News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Αυτό που χάνει η Μαδρίτη χωρίς τον Morata και γιατί χρειάζεται ένα άλλο «9» που να μην είναι ο Mbappé

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Του Jesús Garrido

Η Μαδρίτη δεν ανησυχεί για την εξεύρεση ενός αντικαταστάτη για τον Morata. Φαίνεται εύκολο. Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει στη Μαδρίτη; Λοιπόν ο Morata, για παράδειγμα. Επειδή δεν είναι εύκολο να δεχτεί να είναι αναπληρωματικός

Στο UCLA, στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι όλοι όσοι είναι. Οι εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου του Λος Άντζελες είναι η έδρα των πρώτων προπονήσεων για 19 μέλη του πρώτου madridista ρόστερ, το οποίο προετοιμάζεται πλέον για τα πρώτα φιλικά, μεγάλου διαμετρήματος, ενάντια σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα. Επιπλέον, οκτώ canteranos, βοηθάνε τους μεγαλύτερους κι ολοκληρώνουν την ομάδα, έτσι ώστε να μην υπάρχει αριθμητική διαφορά στις δοκιμές. Απομένουν ακόμα να επιστρέψουν ή να κάνουν ντεμπούτο στην δουλειά οι Cristiano, Vallejo, Ceballos, Asensio και Llorente. Και με ακόμα ενάμιση μήνα στην αγορά, με τις πιθανότητες απόκτησης παικτών πολύ ανοιχτές, και ξαφνικά, με πολύ συγκεκριμένες ανάγκες που μέχρι πριν μερικές μέρες, δεν υπήρχαν.

Η πιο σημαντική απώλεια που σημειώθηκε σε αυτές τις εβδομάδες του καλοκαιριού είναι του Άλβαρο Μοράτα. Τρελός για αναζήτηση μιας ομάδας που να του εγγυάται το αδιαμφισβήτητο «9», έχει βρει έναν παλιό φίλο με τον οποίο δεν μπόρεσε να συναντηθεί ποτέ, τον Αντόνιο Κόντε, για να του ανοίξει την πόρτα του συλλόγου του, της Τσέλσι, επειδή αυτή της καρδιάς του την έχει ήδη ανοιχτή διάπλατα. Ο Conte υπέγραψε τον Morata για την Γιουβέντους, αλλά δεν μπόρεσε να τον προπονήσει. Του ήρθε η προσφορά της εθνικής Ιταλίας κι άφησε στη μέση το τέταρτο bianconero πρότζεκτ του. Τώρα ναι, τρία χρόνια αργότερα, θα’χει το «9» που ήθελε πάντα.

Χιλιάδες Madridistas και οπαδοί του ποδοσφαίρου γενικότερα κατανοούν ότι η επιχείρηση που έχει κάνει η Μαδρίτη με τον canterano της είναι στρόγγυλη. Ο πιο ακριβός αναπληρωματικός στην ιστορία, θα πουν κάποιοι. Και είναι, αν είμαστε αντικειμενικοί. Ο Morata έχει υπάρξει η δεύτερη ή τρίτη αλλαγή του Ζιντάν κι εμφανίζονταν τακτικά στις εντεκάδες του όταν ο τεχνικός ξεκίνησε τα ριζικά rotations που κατεύθυναν τη Μαδρίτη προς το νταμπλ Liga και Champions League. Ακόμη και χωρίς να’ναι βασικός, ακόμη και χωρίς να παίζει πολλά λεπτά, ο Morata έχει ανταποκριθεί πάντα. Δεν χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη συμπωματικά. Το πάντα είναι πάντα. Έχοντας παίξει σχεδόν 1.400 λεπτά λιγότερο από ό, τι ο Μπενζεμά, έχει σκοράρει 20 γκολ, ένα περισσότερο απ’τον επιθετικό απ’τη Λυών. Γκολ χρήσιμα, πάνω απ’όλα. Γκολ που σήμαιναν νίκες εναντίον των Sporting de Portugal, Athletic Club, Βιγιαρεάλ, Leganés ...

Η Μαδρίτη δεν ανησυχεί για την εξεύρεση ενός αντικαταστάτη για τον Morata. Φαίνεται εύκολο. Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει στη Μαδρίτη; Λοιπόν ο Morata, για παράδειγμα.  Ή ο James. Επειδή δεν είναι εύκολο να δεχτεί να’ναι αναπληρωματικός. Κι αυτό που είναι ακόμα πιο δύσκολο: να παίζει λίγο και ν’αποδίδει πάντα. Ποιοτικά λεπτά για τα οποία κάνει τόσο λόγο ο Simeone. Η Μαδρίτη είχε στον Morata ένα πολύ πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που έχει ανατιμήσει με το παραπάνω, κι ενώ δεν είναι ένας φορ παγκόσμιας κλάσης, είναι ωστόσο ο δεύτερος σκόρερ του κατακτητή του νταμπλ. Γκολ ενός Madridista καρδιάς που δίνουν βαθμούς απ’τον πάγκο. Από που βγαίνει αυτό;

