News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η μέρα που Cristiano και Ramos πρότειναν στον Ancelotti ότι ο James έπρεπε να’ταν ένας βασικός

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Του Victor Garcia

Ο Κολομβιανός υπέγραψε για τη Μπάγερν Μονάχου

Όταν έφτασε στη Ρεάλ Μαδρίτης είχε μπροστά του τον Isco, αλλά λίγο μετά την έναρξη του πρωταθλήματος ο James πήρε την θέση του βασικού και πλέον δεν θα την άφηνε σ’εκείνη τη σεζόν 2014-2015

Έφτασε εκτός φόρμας αφού ενσωματώθηκε αργά στην ομάδα λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία το 2014. Μια σημαντική λεπτομέρεια γνωρίζοντας ότι η ομάδα που τον έπαιρνε ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το ότι είχε κοστίσει 80 εκατομμύρια ευρώ δεν του εγγυόταν την θέση βασικού εξ αρχής και, μάλιστα, ξεκίνησε το πρωτάθλημα απ’τον πάγκο. Αλλά σύντομα, ο Κάρλο Αντσελότι είδε στον James Rodríguez μια αφοσίωση κι έναν τρόπο παιχνιδιού που δεν είχε δει σε παίκτες του ανταγωνισμού του, όπως ο Isco. Βαρέων βαρών στ’αποδυτήρια, -όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Sergio Ramos-, επίσης. Τρία χρόνια μετά από εκείνον τον κεραυνοβόλο έρωτα, James και Αντσελότι θα κάνουν και πάλι μια προετοιμασία, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου.

Ένα γάντι στο παπούτσι, ευστοχία, γκολ, σωματική αντοχή για να γυρίζει ν’αμύνεται και να πιέζει όταν το ζητούσε ο τεχνικός, και μια αντίληψη για να κάνει το ποδόσφαιρο μια τέχνη γρήγορης επαφής. Αμέσως, ο Κολομβιανός που είχε γοητεύσει στο Mundial, έκανε το ίδιο με τον Αντσελότι. Ο Ιταλός είναι ειδικός στο ακόνισμα καθενός απ’τους παίκτες του και, στο πέρασμά του απ’τη Μαδρίτη, ο James υπήρξε σίγουρα (με την άδεια των Μπέιλ, Modric ή Jesé, μεταξύ άλλων) το καλύτερο παράδειγμα.

Ο «αμυντικός» James

Ο James προπονούνταν καλά, αλλά ο Isco αρχικά ήταν μπροστά ως βασικός στα αρχικά στάδια αυτής που θα’ταν μια ομάδα ρεκόρ μέχρι τον τελικό του Mundialito του Μαρόκου. Ωστόσο, στους άνδρες ψηλά έτσουζε το γεγονός ότι ένας απ’τους συμπαίκτες τους, ο Isco, έπαιζε κρατώντας τόσο τη μπάλα. (Ένας άλλος άνδρας ψηλά, ο Florentino Pérez, επιθυμούσε επίσης τον James βασικό). Προτιμούσαν κάποιον που όπως έπαιρνε τη μπάλα κοιτούσε μπροστά και ήταν άμεσος. Ο Sergio Ramos, από πίσω, σκέφτονταν επίσης έτσι. Στον Αντσελότι ταίριαζε αυτή η πρόταση βλέποντας ότι ο Νοτιαμερικανός έθετε μια έμφαση στην άμυνα δεν έβλεπε στον malagueño παίκτη.

Η ιδέα θριάμβευσε κι ο James έκανε μια εξαιρετική σεζόν προκαλώντας επεισόδια δυσαρέσκειας στον Isco, στα οποία έπρεπε να παρέμβει ακόμα κι ο Ramos, όπως αυτό πριν από ένα παιχνίδι στο Vallecas, όταν ο παίκτης απ’το Camas μάλωσε τον συμπατριώτη του. Ο Isco εκμεταλλεύονταν τις ευκαιρίες του όταν έβγαινε στο γήπεδο, αλλά -σε εκείνες τις στιγμές-, ο James πρόσφερε ένα συν στον Αντσελότι.

Η Μπάγερν θα πληρώσει τα μισά τρία χρόνια αργότερα

Τώρα, με τον Ζιντάν, αυτόν που υπολόγιζε ήταν ο Isco σε σχέση με τον James, παρά τις επιθυμίες του Florentino Pérez (και την οικονομική βιομηχανία που παράγει ο Κολομβιανός στην πατρίδα του). Ο πρόεδρος, τελικά, έπρεπε να υποκύψει στην αθλητική απόφαση και ν’αλλάξει ριζικά τη στρατηγική του τις τελευταίες μέρες για να δώσει μια έξοδο στον παίκτη απ’την Κουκουτά, απ’τον οποίο θα μπορούσε ακόμη να πάρει μια οικονομική ένεση. Απ’τα 80 εκατομμύρια που τον αγόρασε απ’τη Μονακό, στα 40 (σύμφωνα με την Marca) που θα πληρώσει η Μπάγερν Μονάχου το 2019, όταν τελειώσει ο δανεισμός των δύο ετών που έχουν υπογράψει οι δύο σύλλογοι. Τα μισά, αν κι επίσης υπολογίζει ότι τα 6 εκατομμύρια του μισθού τ’αναλαμβάνει η γερμανική ομάδα.

Τώρα, ο Αντσελότι έχει ένα κομμάτι παγκόσμιας κλάσης για να προσπαθήσει να πάει πιο πέρα ​​απ’τη Bundesliga και να κατακτήσει την Ευρώπη. Συνεχίζει να ζητά κι άλλα επειδή επιθυμεί να υπογράψει έναν παρτενέρ για τον Lewandowski κι ο Alexis Sánchez είναι το φαβορί.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.