News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μια Ρεάλ Μαδρίτης του θρύλου συνθλίβει την αδυσώπητη δικτατορία του Messi

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Του Alonso Castilla

Αλλαγή του κύκλου τα τελευταία τέσσερα χρόνια

Η Ρεάλ Μαδρίτης αρχίζει να συνθλίβει την ανελέητη δικτατορία του Leo Messi, του παίκτη που άλλαξε τον ρου της ιστορίας. Η Barcelona έχει δουλειά απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα


Οι αριθμοί, συνολικά, συνεχίζουν να γέρνουν την ζυγαριά προς τον αστέρα του Ροζάριο. Όταν έκανε το ντεμπούτο του ο Leo Messi με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, η ιστορία πήρε μια απότομη στροφή, αρχίζοντας να γεμίζει με τρόπαια τις βιτρίνες του Καμπ Νου από εκείνη τη μακρινή μέρα. Το blaugrana club νικάει τη Ρεάλ Μαδρίτης με 30 τίτλους έναντι 15, αλλά στα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι το λευκό club αυτό το οποίο αρχίζει να συντρίβει σιγά σιγά την αδυσώπητη δικτατορία που επιβλήθηκε από τον ιδιοφυή Νοτιαμερικανό. Στο Κάρντιφ έγινε σαφές ότι η ομάδα του Ζιντάν είναι πολύ πάνω απ'όλους τους αντιπάλους της σήμερα.

Όλα ξεκίνησαν την σεζόν 2013/2014. Τη Liga την πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ένα νταμπλ, Copa del Rey και Τσάμπιονς Λιγκ, που σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής λευκού χρώματος. Με τον Carlo Ancelotti ξεκίνησαν τα πάντα κι έχει υπάρξει ο Ζιντάν αυτός που ολοκληρώνει το έργο. Από τότε που ανέλαβε την ομάδα μετά τη σύντομη περίοδο του Ράφα Μπενίτεθ, η ομάδα έχει ξεκινήσει μια πορεία στην οποία τα ρεκόρ θάβονται το ένα μετά το άλλο. Ο Messi και η Barcelona του συνεχίζουν να προσθέτουν, όμως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης αυτή που αρχίζει να λάμπει πιο έντονα. Ειδικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι αυτό που έχει κυριαρχώντας στο Champions League...

H Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει ό, τι δεν είχε καταφέρει κανείς, να πάρει διαδοχικά δύο τίτλους του Champions League· τρεις σε τέσσερα χρόνια, το οποίο, ρίχνοντας μια ματιά στην ιστορία, θυμίζει μόνο άλλες θρυλικές ομάδες, όπως την ίδια τη Μαδρίτη των πέντε διαδοχικών Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, τον Άγιαξ της δεκαετίας του 70', τη Μπάγερν της ίδιας εποχής, τη Liverpool, λίγο μετά, ή μετέπειτα τη Milan. Όλοι αυτοί πήραν τρεις ή τέσσερις τίτλους μέσα σε λίγα χρόνια, αυτό που κάνει τώρα η μαδριλένικη ομάδα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ως αδιαμφισβήτητο ηγέτη και σε λιγότερο χρόνο.

Έγχρωμοι τίτλοι

Κατά τη διάρκεια μιας μακράς, ατέλειωτης περιόδου, στη Ρεάλ Μαδρίτης θύμιζαν ξανά και ξανά ότι οι επιτυχίες της στο μεγάλο ευρωπαϊκό τουρνουά σφραγίστηκαν σε ασπρόμαυρο, με το σκορ στο μηδέν από τότε που εμφανίστηκαν στην αγορά οι έγχρωμες τηλεοράσεις. Το 1998, στο Άμστερνταμ, επίσης, κατά της Γιουβέντους, κόπηκε η καταστροφική πορεία περισσότερων από τριάντα χρόνων. Κι από τότε, ο σύλλογος έχει ανακτήσει τη θέση που κατείχε προηγουμένως. Σε τέτοιο βαθμό που, μετά την κατάκτηση του Δωδέκατου στο Κάρντιφ ενάντια στην ομάδα του Τορίνο, έχει πλέον περισσότερα έγχρωμα τρόπαια απ’τη Barcelona. Κι αυτό πονάει πολύ στη Ciudad Condal.

Συνολικά, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει έξι έγχρωμα Champions League, έναντι πέντε της μεγάλης αντιπάλου της (1992, 2006, 2009, 2011 και 2015). Εκτός απ’το προαναφερθέν του Άμστερνταμ, ο σύλλογος έβαλε στις βιτρίνες του τα ακόλουθα, μην έχοντας αποτύχει τη στιγμή της αλήθειας: 2000/Βαλένθια, 2002/Μπάγερ Λεβερκούζεν, 2014/Ατλέτικο Μαδρίτης, 2016/Ατλέτικο Μαδρίτης και 2017/Γιουβέντους. Για τον Ζιντάν η μέθοδος για να προσθέσει τόσες επιτυχίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι πολύ απλή: «Το κλειδί είναι να δουλεύεις κι επιπλέον, μ’αυτό το ρόστερ όλα είναι πολύ πιο εύκολα».

