News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη των Zidane, Cristiano και Ramos ξεπερνά τη Barca και προσθέτει αξία στην Atleti

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Του Javier Gomez Matallanas

Ο Ζιντάν έχει μετατραπεί στον καλύτερο προπονητή του κόσμου σε μόλις 17 μήνες στο τιμόνι της Ρεάλ Μαδρίτης. Κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι καθοδόν για την πέμπτη Χρυσή Μπάλα του


Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το δωδέκατο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της δίκαια ενάντια στη Γιουβέντους του Τορίνο. Ο Ζινεντίν Ζιντάν αντέδρασε στο ημίχρονο κι έστειλε τους παίκτες του να πιέσουν έχοντας ξεπεραστεί στο πρώτο μισό απ’την ομάδα του Allegri. Ο Zizou έχει μετατραπεί στον καλύτερο προπονητή του κόσμου σε μόλις 17 μήνες στη Μαδρίτη. Έχει οδηγήσει την λευκή ομάδα να κερδίσει δύο Champions League στη σειρά, κάτι που δεν είχε κάνει κανείς από τότε που άλλαξε η μορφή του διαγωνισμού το 1992.

Ο Ζιντάν έχει καταφέρει να κερδίσει στην ίδια σεζόν Liga και Ευρωπαϊκό Κύπελλο, κάτι που η Μαδρίτη είχε κάνει μόνο δύο φορές στην ιστορία της (το 1957 και το 1958). Πάνε 59 χρόνια που δεν το κατάφερνε, ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που δείχνει τη δυσκολία του εγχειρήματος. Χάρη στην διακυβέρνησή του στο ρόστερ, ο Γάλλος προπονητής έχει καταστήσει ευκολότερο να’ναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο το ξεκάθαρο φαβορί για να κερδίσει την πέμπτη Χρυσή Μπάλα του. Ο Zizou έχει πείσει τον CR7 να κάνει rotations και να μην παίζει τα πάντα, και χάρη σ’αυτή τη δοσολογία ο Πορτογάλος αστέρας έχει υπάρξει καθοριστικός στην επίτευξη του Δωδέκατου της Μαδρίτης με πέντε γκολ στη Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά, τρία στην Ατλέτικο στα ημιτελικά και δύο στην Γιουβέντους στον τελικό.


Όλοι οι madridistas, παίκτες και οπαδοί, συμφωνούν ότι αυτός ο τελικός ήταν ο πιο άνετος απ’τους τρεις τελευταίους που κέρδισαν. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μαδρίτη πέρασε πάνω απ’τη Juve και δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος να φτάσει στην παράταση όπως στους τελικούς στη Λισαβόνα και στο Μιλάνο εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Το colchonero σύνολο πάλεψε επίσης το πρόσωπο στα ημιτελικά του τρέχοντος έτους. Η απόδοσή του σ’αυτούς τους δύο τελικούς (οι μόνοι στους οποίους έχουν τεθεί αντιμέτωπες δύο ομάδες απ’την ίδια πόλη), η αντίστασή του και οι πιθανότητές του να κερδίσει την πιο επιτυχημένη ομάδα στον κόσμο, σε σύγκριση με τη μικρή αντίσταση που πρόταξε η Γιούβε κατά το δεύτερο ημίχρονο του τελικού του Κάρντιφ, προσδίδουν αξία στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας μύθος από μόνη της. Ανεξάρτητα απ’το ποιος την διευθύνει, ποιος την προπονεί, κι απ’τα αστέρια που έχει στον αγωνιστικό χώρο. Στο Κάρντιφ δεν χρειάστηκε να απευθύνει έκκληση προς το έπος. Το νικηφόρο γονίδιο του εμβλήματός της και η αλλαγή κατεύθυνσης του προπονητή της στο ημίχρονο, οδήγησε σε μια άνετη νίκη συμπεριλαμβανομένου γκολ του Casemiro για ν’αποσταθεροποιήσει, της ντομπλέτας του Cristiano και το κερασάκι του γκολ του Marco Asensio, ενός παίκτη που καλείται να σηματοδοτήσει μια εποχή στο Μπερναμπέου και στην εθνική Ισπανίας.

Ο Ζιντάν έδωσε μια παράσταση με την αλλαγή της πορείας στο διάλειμμα. Έστειλε την ομάδα ψηλά, έχοντας ξεπεραστεί απ’τη Γιουβέντους στο πρώτο μέρος. Επιπλέον, τράβηξε απ’την πλευρά τον Isco για ν’αρχίσει να ψάχνει το ένας εναντίον ενός κι άφησε την πλευρά στον Marcelo με χώρο. Έτσι κατέστρεψε τη Γιούβε γιατί οι μέσοι της δεν έρχονταν στις βοήθειες, καθώς ο Isco έσπαγε στα τρία και ξεπερνούσε γραμμές. Ο Ζιντάν ήταν επίσης εξαιρετικός με την προσωπικότητα που επέδειξε ξεκινώντας τον Malagueño. Όσο κι αν επανεμφανίζονταν από έναν τραυματισμό, δεν ήταν εύκολο ν’αφήσει στον πάγκο τον Gareth Bale, έναν απ’τους τρεις πιο ακριβούς παίκτες στον κόσμο, στη χώρα του. Κι ο Γάλλος προπονητής δεν φοβήθηκε. Ίσως το μόνο αλλά να’ναι ότι άφησε τον Lucas Vázquez στις κερκίδες αντί για τον Danilo, καθώς ο canterano μπορεί να παίξει επίσης ως μπακ.



Η Μαδρίτη, στημένη απ’τον José Ángel Sánchez και καθοδηγούμενη στ’αποδυτήρια απ’τον Sergio Ramos, περπατά προς την τελειότητα, με το ντουμπλάρισμα των δύο μοναδικών θέσεων που δεν είχε ντουμπλάρει: ο Marcos Llorente ως αλλαγή για τον Casemiro κι ο Theo Hernández ως αναπληρωματικός για τον Marcelo. Αν πάρει κι από πάνω τον De Gea θα’χε επίσης τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο για ν’ανταγωνιστεί με τον Keylor Navas. Αυτή η Μαδρίτη έχει μετατραπεί στον κυρίαρχο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κι έχει πάρει τα φώτα απ’τη Barcelona, που φαίνονταν να την έχει εκθρονίσει στο στάδιο του Guardiola. Αλλά με τον Αντσελότι και τον Ζιντάν, η Μαδρίτη έχει προσπεράσει και πάλι απ’τα δεξιά κι έχει ήδη περισσότερα Champions League (6-5) απ’το azulgrana σύνολο και την ξεπερνά σε ασπρόμαυρα και σε έγχρωμα. Η Μαδρίτη κέρδισε καλά το δωδέκατο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της. Δίκαια. Χωρίς διαμάχη. Πέρασε πάνω απ’την Γιούβε σ’ένα δεύτερο αξιομνημόνευτο μέρος. Ο Ζιντάν έκανε διδακτορικό, ο Sergio Ramos δεν χρειάστηκε να εμφανιστεί κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσυπόγραψε την πέμπτη Χρυσή Μπάλα του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.