News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη σχεδιάζει μια ομάδα «antiBBC»

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Του Ruben Jimenez

Το κέντρο του γηπέδου αποκτά βαρύτητα εις βάρος της επιθετικής τρίαινας

Εκείνο το «το BBC είναι άθικτο» έχει τελειώσει. Στην σεζόν που μόλις ξεκίνησε με τις ιατρικές εξετάσεις, ο Ζιντάν έχει τελειώσει μ’εκείνο το σλόγκαν που συνόδευε τις ενδεκάδες του. Αν ήταν καλά σωματικά, Μπενζεμά, Μπέιλ και Κριστιάνο καταλάμβαναν τρεις απ’τις δέκα θέσεις για τους παίκτες του γηπέδου.

Όμως ο σχεδιασμός της Ρεάλ Μαδρίτης 2017-18 μας καλεί να σκεφτούμε διαφορετικά. Ένα ρόστερ «antiBBC» ή μάλλον «αντι 4-3-3». Επειδή το τεράστιο ποσό των μέσων τους οποίους διαθέτει ο Ζινεντίν Ζιντάν προστιθέμενο στο μεγάλο φινάλε της σεζόν της λευκής ομάδας, προμηνύουν ότι ο Zizou θα παραδοθεί στο 4-4-2 που χρησίμευσε για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και να κατακτήσει εκ νέου το Τσάμπιονς Λινγκ.

Αυτή τη στιγμή η Μαδρίτη έχει τους Marcos Llorente, Casemiro, Kovacic, Modric, Kroos, Isco, Ceballos, Asensio και James, αν κι ο Κολομβιανός βρίσκεται με το ενάμισι πόδι έξω απ’το κλαμπ. Η καλύτερη μεσαία γραμμή στον κόσμο, πάρα πολύ ταλέντο έτσι ώστε να μένει στο χρηματοκιβώτιο και να μην επιδεικνύεται. Πάρα πολλοί παίκτες που θα’ταν βασικοί σε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο έτσι ώστε να μένουν μόνιμα στον πάγκο.

Αν και κάνουν εμφάνιση τα διάσημα rotations του Ζιντάν, τρεις θέσεις για τόσους μπαλαδόρους φαίνονται λίγες. Και δεν είναι μόνο θέμα αριθμών, πρόκειται επίσης για ποδόσφαιρο. Είναι αναμφισβήτητο ότι το καλύτερο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη σεζόν συνέπεσε, και δεν είναι τυχαίο, με τα παιχνίδια στα οποία υπήρχαν τέσσερις μέσοι στο χόρτο.

Το βήμα προς τα εμπρός των Isco και Asensio πρέπει να’χει συνέχεια αυτή τη σεζόν. Κι ο Ceballos έρχεται με πείνα, όπως ο Marcos Llorente. Θα’ναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι θα’χουν όλοι τα λεπτά που περιμένουν αν τους μπλοκάρει το BBC, αλλά η μπάλα βρίσκεται στον Ζιντάν. Ο τεχνικός δεν φοβήθηκε πέρυσι να πάρει αποφάσεις, να ξεκουράσει τον Cristiano και ν’αφήσει στον πάγκο τους βαρέων βαρών. Και τώρα, μετά το νταμπλ, η θέση του είναι ακόμη πιο εδραιωμένη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο δεν θα ξαναβρεθούν μαζί βασικοί, καθώς ο Ουαλός μπορεί να «μεταμφιεστεί» ως μέσος στο 4-4-2, αλλά δεν θα’ναι ο συνήθης κανόνας να βλέπουμε το BBC κάθε μέρα να μοιράζεται την τρίαινα σ’ένα 4-3-3 που μπορεί να εξοριστεί απ’την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.