News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μια νύχτα της Magia

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Του Pablo Polo

Ο Isco αντιμετωπίζει στο Κάρντιφ τον πρώτο του τελικό του Champions League ως βασικός

Αν υπάρχει κάτι που διαφοροποιεί την Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρντιφ μ'αυτή που κατέκτησε τη Λισαβόνα και το Μιλάνο, είναι, ή θα'ναι η παρουσία του Isco στην αρχική εντεκάδα. Ο malagueño, μετά από δύο σημαντικές αναμετρήσεις που ξεκίνησε απ'τον πάγκο, έχει τώρα την ευκαιρία του, και είναι αλήθεια ότι την έχει κερδίσει. Το Κάρντιφ είναι η ανταμοιβή στην προσπάθεια και στη δουλειά, η οποία ίσως του έλλειψε στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις για να βρεθεί μεταξύ των εκλεκτών, γιατί η μαγεία ήταν πάντα στα πόδια του.

Για κάποιο λόγο τον λένε έτσι, μαγεία, στα λευκά αποδυτήρια, γιατί το ταλέντο του του επιτρέπει να κάνει πράγματα που δεν τολμά κανείς. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να εφεύρει θαύματα με τη μπάλα, αυτός είναι ο Isco, με την άδεια των Κριστιάνο και Μαρσέλο, των άλλων ζογκλέρ με τη μπάλα.

Αλλά αυτό που αξιολογεί πραγματικά ο Ζιντάν στον Isco δεν είναι η μαγεία, αλλά η επιρροή του στο παιχνίδι, κάτι που ανησυχεί επίσης τον Allegri. Η Μαδρίτη παίζει διαφορετικά με τον Isco σε σχέση με το BBC, και σύμφωνα με τον προπονητή της Juve, είναι λιγότερο ελεγχόμενη λόγω της κινητικότητας του malagueño.

Επιπλέον, η παρουσία του Isco μετατρέπει επίσης τη Μαδρίτη σε μια ομάδα περισσότερων μέσων, περισσότερου παιχνιδιού από μέσα και μεταξύ των γραμμών, παρά απ'τα πλάγια, και θα πρέπει να δούμε πώς ξετυλίγεται αυτή η εντεκάδα σ'έναν αγώνα τέτοιας βαρύτητας. Ο Isco ήταν ήδη καταλυτικός απ'τον πάγκο, ειδικά στον πρώτο τελικό εναντίον της Ατλέτικο, όταν αυτός κι ο Marcelo έδωσαν στη Μαδρίτη την κυριαρχία του παιχνιδιού και του αγώνα μέχρι το τέλος.

Στο δεύτερο ραντεβού στο Μιλάνο μπήκε στο 70', κι ούτε εκεί  απογοήτευσε. Μπήκε στον Kroos κι επανέφερε τον έλεγχο στους λευκούς, αν και δε αρκούσε για να σφραγίσει τη νίκη.

Αντίδοτο ενάντια στη Γιούβε

Ενάντια στη Juve, ο Isco ξέρει ότι θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί περισσότερο από ποτέ. Η σωματική προσπάθεια θα'ναι σημαντική απέναντι στα γρήγορα transitions της Γιουβέντους, αλλά ο παίκτης έχει δείξει αυτή τη σεζόν, ότι είναι σε θέση να αφήνει τη σφραγίδα του στην ανάπτυξη χωρίς να παραμελεί την αμυντική πλευρά. Στο βαθμό που θα κρατήσει ο Isco τη μπάλα και θα δώσει οξυγόνο στο κέντρο, οι έξοδοι των Ιταλών θα'ναι μικρότερες.

Με τον Bale να'χει επανέλθει πρόσφατα, και χωρίς να'ναι στο εκατό τοις εκατό μετά από μια δύσκολη χρονιά από τότε που τραυματίστηκε στον αστράγαλο του, ο Isco έχει καταλήξει να επιβληθεί, ακόμα και μπροστά από αστέρια όπως ο James, και ν'απομακρύνει μια συζήτηση που έμοιαζε περίπλοκη ακόμα και για τον Ζιντάν.

Ο Ουαλός έχει αποδεχτεί αυτή την εβδομάδα ότι ο Isco είναι σε μια υπέροχη στιγμή φόρμας, κι εκτός από έκπληξη, οι ρόλοι θα αλλάξουν αυτή τη φορά. Είναι πιθανόν ο Ουαλός, που παίζει τον τελικό στο σπίτι του, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός. Η ώθησή του, η ταχύτητά του, και η παρουσία του στην επίθεση μπορεί να'ναι ένα ακόμα πρόβλημα για την Γιουβέντους, η οποία δεν θα μπορεί να βγει μπροστά έτσι ελαφρά τη καρδία, ακόμα κι αν χρειάζεται, αν καραδοκεί ο Bale.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.