News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το «χρέος» του Morata με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Του David García Medina

Της στέρησε το Τσάμπιονς Λινγκ το 2015

Από τότε που ο Florentino Pérez συνέθεσε το BBC το 2013 μόνο μία ομάδα ήταν σε θέση να γονατίσει στο Champions League τη Ρεάλ Μαδρίτης των Benzema, Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ήταν ακριβώς η Γιουβέντους η οποία ανέλαβε να βγάλει νοκ άουτ τους λευκούς στα ημιτελικά της σεζόν 2014-15. Οι Ιταλοί, παρεμπιπτόντως, τέλειωσαν τη δυνατότητα να λάβει χώρα ο ονειρεμένος τελικός Μαδρίτη-Μπαρτσελόνα, μια αναμέτρηση που δεν έχει γίνει ποτέ.

Για να μείνουν εκτός οι λευκοί, με προπονητή τον Carletto Ancelotti, απον τελικό στο Βερολίνο, ένας ποδοσφαιριστής ήταν θεμελιώδης. Δύο γκολ, ένα στο Τορίνο κι ένα άλλο στο Bernabeu, ήταν κλειδιά για να τελειώσει την υπεράσπιση του τίτλου του madridista συνόλου.

Το όνομά του, βέβαια, είναι Άλβαρο Μοράτα. Ο Μαδριλένος, ο οποίος ολοκλήρωνε την πρώτη του σεζόν στη Serie A μετά την αποχώρηση απ'την Concha Espina, εκτέλεσε τη Μαδρίτη με ένα απ'τα γκολ του 2-1 με το οποίο κέρδισε η Γιουβέντους στην Ιταλία και το μοναδικό στο καθοριστικό 1-1, παιχνίδι που έγινε στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Οι εικόνες που υπάρχουν σ'αυτό το ρεπορτάζ είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πόσο δύσκολη ήταν αυτή η διπλή αναμέτρηση για έναν παίκτη, ο οποίος, ας μην ξεχνάμε, έγινε ποδοσφαιριστής στην ciudad deportiva de Valdebebas. Παρά την επιτυχία που σήμαινε για την ομάδα, ο Alvaro δεν πανηγύρισε τα γκολ του ενάντια στη Μαδρίτη από σεβασμό για τον σύλλογο που εκπαιδεύτηκε. Μάλιστα, είναι ένας παίκτης που πέρασε, βήμα προς βήμα, όλα τα κατώτερα κλιμάκια του Chamartin μέχρι να φτάσει στην πρώτη ομάδα, όπου η κορυφαία στιγμή του ήταν το Champions League που κατέκτησε το 2014 στη Λισαβόνα.

Μέσα σε δυο μέρες, πλέον στο Κάρντιφ, ο Morata θα'χει την ευκαιρία να αντισταθμίσει εκείνη την διπλή αναμέτρηση, όπου απέκλεισε τη Μαδρίτη, μια Real που ένα χρόνο αργότερα, τον επαναγόρασε για 30 εκατομμύρια ευρώ, αλλά στην οποία όμως δεν ήταν σε θέση να καθιερωθεί ως αδιαμφισβήτητος βασικός, παρά τα 20 γκολ του αυτή τη σεζόν.

Καλυμμένος απ'το BBC

Συγκεκριμένα, η παρουσία του BBC, το οποίο απέκλεισε ο Morata σ'εκείνο το Champions League έχει υπάρξει το κύριο εμπόδιο για έναν παίκτη ο οποίος έχει κάποιους θεαματικούς αριθμούς φέτος (15 γκολ στο πρωτάθλημα, πίσω μόνο απον Cristiano), αλλά που μόλις έχει συμμετάσχει στις καθοριστικές αναμετρήσεις της σεζόν (μόλις δύο λεπτά σε τέσσερα παιχνίδια με Μπάγερν και Atlético σε προημιτελικά και ημιτελικά).

Ένας υπολειμματικός ρόλος στα μεγάλα παιχνίδια που έχει καταλήξει ν'ανοίξει την οριστική πόρτα εξόδου στον Morata, ο οποίος εξαντλεί αυτά που μπορεί να'ναι τα τελευταία λεπτά του ως madridista πριν απ'την οριστική του αποχώρηση απ'την ομάδα του Chamartin. Δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος για να φύγει απ'το σύλλογο, απ'το να κερδίσει το δεύτερο Champions League του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.