τα μέρη. Έτσι συνέβη με τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις των Vinicius Jr, Theo Hernández και Dani Ceballos, στις οποίες δεν έχει διστάσει να πληρώσει μερικά επιπλέον εκατομμύρια σε σχέση με το ποσό που όριζαν οι ρήτρες τους.

Η ΡΗΤΡΑ ΤΟΥ NEYMAR

Γιατί ζητάει η Μονακό 190 κι όχι 200 ​​εκατομμύρια; Λοιπόν, επειδή είναι το ποσό που όριζε η ρήτρα αποδέσμευσης του Neymar μέχρι που ανανέωσε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους στη Barcelona. Και είναι το ποσό που Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι, οι τρεις σύλλογοι που θέλουν τώρα τον Mbappé με κάθε κόστος, ήταν πρόθυμες να πληρώσουν για τον Βραζιλιάνο το περασμένο καλοκαίρι. Ο Vasiliyev θεωρεί ότι αν τα’χαν για να υπογράψουν τον Neymar, ένα χρόνο μετά πρέπει να τα’χουν για να υπογράψουν τον Mbappé. Και για τους υπόλοιπους είναι ένας αριθμός που πιστεύει ότι θα αποδειχθεί αποτρεπτικός.

ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΟ BBC

Ωστόσο, για να καταλήξει να βρεθεί ο Kylian Mbappe αυτό το καλοκαίρι στο Bernabeu, το ίδιο ή περισσότερο σημαντικό απ’τα χρήματα, πρόκειται να’ναι η «προσφορά» των παιχνιδιών και λεπτών που μπορεί να του παρουσιάσει η Μαδρίτη, στην οποία την τελευταία λέξη έχει ο Ζιντάν. Εξ ου και το κενό στην επίθεση που μόλις άφησε ο Morata είναι ένα μια απαραίτητη συνθήκη για ν’αναλάβει την υπογραφή της τελευταίας αίσθησης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αλλά δεν αποκλείεται επίσης ότι η μόνη επιλογή, για να δεχθεί να’ρθει αυτό το καλοκαίρι ο Γάλλος αστέρας, να’ναι να πουλήσει πρώτα από ένα απ’τα τρία μέλη του BBC. Σε βάρος του να επιστρέψει ο Cristiano και να διευθετήσει μια για πάντα όλες τις εικασίες σχετικά με το μέλλον του, ο Ζιντάν κατέστησε σαφές ότι η αποχώρηση του Μπέιλ θα του προκαλούσε λιγότερη αναστάτωση απ’αυτήν του Μπενζεμά.

ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΔΑΝΕΙΚΟ

Μια άλλη επιλογή, η οποία φαίνεται δύσκολη να ταιριάξει όταν μιλάμε γι 'αυτήν που θα’ταν η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά η οποία θα μπορούσε να βολέψει περισσότερο τα τρία μέρη, είναι να κλείσει τώρα μια συμφωνία μεταγραφής για τον επόμενο χρόνο, ή κάλλιστα να τον υπογράψει και τον αφήσει την επόμενη σεζόν δανεικό στη Μονακό. Αυτό θα εξαρτηθεί απ’την ικανότητα της πειθούς που ασκεί ο Ζιντάν στον Mbappé και ιδιαίτερα στον πατέρα του. Γιατί αυτό που είναι σαφές είναι ότι, με τον Morata να’χει πωληθεί, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία τη μηχανή για να προσπαθήσει να κλείσει την υπογραφή του Mbappé.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.