News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ανανέωση του Zidane, η μεγάλη λευκή «υπογραφή»

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Του Amalio Moratalla

Υπογραφή ή όχι, ποιος νοιάζεται! Florentino και Ζιντάν το’χουν ξεκάθαρο: ο μεγάλος αρχιτέκτονας της επιτυχίας θα συνεχίσει. Αν και το δεύτερο Champions League και η Liga της περασμένης σεζόν έχουν πολλούς χορηγούς, αν πρέπει να βάλουμε ένα όνομα στην κορυφή της λίστας, αυτό είναι του Γάλλου Ζινεντίν Ζιντάν. Δεν υπάρχει συζήτηση. Με τη σχεδόν αδύνατη ομοφωνία που επιτρέπει το ποδόσφαιρο, έχει συμφωνηθεί ότι η ηγεσία του έχει υπάρξει βασική για την τάξη στ’αποδυτήρια, τον καταμερισμό και για να πάρει όλη την απόδοση εκείνων που έπαιζαν κι αυτών που το έκαναν λιγότερο. Τα διάσημα rotations του, που προκάλεσαν τόση συζήτηση.

Έρχεται αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε δεύτερη περίοδό του στ’αποδυτήρια και δεν ξέρω γιατί έχω την αίσθηση ότι τα πράγματα θα’ναι λίγο πιο περίπλοκα. Απομένει ακόμα να’ρθουν παίκτες -οι νεαροί είναι σχεδόν όλοι-, και σίγουρα κάποιος να φύγει. Η ζωή συνεχίζεται όπως τελείωσε: James και Morata, δύο υποψήφιοι προς αποχώρηση, θα συνεχίσουν ή τουλάχιστον θα ξεκινήσουν την προετοιμασία. Το ερώτημά μου είναι: μένει μήνυμά στο Ζιντάν γι’αυτούς τους δύο; Η ηγεσία του είναι τεράστια, αλλά αυτό είναι μια εξέταση επανεπικύρωσης. Η αποτυχημένη προσπάθεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Morata πιστεύω ότι αφήνει επηρεασμένα πολλά πράγματα και δεν ξέρω τι μπορεί να ειπωθεί στο παιδί για να ξεκινήσει την προετοιμασία ενθουσιασμένο. Και το ίδιο και στον James, ο οποίος είπε σχεδόν αντίο στο Bernabeu την τελευταία μέρα. Εμένα θα μου άρεσε να’μενε ο επιθετικός και δεν με νοιάζει τόσο για τον Κολομβιανό, κυρίως επειδή πιστεύω ότι άλλη μια χρονιά όπως η περσινή δεν θα’ταν καλή γι 'αυτόν. Στο τέλος, αυτές οι περιπτώσεις θα’χουν ακόμα στροφές.

Ο Ζιντάν κλείνει την «υπογραφή» του στη Μαδρίτη, βασικό για να διατηρηθεί το ύφος, ο ζωτικός τόνος, ο ρυθμός, το παιχνίδι και η φιλοδοξία της ομάδας. Σήμερα ξεκινά να περπατά με την ανέκαθεν πρόκληση: «νίκη, νίκη, και πάλι νίκη...» και, πάνω απ 'όλα, να το κάνει με την ηγεσία που του επιτρέπει να κατανέμει, να κάνει rotation, να δοκιμάσει και να δώσει ευκαιρίες χωρίς να του αναστατωθούν τα μεγάλα αστέρια. Ο Ζιντάν έχει υπάρξει το παράδειγμα για το πώς ηγείσαι το στυλ του να ξεκουράζεις τ’αστέρια χωρίς θυμό και, φυσικά, να συνεχίζεις να κερδίζεις. Γι’αυτό χρειάζεται, μεταξύ άλλων, άνδρες όπως ο Morata να μην φύγουν και τα παιδιά να λειτουργήσουν. Η ρήξη με ό, τι έχει υπάρξει η Βίβλος του θα’ταν ένα λάθος και δεν θα το κάνει, αλλά μέρος του μηνύματος καταναλώνεται και θα πρέπει να βγάλει απ’το καπέλο νέα επιχειρήματα.

Αυτή η πρόκληση για έναν προπονητή ο οποίος έχει κερδίσει τα πάντα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το οποίο απαιτεί ακόμα περισσότερο. Θα δούμε, αλλά μας έχει δείξει ήδη ότι η πίεση δεν τον βαραίνει πολύ. Εκεί είναι τ’αποτελέσματά του και από πάνω μ’ένα μόνιμο χαμόγελο, το οποίο τον κάνει ακόμα πιο ευχάριστο. Καλή τύχη!

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.