News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πώς βάζεις ένα γκολ στην Juventus;

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Του Lorenzo Lara

Η άμυνα στα κόρνερ και η αριστερή πλευρά της, τα αδύναμα σημεία της



Το αμυντικό σύστημα της Γιουβέντους θεωρείται σήμερα ως ένα απ'τα καλύτερα στον κόσμο. Ο Massimiliano Allegri έχει εδραιώσει τα τελευταία χρόνια την ισχύ η οποία έχει κάνει καλή τη Γιουβέντους ιστορικά.

Τη φετινή σεζόν η Γιουβέντους είναι και πάλι η ομάδα με το λιγότερο παθητικό στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά εκεί όπου έχει καταπλήξει πραγματικά ήταν στην πορεία της στο Champions League, όπου έχει δεχθεί μόνο τρία γκολ σε 12 παιχνίδια. Η ιταλική ομάδα έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας βράχος, αλλά έχει επίσης κι αδύναμα σημεία και η Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτει τα κατάλληλα όπλα για ν'ανατινάξει το juventino τείχος.

Η Γιουβέντους έχει δεχτεί 38 γκολ σε 66 παιχνίδια και σε 28 απ'αυτά έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Η μόνη διοργάνωση στην οποία η ομάδα έδειξε μεγαλύτερη ευπάθεια ήταν στο Κύπελλο Ιταλίας. Η ομάδα κέρδισε τον τίτλο, αλλά δέχτηκε επτά γκολ σε πέντε παιχνίδια. Ο βασικός τερματοφύλακας σ'αυτή τη διοργάνωση ήταν ο Neto. Μεταξύ Liga και Champions League ο απολογισμός είναι 30 τέρματα κατά σε 60 παιχνίδια.

Στη Γιουβέντους κάνεις ευκαιρίες για γκολ αλλά είναι δύσκολο να τις υλοποιήσεις. Έχει υπάρξει μια σταθερά σε όλη τη σεζόν. Για να νικήσεις το τέρμα του Μπουφόν πρέπει να μπεις ουσιαστικά με τη μπάλα στα δίχτυα. Το 85% των γκολ που έχει δεχθεί στο πρωτάθλημα και στο Champions League ήταν μέσα απ'την περιοχή και τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών την έχει δεχθεί με τελειώματα απ'τη μικρή περιοχή. Αυτά είναι τα τρία αδύνατα σημεία της Vecchia Signora.
 
Με μαύρο τα γκολ που έχει δεχθεί η Γιουβέντους εκτός περιοχής, με κίτρινο εντός
Συνδυαστικό παιχνίδι

Το να της βάλεις ένα γκολ με ατομική κίνηση είναι σχεδόν αδύνατο. Το σύστημα βοηθειών που έχει σχεδιάσει ο Allegri σχηματίζει μια ασπίδα πολύ δύσκολο να νικηθεί. Ο τρόπος να απενεργοποιηθεί είναι συνδυαστικός (έτσι δέχθηκε το 80% των γκολ). Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ειδική ομάδα συτό το θέμα. Παίκτες όπως οι Isco, Modric και Kroos μπορούν να'ναι καθοριστικοί με τις τελικές τους πάσες.

Κόρνερ

Bonucci και Chiellini είναι δύο γίγαντες στο κέντρο της άμυνας. Ωστόσο, έχουν δείξει κάποια προβλήματα στην άμυνα στις στημένες φάσεις. Η Juve έχει δεχθεί επτά γκολ από κόρνερ. Έξι ήρθαν απην αριστερή γωνία του τέρματος του Buffon κι ένα απ'την δεξιά. Επιπλέον ένα άλλο απα τέρματα που έχουν δεχθεί σε στημένες φάσεις ήταν στην εκτέλεση ενός πλευρικού φάουλ. Τόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο όσο κι ο Sergio Ramos μπορούν να επιβάλουν την εξουσία τους στις εναέριες μπάλες. Ωστόσο, η άμυνα της Γιουβέντους φέτος έπρεπε να αμυνθεί σε 524 μπάλες στον αέρα και οι αμυντικοί έχουν καταφέρει να καθαρίσουν 479. Οι αντίπαλοι κατάφεραν να πάρουν κεφαλιά μόνο σε 45 περιπτώσεις.

Αριστερή πλευρά

Η αριστερή πλευρά που συνήθως υπερασπίζεται ο Alex Sandro είναι η λιγότερο στερεή της ιταλικής ομάδας. Έχει δεχθεί 7 γκολ σε επιθέσεις απ'αυτήν την πλευρά. Η ίδια ποσότητα ήρθε μέσα απ'το κέντρο και μόνο τέσσερα απ'την πλευρά του Dani Alves.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.