News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ευρωπαϊκή κατάρα του Buffon κι αυτή η κλήση του Florentino που δεν ήρθε ποτέ

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Του Enrique Marín

Ο παλαίμαχος Ιταλός τερματοφύλακας, ο οποίος έχει χάσει τους τρεις τελικούς Champions League που έχει παίξει, ήταν στην ημερήσια διάταξη του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης για ν’αντικαταστήσει τον Κασίγιας


Η ήττα το 2015 εναντίον της Μπαρτσελόνα με 3-1 οδήγησε τη Γιουβέντους να γίνει το ευρωπαϊκό club με τους περισσότερους χαμένους τελικούς στην ιστορία του Champions League, τίποτα λιγότερο από έξι απ’τους οκτώ που είχε παίξει. Ως εκ τούτου, αυτή του Κάρντιφ ήταν η ένατη ευκαιρία της ν’αλλάξει αυτή την ηττοπαθή δυναμική, αλλά οι Ιταλοί έπεσαν και πάλι, αυτή τη φορά με 4-1 απέναντι σε μια Ρεάλ Μαδρίτης η οποία τους ισοπέδωσε στο δεύτερο ημίχρονο, έτσι ώστε πλέον οι χαμένοι τελικοί είναι επτά στους εννέα και, αυτό που μοιάζει ακόμα πιο σκληρό, πέντε στη σειρά. Ακριβώς το αντίθετο απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει κερδίσει τους τελευταίους έξι που έχει παίξει, τον πρώτο και τον έκτο ακριβώς εναντίον της Γιουβέντους.

Η ατυχία των «Bianconeri» στη μέγιστη ηπειρωτική διοργάνωση ξεκίνησε το 1973 εναντίον του Ajax. Την ακολούθησε η ήττα το 1983 εναντίον του Αμβούργου, που στα ημιτελικά απέκλεισε τη Real Sociedad, ακόμα στην παλιά μορφή του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Η γέννηση του Champions League δεν άλλαξε το στίγμα της Γιούβε ως αιώνια δευτεραθλήτρια, καθώς έπεσε στο τελευταίο βήμα προς την κατεύθυνση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά ενάντια στις Μπορούσια Ντόρτμουντ (1997), Ρεάλ Μαδρίτης (1998), Milan (2003) και τις προαναφερόμενες ενάντια σε Barcelona (2015) κι εκ νέου σε Ρεάλ Μαδρίτης (2017).

Σ’αυτούς τους τρεις τελευταίους χαμένους τελικούς για την «Vecchia Signora», ήταν παρόντας ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν (28 Ιανουαρίου 1978), ο βετεράνος Ιταλός τερματοφύλακας ο οποίος έχει κερδίσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, εννέα Scudettos, δύο Europa League, τρία Κύπελλα Ιταλίας... αλλά κανένα Champions League. «Αν ο αντίπαλος δεν ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, θα ευχόμουν ολόψυχα να κερδίσει ο Μπουφόν, το αξίζει», σχολίασε ο Ίκερ Κασίγιας κατά τις ημέρες πριν απ’το τέλικο του Κάρντιφ. «Είναι προφανές ότι θα υποστηρίζω τη Μαδρίτη, αλλά η αθλητική καριέρα του Μπουφόν δεν θα’πρεπε να κλείσει χωρίς ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο», είπε και πρόσθεσε ο mostoleño τερματοφύλακας, ο οποίος έχει λάβει πάντα τον ίδιο σεβασμό και θαυμασμό του συναδέλφου και φίλου του.


«Αγνοώ αν είχε ποτέ ενδιαφέρον για την υπογραφή μου, αλλά ο Florentino Pérez δεν με κάλεσε ποτέ, ούτε εμένα ούτε τον εκπρόσωπό μου», απάντησε ο Μπουφόν πριν από μερικά χρόνια σε μια ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι έχει υπάρξει στην ατζέντα του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως είναι εδώ και καιρό ο De Gea. «Αυτό που έχω ξεκάθαρο είναι ότι αν η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να αγοράσει έναν παίκτη, πάει και τον αγοράζει. Αν δεν επικοινώνησαν ποτέ μαζί μου είναι επειδή θεωρούσαν ότι με τον Κασίγιας είχαν το τέρμα πολύ καλά καλυμμένο και δεν με χρειάζονταν», πρόσθεσε ο Μπουφόν, ο οποίος δεν έδωσε πίστωση ποτέ στην κακομεταχείριση που υπέστη ο Iker εκ μέρους του ίδιου του του club...

Υπενθυμίζεται ότι το 2006, κι ως αποτέλεσμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων γνωστό ως «Moggigate», η Γιουβέντους τιμωρήθηκε μ’έναν διοικητικό υποβιβασμό στην Serie B. Στο ρόστερ υπήρχαν παίκτες του υψηλότερου επιπέδου, έτσι ώστε διατηρούνταν η αμφιβολία αν κάποιοι θα δέχονταν να παίξουν στη δεύτερη κατηγορία. Κάποιοι, όπως ο Ιμπραΐμοβιτς, αποφάσισαν να φύγουν, αλλά υπήρξαν άλλοι, όπως ο Ντελ Πιέρο κι ο Buffon που προτίμησαν να μείνουν. Μια δεκαετία αργότερα, ο τερματοφύλακας ομολόγησε το λόγο της απόφασής του: «Σκεφτόμουν τους νέους οπαδούς και πίστευα ότι σε καθοριστικές στιγμές ήταν απαραίτητο να αντικαταστήσω τα γεγονότα με τις λέξεις».


Όπως λέει ο Κασίγιας, μετά από 16 σεζόν στην Juve κι όλα όσα έχει δώσει στο ποδόσφαιρο, τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου, ο Buffon αξίζει να σηκώσει ένα Champions League, αλλά έχοντας δει το δεύτερο ημίχρονο του τελικού στο Κάρντιφ ήταν σαφές ότι ούτε αυτό το Σάββατο δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να το κάνει. Του το εμπόδισε η Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα στην οποία ποιος ξέρει αν ο Ιταλός τερματοφύλακας θα μπορούσε να’χε βρεθεί, αν ο Florentino Pérez είχε περάσει απ’τα λόγια στις πράξεις και σήκωνε το τηλέφωνο.

Αν το’χε κάνει, ποιος ξέρει επίσης αν ο Buffon είχε σηκώσει κάποιο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, αυτή την διοργάνωση που φαίνεται καταραμένη για τον ίδιο και που, όπως ο ίδιος ο Τζιανλουίτζι τόνισε, ο Keylor Navas έχει κερδίσει δύο φορές. Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας έχει κάνει ένα μεγάλο φινάλε στη σεζόν, αν και η υπογραφή του De Gea εξακολουθεί να’ναι μια πιθανότητα. Εν αναμονή των γεγονότων, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχάρη τον Keylor και είπε: «Πώς δεν πρόκειται να μείνει, αν έχει συμβόλαιο;». Είναι ξεκάθαρο ότι αμέσως μετά την κατάκτηση του δωδέκατου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου δεν ήταν η στιγμή να μιλήσει για μεταγραφές, όπως ούτε για την παραμονή του Ζιντάν, αν κι ο Γάλλος άφησε να εννοηθεί ότι, το λιγότερο, θα ολοκληρώσει το έτος του συμβολαίου που του απομένει.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.