News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Εγκρίθηκε οριστικά το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Bernabéu

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Το γήπεδο θα’χει ένα πτυσσόμενο σκέπαστρο

Η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Μαδρίτης ενέκρινε χθες οριστικά το ειδικό σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Bernabeu, το οποίο θα’χει ένα πτυσσόμενο σκέπαστρο και θα μπορεί να φιλοξενήσει εμπορικές ζώνες ή ένα ξενοδοχείο.

Το ειδικό σχέδιο που εγκρίθηκε με τις ψήφους του PP, του Ahora Madrid και των Ciudadanos και την αποχή του PSOE, το οποίο, αναφορικά με την ακύρωση από τα δικαστήρια του αρχικού πρότζεκτ του 2012, προειδοποίησε ότι ούτε το τωρινό δεν παρέχει επαρκείς νομικές εγγυήσεις.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και το Δημαρχείο της πρωτεύουσας έφθασαν τον Μάιο του περασμένου έτους στη συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του γηπέδου, που θα κοστίσει στην ομάδα περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ. Αναμένεται τα έργα να μπορέσουν να ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι, αν και θα επιμηκυνθούν κατά τη διάρκεια του 2018 και του 2019 καθώς θα εκτελούνται αποκλειστικά έξω απ’την ποδοσφαιρική σεζόν.

Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε το πρότζεκτ στις 16 Φεβρουαρίου και, αφού εκτίμησε τέσσερις ισχυρισμούς, η δημοτική επιτροπή εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα τη θετική υπαγόρευση στο αρχείο που εγκρίθηκε χθες απ’την ολομέλεια της Μαδρίτης. «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα καλό έργο για την πόλη της Μαδρίτης κι ελπίζουμε άλλες ενέργειες αυτής της κλίμακας και σημασίας να μπορέσουν να φτάσουν σε μια παρόμοια συμφωνία», ευχήθηκε ο εκπρόσωπος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (DUS), José Manuel Calvo, σε μια Ολομέλεια στην οποία όλα τα γκρουπ συνεχάρησαν τον σύλλογο για τα αθλητικά του επίτευγμα.

Η σοσιαλιστική εκπρόσωπος του Αστικού Σχεδιασμού, η Mercedes González παραδέχθηκε ότι η μεταρρύθμιση του Μπερναμπέου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για ολόκληρη την πόλη, αλλά υπενθύμισε ότι το προηγούμενο σχέδιο ακυρώθηκε απ’τα δικαστήρια, επειδή δεν συμμορφώνονταν, μεταξύ άλλων, με το νόμο της γης. «Είμαστε στη διαδικασία ενός νέου μέσου προγραμματισμού και πάλι χωρίς νομικές εγγυήσεις», εξήγησε η σοσιαλίστρια, της οποίας το γκρουπ -είπε- «θα του είχε αρέσει» να εγκρίνει ένα σχέδιο που τελικά δεν θα’χει την θετική του ψήφο, διότι μ’αυτή την ενέργεια το club αφήνεται "εκτεθειμένο σε πιθανές αγωγές".

Εκ μέρους του PP, ο δημοτικός σύμβουλος Álvaro González έδειξε την εμπιστοσύνη του στους δημοτικούς τεχνικούς και είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι το έργο έχει χειριστεί σωστά. Ο εκπρόσωπος των Πολιτών στον Αστικό Σχεδιασμό, Bosco Labrado, έγειρε κάποιες «αμφιβολίες», συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας στις διαδικασίες κι ότι αυτές έχουν γίνει σαν ένα ειδικό σχέδιο κι όχι μια τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (PGOU).

Το σχέδιο του 2012 που ακυρώθηκε απ’το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης, το Φεβρουάριο του 2016, περιλάμβανε την διεύρυνση, την αύξηση του ύψους και την πλήρη κάλυψη του γηπέδου, τη δημιουργία νέων περιοχών πρασίνου και την υλοποίηση των τριτοβάθμιων χρήσεων μπροστά στην paseo de la Castellana.

Με το νέο σχέδιο διατάζονται συνολικά 90.000 τετραγωνικά μέτρα γύρω απ’το Santiago Bernabeu, κι ο σύλλογος θα πληρώσει τα 13 εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση των 37.000 τετραγωνικών μέτρων του δημόσιου χώρου. Το γήπεδο θα μπορεί να’χει ένα ύψος 12 μέτρων περισσότερο απ’το υπάρχον, μια απαραίτητη επέκταση για να μπορεί να εγκαταστήσει ένα πτυσσόμενο αρθρωτό σκέπαστρο που θα λειτουργεί ως φράγμα προστασίας θορύβου και φωτός για τη γύρω αστική περιοχή.

Επίσης, οι κερκίδες θα επανασχεδιαστούν, θα επεκταθεί το Μουσείο της Ρεάλ Μαδρίτης και θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα και τα συστήματα εκκένωσης. Το έργο, που δεν θα συνεπάγεται μια αύξηση του συντελεστή δόμησης, συμπεριλαμβάνει την κατεδάφιση του εμπορικού κέντρου 'Esquina del Bernabéu' και τη δημιουργία στη θέση του ενός διαμορφωμένου χώρου με σχεδόν 6.000 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας και δημόσιας χρήσης, αν και ιδιόκτητη.

Ο χώρος ανάμεσα στην Paseo de la Castellana και την δυτική πλευρά του γηπέδου, που προορίζεται επί του παρόντος για τη στάθμευση, θα μετατραπεί σε μια δημόσια πλατεία για χρήση πεζών. Επίσης θα γίνουν βελτιώσεις στην Λεωφόρο Concha Espina και στην Οδό Rafael Salgado.

Ο Μαδριλένος εκπρόσωπος για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη έδειξε μια αναγνώριση στην Ολομέλεια στους γείτονες που έχουν αντιταχθεί στο σχέδιο, με τους οποίους η ίδια η δήμαρχος της πόλης έχει συναντηθεί, και τους έχει πει ότι το επιτελείο της κυβέρνησης έχει προσπαθήσει να ανταποκριθεί σε «πολλές απ'τις ανησυχίες τους».

Επιπλέον, ενώπιον των αμφιβολιών του PSOE είπε ότι το σχέδιο είναι «καλά οπλισμένο και θεμελιωμένο» καθώς οι τεχνικοί έχουν υπάρξει «σχολαστικοί» λόγω της «ποσότητας των ελεύθερων σκοπευτών» που όπως έχει πει θα μπορούσαν να'χουν ενδιαφέρον ν αμφισβητήσουν το σχέδιο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.