News Update :

powered by Agones.gr - livescore

James-Morata-Navas: είναι η στιγμή

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Του Amalio Moratalla

Δεν ανακατεύουμε. Δεν είναι ένα πακέτο. Εγώ θα'λεγα ότι στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο ούτε περισσεύει ούτε λείπει τίποτα. Ακούγεται, δηκτικό, ότι κάθε τι που μπορεί να'ρθει θα'ναι για να πάρει μια θέση στον πάγκο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εν μέσω πλήρης ευφορίας είναι η στιγμή να αναλύσεις και να κάνεις αλλαγές. Όταν αγοράζεις και πουλάς σε κρίση, οι αποφάσεις είναι υποχρεωτικές. Σε πλήρη δόξα, είναι διαλογισμένες. Είναι η στιγμή.

JAMES

Αυτό του James είναι ένα τέλος βιβλίου. Και δείτε, ο Κολομβιανός είναι καλός παίκτης, αλλά όχι! Δεν κατάφερε ούτε καν να γλιστρήσει ανάμεσα σ'αυτούς του πάγκου στον τελικό του Champions League. Δεν είναι ότι δεν έπαιξε, το οποίο είναι ήδη δύσκολο για έναν παγκόσμιο αστέρα, είναι ότι ούτε καν ντύθηκε. Εμένα μου αρέσει, αλλά συμφωνώ με τον Ζιντάν: δεν χωράει σ'αυτή την Ρεάλ Μαδρίτης. Και δεν είναι πλέον ένα παιδί για να παίρνε λεπτά εδώ κι εκεί. Θα πρέπει να παίξει και ν'ανακτήσει τις αισθήσεις, γιατί δυστυχώς έχει πάει στα λίγα. Και ποτέ δεν θα μάθουμε αν, αυτός ο James της αρχής με αυτοπεποίθηση και διάρκεια, είχε πάει όπως με την πατρίδα του, την Κολομβία. Αντίο, James! Δεν πιστεύω ότι είναι καλό να μείνει, ούτε για τον εαυτό του, ούτε για τον Ζιντάν -όσο καλά και να διαχειρίζεται το ρόστερ- ούτε για τον σύλλογο. Και είναι ένας ακριβός παίκτης, που κανείς δεν πιστεύει ότι χαλάει μια ισορροπία, γιατί είναι πολύ καλός.

MORATA

Το θέμα του Άλβαρο Μοράτα είναι πολύ, μα πολύ διαφορετικό. Αξίζει να παίζει περισσότερο, σίγουρα, αλλά τα πράγματα είναι όπως είναι. Ο Ζιντάν του δίνει αγάπη κι εμπιστοσύνη, αλλά δεν μπορεί να του δώσει τη διάρκεια που θέλει ο παίκτης. Κι αυτό, για ένα παιδί σαν τον Morata, καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτεί. Η καριέρα του είναι τέλεια. Ήδη έφυγε κι επέστρεψε. Περίοδος ψησίματος. Στη Μαδρίτη, τον θέλουν, και πολύ περισσότερο μ'αυτό το σχέδιο των rotations, εφεύρεση του σπιτιού, το οποίο ο Ζιντάν θα συνεχίσει να ενισχύει. Αν μείνει θα παίξει πολλά παιχνίδια, αλλά δεν θα'ναι αυτός ο αδιαμφισβήτητος βασικός που έλεγαν οι κλασικοί. Αδιαμφισβήτητοι βασικοί με τον Γάλλο θα'ναι λίγοι. Και σε κάθε περίπτωση και μέχρι στιγμής, Μπενζεμά και Κριστιάνο -όλο και περισσότερο 9άρι-θα'ναι οι πρώτοι. Ναι, ακόμη κι ο Μπέιλ θα δυσκολευτεί την επόμενη σεζόν! Πρέπει να το σκεφτεί, αλλά στα λευκά θα πάει απ'τα 20 γκολ και θα παίξει αρκετά, αν κι αυτουνού μπορεί να του φαίνεται λίγο. Για μένα, δεν πωλείται.

NAVAS

Και η περίπτωση του Νάβας, ο οποίος τερμάτισε πολύ ψηλά, εμένα δεν με πείθει τελείως, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει τόση διαφορά μεταξύ αυτού που γίνεται λόγος ότι θα φτάσει στο Chamartin και του κόστους του, κι αυτού του τερματοφύλακα. Τον θέλουν όλοι: οι συμπαίκτες, ο Ζιντάν και οι οπαδοί. Τότε; Ποια είναι η αμφιβολία; Ότι αν, ότι λόγω ύψους, ότι ... Ότι λόγους θέλετε, αλλά εγώ, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν τον άγγιζα. Επίσης, μου λένε ότι είναι ένας εξαιρετικός τύπος. Τι περισσότερο μπορείς να ζητήσεις! Λυπάμαι που δεν θαυμάζω τόσο τον Navas, αλλά μιας κι αυτό του ποδοσφαίρου είναι τόσο υποκειμενικό, η άγνοιά μου δεν μου επιτρέπει να δω πιο πέρα. Δεν έχει αυτό το μικρό σημείο του ήρωα, του «πιάνω τα πάντα», το οποίο φαίνεται ν'αναγκάζει το έπος ενός τέρματος όπως αυτό της Μαδρίτης. Και κοιτάξτε πιάνει μπάλες! Τούτου λεχθέντος, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να βγάλεις τον διπλό πρωταθλητής Ευρώπης και Liga. Και να φέρεις ένα άλλο διεθνή δεν πιστεύω ότι είναι η τακτική, εκτός κι αν ο Ζιντάν εφαρμόσει τα rotations επίσης και στο τέρμα. Το ακόμα πιο δύσκολο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.