News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το προαίσθημα του Zidane το 2003: «Θέλω το δέκατο, το ενδέκατο και το δωδέκατο»

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ανακοίνωσε τις προθέσεις του σε μια συνέντευξη στη MARCA

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν σαφής. Τουλάχιστον έτσι το ανακοίνωσε σε μια συνέντευξη στη MARCA το 2003, μήνες μετά την κατάκτηση του ένατου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στη Γλασκώβη. Εκείνη την στιγμή το'χε ξεκάθαρο. «Θέλω να κερδίσω το δέκατο, το ενδέκατο και το δωδέκατο», έλεγε τότε ο Γάλλος παίκτης, γεμάτος εμπιστοσύνη στη δύναμη της λευκής ομάδας.

Ο παίκτης Ζιντάν διαχειριζόταν τον Τύπο όσο καλύτερα μπορούσε. Λίγο φίλος του να περνάει απ'την αίθουσα Τύπου στα πέντε χρόνια του ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης έδινε συνεντεύξεις κάθε δύο μήνες. Οι συνεντεύξεις Τύπου του άρεζαν λιγότερο. Περίεργο με το πόσο καλά χειρίζεται τώρα, μπροστά στις κάμερες στις εμφανίσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Γάλλος μοίραζε 90 λεπτά για να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης σε προσωπικές συνεντεύξεις. 15 λεπτά στο καθένα. Περισσότερο από αρκετό. Η MARCA πήγαινε στο ραντεβού κι ο Ζιντάν ομολογούσε τους στόχους του ή ό,τι περνούσε απ'το κεφάλι του. Ήταν ειλικρινής, χαλαρός.
 
Μια συνέντευξη του José Félix Díaz
Όταν ομολόγησε ότι ήθελε να συνεχίσει να κερδίζει περισσότερα Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η λευκή ομάδα είχε την Γιουβέντους ως αντίπαλο στον ευρωπαϊκό δρόμο. Η διπλή αναμέτρηση ήταν στα ημιτελικά κι ο Γάλλος παραχώρησε τη συνέντευξη στη MARCA, ποζάροντας με τις φανέλες και των δύο ομάδων ως φόντο.

Εκείνη τη μέρα του Μαΐου του 2003, ο Ζιντάν λειτούργησε ως προφήτης. Μίλησε για το Δέκατο, έναν τίτλο που πήρε ως βοηθός του Αντσελότι, συνέχισε μιλώντας για το Ενδέκατο, τίτλο που πήρε πριν ένα χρόνο στο Μιλάνο, για να μιλήσει επίσης και για την κατάκτηση του Δωδέκατου, δυνατότητα που έχει μπροστά από αύριο στις 21.45.

Τώρα ο Ζιντάν χειρίζεται πλέον την προσοχή των μέσων ενημέρωσης μ'έναν άλλο πολύ διαφορετικό τρόπο. Οι τέσσερις εβδομαδιαίες συνεντεύξεις Τύπου που έχει ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, τον έχουν απομακρύνει απ'τις προσωπικές συνεντεύξεις. Στην αίθουσα Τύπου φαίνεται πολύ πιο χαλαρός, πιο κοντινός. Και είναι ότι ο Τύπος δεν υπήρξε ποτέ ένα καλαίσθητο πιάτο για τον Γάλλο, αλλά κάθε μέρα είναι και πιο επαγγελματίας. Ακόμη και σ'αυτές τις λεπτομέρειες.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.