Το στοίχημα για τον άπειρο Ζιντάν, τότε προπονητή της θυγατρικής, έχει μετατραπεί στην καλύτερη απόφαση που μπορούσαμε να πάρει ο Florentino Pérez. Λίγους μήνες πριν αποδεχτεί τη θέση, ο Γάλλος επέλεξε να απορρίψει την προσφορά του λευκού προέδρου. Όταν τον πίεσε πιο δυνατά, δεν μπορούσε πλέον να πει όχι. Βρήκε μια ομάδα σπασμένη και χωρίς αυτοπεποίθηση, η οποία επανήλθε σταδιακά υπό την καθοδήγηση του Γάλλου προπονητή. Από εκείνον τον μακρινό Ιανουάριο του 2016, σχεδόν όλα έχουν υπάρξει χαρές. Απόδειξη αυτού είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο πρώτος σύλλογος που κερδίζει έξι συνεχόμενους τελικούς. Τα τελευταία χρόνια δεν αποτυγχάνει ποτέ στη στιγμή της αλήθειας.

Απ’τον Seedorf στον Cristiano

Η Ρεάλ Μαδρίτης, με το πρώτο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, το οποίο άνοιξε το σκορ στο Millennium Stadium του Κάρντιφ, έφτασε στο νούμερο των 500 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τρία ακόμη ήρθαν αργότερα... Καμία ομάδα, ούτε αυτή με επικεφαλής τον Μέσι κατά τα τελευταία χρόνια, δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει σ’αυτό το νούμερο. Μετά από μια φάση των ομίλων στην οποία υπέφερε κάποια τρομάρα, όταν ήρθαν τα νοκ άουτ η madridista ομάδα μεγάλωσε, ακόμα περισσότερο ο CR7, μεγάλος υπεύθυνος για την επιτυχία, σκοράροντας σ’όλες τις κρίσιμες στιγμές μέχρι να φτάσει τα 12 σ’όλη τη διαδρομή, ένα περισσότερο απ’τον Messi και καθήμενος τελικά στο θρόνο ως πρώτος σκόρερ του τουρνουά. Η Μαδρίτη, επιπλέον, τελειώνει ως η ομάδα με τα περισσότερα γκολ σ’αυτό το Champions League με 36.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει σκοράρει σε κάθε παιχνίδι της σεζόν, ένα στατιστικό στο εύρος μόνο μιας εξαιρετικής ομάδας. Είναι πλέον συνολικά 65 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να μένει στο μηδέν. Τρομερό. Απ’το μακρινό 1958 το club του Chamartin δεν ήξερε τι ήταν να κερδίζει σε μια ίδια σεζόν τα δύο μεγάλα τουρνουά: Ευρωπαϊκό Κύπελλο/Champions League και Liga. Και το έχει καταφέρει στη σεζόν που μόλις τελείωσε, με μια τεράστια σθεναρότητα επί ευρωπαϊκού εδάφους, με μεγάλη φερεγγυότητα στο εγχώριο. Αυτό το στατιστικό ήταν ονειρεμένο εδώ και πολύ καιρό απ’τον Florentino Pérez, ο οποίος αναθεμάτισε πάνω από μία φορά που δεν ζούσε αυτή την περίσταση.


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι καθοδόν για να κερδίσει την πέμπτη του Χρυσή Μπάλα. Σ’αυτό το σημείο, με το Champions League και τη Liga στην τσέπη και μια εντυπωσιακή απόδοση, όταν ήρθε η ώρα της αλήθειας, κανείς δεν αμφιβάλει ότι θα ισοφαρίσει τον Leo Messi, ο οποίος έχει δει πως τα τελευταία χρόνια ο μεγάλος του αντίπαλος για το σκήπτρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχει ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Ο Πορτογάλος, στο Κάρντιφ μετατράπηκε στον μοναδικό παίκτη, μαζί με τον Seedorf, που σηκώνει το τέταρτο Τσάμπιονς Λιγκ του, ένα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τρία με τη madridista ομάδα. Στατιστικά και περισσότερα στατιστικά, ατομικά και συλλογικά, που απειλούν τον Messi και τη Barcelona του. Ο Ernesto Valverde, ο ολοκαίνουργιος αντικαταστάτης του Luis Enrique, ξέρει ήδη ότι θα εξετάζεται με μεγεθυντικό φακό, περισσότερο μετά από χθες, καθώς αυτό το νέο σενάριο γίνεται αφόρητο για τον barcelonismo...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.