News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης των Δώδεκα: ο ουρανός της Ουαλίας χορεύει ένα chotis κι ο Don Santiago το ευλογεί

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Του José Manuel García

Η Μαδρίτη είναι ένας πλανήτης που έλκει βιρτουόζους και συνθέτει την καλύτερη μουσική. Είναι ο Beethoven, ένας ποδοσφαιρικός θεός που μιλάει πορτογαλικά, ανδαλουσιανά, ίσως κροατικά, κάτι από αγγλικά και τη γλώσσα της καρδιάς


Κι ένα ακόμα, είναι δώδεκα, και ίσως κι άλλο κάποια όχι πολύ μακρινή μέρα: δώδεκα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Δώδεκα κούπες με μεγάλα αυτιά. Δώδεκα Champions League. Η μεγαλύτερη στην Ευρώπη έχει όνομα: Ρεάλ Μαδρίτης. Οι υπόλοιποι περπατούν πίσω, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής της Γιουβέντους που ξεκίνησε ως ένα φορτηγό και κατέληξε ως μια βέσπα με τρύπιες τις ρόδες. Ο άθλος ήταν στην Ουαλία. Κάτω από έναν θόλο νεφών, αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν, του ανθρώπου με το γαλάζιο χαμόγελο και τη ζεστή καρδιά, μεγάλωσε μέχρι το άπειρο. Και χόρεψε ένα chotis.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πραγματική αλλά δεν της φαίνεται. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας πλανήτης που έλκει βιρτουόζους και συνθέτει την καλύτερη μουσική. Είναι ο Beethoven, ένας ποδοσφαιρικός θεός που μιλάει πορτογαλικά, ανδαλουσιανά, ίσως κροατικά, κάτι από αγγλικά και τη γλώσσα της καρδιάς. Λέγεται madridista κάστα. Είναι λευκή υπερηφάνεια. Vikingo σε ντο ματζόρε. Μέγας Αλέξανδρος σε χρώμα βιολετί, αλλά η ψυχή λευκή. Και καρδιά πολύ κόκκινη. Το κόκκινο των ισχυρών.

Ο Isco είναι ο Πικάσο, ο Ρονάλντο ο γιος του ποδοσφαίρου

Και η εντεκάδα των μεγαλύτερων δεν έχει πισωγύρισμα: ο Keylor Navas είναι ο γιος εκείνης της γάτας της Οδησσού, μια γάτα που σπαταλά «καθαρή ζωή». Ο Dani Carvajal είναι ένας χειρουργός με βαφές arrabalera, που σχεδιάζει ένα «Matisse» και γκρεμίζει ατσάλινες πόρτες. Ο Varane είναι ο γιος του ανέμου, ένας «θαλάσσιος» που δεν χάνει ποτέ την ψυχραιμία του. Ο Μαρσέλο, αυτός ο ποδοσφαιριστής με τα τρελά μαλλιά και τον συντονισμένο εγκέφαλο είναι μια επιτομή από φώτα με ελάχιστες σκιές. Ο Casemiro είναι ένα ηλεκτρικό νυστέρι με εμφάνιση αγγέλου και περηφάνια λεγεωνάριου. Είδατε την οβίδα; Ο Modric είναι Ντ Αρτανιάν, ένας καλλιτέχνης που συντάσσει ψευδαισθήσεις κι αναπτύσσει φαντασιώσεις. Ο Toni Kroos είναι συγγενής του Βάγκνερ και παίζει ποδόσφαιρο με σμόκιν. Ο Μπενζεμά είναι ένας μπαντονεόν που μυρίζει Μεσόγειο και αποστάζει σταγόνες μαγείας. Δεν έχει το ψυχρό αίμα ο Γάλλος, αλλά παγωμένο μαξιλάρι. Ο Isco (συχνά υποστηρικτής σου, συμπατριώτη) είναι Πικάσο, ένας παίκτης που ξέρει το αλάτι και χειρίζεται τη μπάλα με το βάθος του Camarón.

Ο Bale είναι ο Bale: κρύσταλλο Βοημίας, που μερικές φορές είναι ο Tom Jones σε ντο μινόρε, αλλά είναι πάντα ο ήσυχος άνθρωπος που σχεδιάζει ορυχεία κι αναπνέει γκολ. Ο Κριστιάνο (Ρονάλντο) είναι ο γιος του ποδοσφαίρου, ένας ημίθεος στα δεξιά του Πατέρα ποδοσφαίρου, που ζει πάντα στον Όλυμπο. Ο Πορτογάλος έβαλε δύο γκολ και κανείς δεν εξεπλάγη: ο CR7 είναι μια μηχανή για να συντρίβει τέρματα και να σπάει τους αντιπάλους. Ο Morata είναι μια φασαρία σχεδόν ενενήντα μέτρων, ένας σωματοφύλακας ωραίας σφραγίδας και προφίλ πατρικίου. Ο Marco Asensio, αυτό το παιδί, που είναι μια σφαίρα με άγιο χαμόγελο και τα πυρομαχικά σε τέλεια κατάσταση. Κι ο Sergio. Ο Sergio Ramos: το Champions League αποκτά σάρκα, το φως που μας τυφλώνει και πάντα, πάντα, εμφανίζεται.

Επιτομή άστρων

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια επιτομή άστρων που φορούν λευκά, ένα ζωντανό δάσος που σχίζει τον ουρανό σε πλήρη μουσική και κάνει τον Don Alfredo να χαμογελάει. Η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελείται από μια λεγεώνα εκατόνταρχων που λάμπουν υπό τον Τυνήσιο αετό και σχεδιάζουν λευκές καρδιές πέρα ​​απ’τα σύννεφα, γιατί τα σύννεφα της Ουαλίας χορεύουν chotis και φτάνουν το ποδόσφαιρο αυτών των ανθρώπων του Τρίτου Δαχτυλιδιού, αυτού του ιερού μέρους όπου χειροκροτούν μανιωδώς τον Pancho Puskas, τον Juanito, τον μάγο Βελάσκεθ, το λαμπραντόρ Ignacio Zoco, εκείνον τον εργάτη που ονομάζεται Ramón Grosso, ή τον Héctor Rial, ο οποίος χαμογελούσε από πολύ ψηλά βλέποντας τον διάδοχό του (Kroos) Don Miguel Muñoz, τον αιώνιο αετομάτη δάσκαλο, εκείνον που ντύνονταν σαν άρχοντας ακόμη και με τη φόρμα κι ένα δικό του βλέμμα ισοδυναμούσε μ’έναν τίτλο.

Αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης των ουρανών είναι μια σειρά ιερής ιστορίας χρώματος πολύ λευκού, που αερίζεται με τον καπνό των αστέρων κάτω απ’το αγνό του Don Santiago. Ο ίδιος που αυτό το Σάββατο χάιδευε το μουστάκι κι ευλογούσε απ’τα επίσημα στα ψηλά.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.