News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη κυριαρχεί στο κέντρο του γηπέδου

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Η τελευταία έκθεση του Μέσι απέτρεψε να τελειώσει η Μπαρτσελόνα τη σεζόν άτιτλη. Επέβαλε την δικτατορία του στον τελικό του Copa del Rey με μια γκολάρα και δύο ασίστ, έκανε χίλια κομμάτια το όνειρο της Αλαβές και πήρε τον τριακοστό του azulgrana τίτλο. Ο Leo έχει οδηγήσει την ομάδα του να παίξει 25 τελικούς, εκ των οποίων έχει κερδίσει τους 20, μεταξύ άλλων, με 26 δικά του γκολ. Είναι περισσότερο από ένα γκολ ανά τελικό. Αριθμοί από άλλο πλανήτη, αυτόν στον οποίο ζει μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στο Camp Nou για πάνω από δώδεκα σεζόν, η Μπαρτσελόνα ζει την καλύτερη εποχή στην ιστορία της χωρίς συζήτηση. Σε τίτλους μεταφράζεται σε 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 7 πρωταθλήματα, 5 Copa del Rey, 3 Mundialitos και 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ. Η ανάμνηση μιας ασυναγώνιστης ομάδας που σχεδιάστηκε απ'τον Γκουαρντιόλα, η οποία αποτελεί ήδη μέρος της συλλογικής φαντασίας αυτού του αθλήματος όπως ήταν κάποτε η Μαδρίτη του Ντι Στέφανο, η Μπάγερν του Μπεκενμπάουερ, ο Ajax του Κρόιφ ή η Μίλαν του Sacchi, παραμένει ακόμα φρέσκια. Στην μεσαία γραμμή Τσάβι και Ινιέστα ύφαιναν το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο με τη συνεργασία του Busquets, κι ο Μέσι έκανε τη διαφορά, ανεξάρτητα απ'την περιοχή του γηπέδου στην οποία κινούνταν. Ο Luis Enrique διατήρησε την ανταγωνιστική ισχύ και την επιτυχία, αλλά δεν ήταν το ίδιο. Το azulgrana ποδόσφαιρο έχει εκχυδαιστεί σταδιακά την ίδια στιγμή που αφήνονταν στους τρεις επιθετικούς: Messi, Neymar και Luis Suarez.

Ο ΕΥΡΥΣ ΤΟΜΕΑΣ

Μία εβδομάδα μετά την azulgrana νίκη στο Κύπελλο, η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει μεθαύριο στον τελικό του Champions League, την πιο απαιτητική και περισσότερου κύρους διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων. Θα'ναι ο τρίτος στις τελευταίες τέσσερις σεζόν, το οποίο μιλά για μια εποχή λευκής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Ενώ η Μπαρτσελόνα έχει αυξήσει την εξάρτησή της απ'την τεράστια παραγωγή σκοραρίσματος της τρίαινάς της, οι λευκοί έχουν ενισχύσει την υπεροχή τους στην κυριαρχία του ευρέως τομέα. Modric, Kroos, Isco, Asensio, Kovacic, James, Lucas Vázquez ... Η λίστα των αποτελεσματικών πρώτου επιπέδου στη μεσαία γραμμή δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο ρόστερ της ηπείρου. Και καθοδόν έρχονται δύο νεαροί μέσοι με εξαιρετικές προοπτικές: Μarcos Llorente και Federico Valverde.

Φυσικά ο Κριστιάνο παραμένει η αιχμή του δόρατος κάθε λευκής επίθεσης στη νέα του θέση πλησιέστερα στην περιοχή , αλλά η Μαδρίτη παίρνει τώρα τα παιχνίδια μέσα απ'τον έλεγχό της στο μηχανοστάσιο. Το ίδιο στο οποίο πριν από λίγα χρόνια η διαφορά υπέρ της Barcelona ήταν συντριπτική. Το στοίχημα υπέρ της πυγμής ή του έλεγχου του παιχνιδιού φαίνεται να'χει αλλάξει πλευρά. Σε κάθε περίπτωση, η δύναμη πυρός του σκοραρίσματος των δύο αστέρων τους είναι ασύγκριτη και είναι πάνω από τακτικά συστήματα: 54 γκολ σε 52 παιχνίδια για τον  Μέσι έναντι 40 σε 45  για τον Κριστιάνο.

ΜΙΑ ΓΥΑΛΙΣΜΕΝΗ JUVE

Με αυτά τα διαπιστευτήρια παρουσιάζεται η ομάδα του Ζιντάν στο Κάρντιφ, όπου την περιμένει μια Γιουβέντους με μια αμυντική σταθερότητα δοκιμασμένη σε βόμβες και γυαλισμένη προσεκτικά τις τελευταίες τρεις σεζόν απ'τον Massimiliano Allegri. Η Μαδρίτη είναι ελαφρύ φαβορί λόγω του ποδοσφαίρου της, λόγω της ιδιότητάς της ως νυν πρωταθλήτρια και λόγω των επιτευγμάτων της. Γιατί αν υπάρχει μια ομάδα που έχει εσωτερικεύσει το ότι οι τελικοί δεν παίζονται, κερδίζονται, αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.