Φυσικά, με τον Morata πλέον στο Λονδίνο και έτοιμο να ταξιδέψει στην Κίνα με την υπόλοιπη «μπλε» αποστολή, θα πρέπει να βρει έναν άλλο φορ, γιατί ο Mayoral θα φύγει κατά πάσα πιθανότητα δανεικός. Εκεί αναδύεται η πιθανότητα του Mbappé. Ο Γάλλος προπονείται ήδη με τη Μονακό, το οποίο δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει με κάθε σιγουριά, καθόλου. Αλλά, γιατί να υπογράψει τον Mbappé; Ναι, είναι ένα μελλοντικό πρότζεκτ, μια συναρπαστική μορφή που τοποθετείται στην ράμπα της εξόδου προς έναν εν δυνάμει κατακτητή της Ballon d'Or... κι ως τέτοιος, θα’φτανε στη Μαδρίτη με την ταμπέλα του βασικού ή, τουλάχιστον, της πρώτης αλλαγής. Μάλιστα, του υποσχέθηκε ακόμη κι ότι αν αποδέχονταν τη λευκή προσφορά, θα’φευγε κάποιος απ’το «BBC», ένα άκρο, αυτή τη στιγμή, αδύνατο, γιατί χωρίς τον Morata, η Μαδρίτη δεν μπορεί να αντέξει οποιαδήποτε έξοδο κάποιου ακόμα επιθετικού.

Απ’την άλλη πλευρά, είναι μία υπερβολική δαπάνη που θα προκαλούσε αναμφίβολα μια αχρείαστη ανισορροπία μέσα σ’ένα ρόστερ που χαρακτηρίζεται ακριβώς απ’το αντίθετο απ’το να’ναι μια θάλασσα λάδι. Πώς θα μπορούσαν να το πάρουν νεαροί όπως ο Asensio, ότι ένα παιδί μικρότερο ακόμη κι απ’τον ίδιο έχει καθεστώς αστέρα με το που έρχεται; Εκτός αυτού, πρέπει να δοθεί αυτό το καθεστώς σ’ένα αγόρι που μόλις ενηλικιώθηκε; Η τωρινή Μαδρίτη δεν κάνει τρέλες, γιατί να ρισκάρει τώρα;

Ο Keylor κι ο αντικαταστάτης του Ντανίλο

Μετά είναι το τέρμα... μπορεί να βελτιωθεί το τέρμα; Σε πολλές στιγμές της σεζόν, το Bernabeu τα πήρε με τον Keylor Navas. Ήταν διάφορα τα λάθη που διέπραξε διαδοχικά, όπως εκείνα ενάντια σε Λας Πάλμας και Μπέτις, που άγχωσαν τον madridista οπαδό. Αυτή τη σεζόν, η Μαδρίτη έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μετρημένες φορές, μόνο μία στους δεκατρείς αγώνες του Champions League. Και δεν έχει επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, καθώς η Liga και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο είναι πλέον στο παλμαρέ. Για μήνες, θεωρήθηκε δεδομένο ότι ο Κοσταρικανός δεν επρόκειτο να συνεχίσει κι ότι η Μαδρίτη επρόκειτο να πάει για τον David de Gea ή τον Thibaut Courtois μέχρι που έφτασε η αποφασιστική φάση της σεζόν κι ο Keylor έγινε και πάλι αυτός που ήταν, με κάποιες εξαιρετικές παραστάσεις που φίμωσαν τις κριτικές και, το σημαντικότερο, έκαναν να μην αμφιβάλει ο Ζιντάν ούτε μια στιγμή για τον τερματοφύλακά του. Ο Keylor δεν είναι ο καλύτερος στον κόσμο, αλλά έχει ταιριάξει στη Μαδρίτη κι αυτό δεν είναι απλό.

Και το μόνο κενό που απομένει στο λευκό ρόστερ βρίσκεται στη δεξιά πλευρά. Να’μαστε δίκαιοι, ο Danilo δεν φτάνει, τη σήμερον ημέρα, να’ναι ένας αντικαταστάτης απόλυτων εγγυήσεων για τον Dani Carvajal, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος απόλαυσε την εμπιστοσύνη του Ζιντάν πάντα όταν έπρεπε να ξεκουράσει τον canterano και τα λάθη του ήταν χοντρά, αλλά πολύ συγκεκριμένα. Ο σύλλογος είναι έτοιμος να πουλήσει τον Βραζιλιάνο και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να ψάξει έναν αντικαταστάτη, είτε στο σπίτι, με τον Achraf στην θαλάμη και να προπονείται ήδη με τον Ζιντάν, είτε έξω, με τον Odriozola, της Real Sociedad, ως κύριο υποψήφιο.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.