News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Zidane: «Η ομάδα φτάνει στον τελικό με αυτοπεποίθηση και πολύ καλά σωματικά»

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

«Πιστεύουμε πάντα και χάρη στην δουλειά όλης της ομάδας είμαστε στον τελικό»

«Είμαστε οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και θα’ναι ένα ωραίο παιχνίδι», πρόσθεσε ο λευκός τεχνικός.


Ο Ζινεντίν Ζιντάν απάντησε στις ερωτήσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης με την ανοικτή μέρα που πραγματοποιήθηκε στη Ciudad Real Madrid. Ο λευκός προπονητής ανέλυσε τον αγώνα κατά της Γιουβέντους, που θα γίνει το Σάββατο στις 21:45: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που είμαστε στον τελικό. Γνωρίζουμε τη δυσκολία του να φτάσουμε και δουλέψαμε πολύ καλά κατά τη διάρκεια του έτους. Είναι ένας άξιος τελικός και η ομάδα φτάνει πολύ καλά σωματικά και με αυτοπεποίθηση. Μένουν τέσσερις μέρες και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε».

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του τελικού του Μιλάνου κι αυτού. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να φτάνουμε στον τελικό. Στους τελικούς δεν υπάρχουν φαβορί. Η Γιουβέντους είναι μια μεγάλη ομάδα κι αυτό που θέλουμε να δούμε όλοι είναι ένα καλό παιχνίδι».

Γιουβέντους

«Δεν πρόκειται ν’αλλάξει πολλά το αν παίξει με δύο ή τρεις στόπερ. Είναι μια συμπαγής ομάδα και ξέρει να παίζει και με τους δύο τρόπους. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να προσπαθήσω να κάνω ζημιά σ’αυτή την ομάδα. Θα δούμε το Σάββατο. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στην Γιουβέντους, αλλά στην επίθεση ο Dybala είναι ένας απ’τους καλύτερους. Higuaín και Άλβες είναι επίσης καλοί. Το ίδιο ισχύει και με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι όλοι καλοί».

«Έπαιξα 5 χρόνια στην Γιουβέντους κι έχω καλές αναμνήσεις από εκείνη την εποχή. Είναι ένας ξεχωριστός τελικός. Ο καθένας θα κάνει τον τελικό και το πιο σημαντικό είναι να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι είναι δύο διαφορετικές προτάσεις. Τον τελικό πρέπει να τον παίξεις και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων. Γι'αυτό είμαστε και οι δύο στον τελικό».

Η ομάδα με την καλύτερη επίθεση ενάντια σ’αυτήν με την καλύτερη άμυνα

«Είναι ένας τελικός και μπορεί να διαρκέσει 90 ή περισσότερα λεπτά. Αυτοί δεν δέχονται γκολ κι εμείς βάζουμε, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το τι θα συμβεί. Θα τον προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο, επειδή αυτές που θα παίξουν στον τελικό είναι οι δύο καλύτερες ομάδες. Όταν φτάνεις στον τελικό το αξίζεις για όλη τη σεζόν. Αυτοί τα πήγαν επίσης πολύ καλά και είναι επίσης πρωταθλητές. Θα’ναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι».

Πίεση στον τελικό;

«Η πίεση είναι πιο αισθητή, αυτό είναι σίγουρο. Σε μια φυσιολογική συνέντευξη Τύπου είστε 25 και σήμερα πολλοί περισσότεροι. Αυτό μιλάει γι’αυτό το παιχνίδι, αλλά όλους μας αρέσει να παίζουμε τελικούς. Αρέσουν σε όλους μας. Βρισκόμαστε σ’έναν νέο τελικό Champions League και είναι πολύ ωραίο. Θα τον προετοιμάσουμε».

«Είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και μιας και είναι το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό, αλλά θα το προετοιμάσουμε όπως και τα άλλα ματς, γιατί δεν θα αλλάξουμε τίποτα και ειδικά τώρα».

Οι αξίες της Ρεάλ Μαδρίτης

«Τις γνωρίζουμε: η αφοσίωση, να κάνεις ό, τι είναι δυνατόν για να κερδίσεις. Ήταν το καλύτερο club του περασμένου αιώνα και έχει ήδη 115 χρόνια ιστορίας. Μπορείς να παίξεις καλά ή άσχημα, αλλά το σημαντικό είναι να παλεύεις μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό μου το έχει διδάξει αυτός ο σύλλογος κι ο αρχηγός αντιπροσωπεύει πολύ καλά αυτές τις αξίες. Επιπλέον είναι ένας πολύ ευγενής άνθρωπος κι αυτό αξίζει ακόμα περισσότερο».

Νταμπλ

«Πιστεύουμε πάντα και χάρη στο έργο όλης της ομάδας είμαστε στον τελικό. Είμαστε πολύ κοντά στο να το πετύχουμε κάτι τέτοιο και είμαστε οι πρώτοι που βρισκόμαστε τόσο κοντά στο να το πετύχουμε για τόσα πολλά χρόνια. Ήταν χάρη στη δουλειά όλου του έτους. Όταν κάποιος δουλεύει σκληρά στο τέλος παίρνει μια ανταμοιβή όπως αυτή, αλλά ακόμη δεν το έχουμε καταφέρει».

Bale

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να’ναι μαζί μας, διότι είναι ένας σημαντικός παίκτης. Είμαι ικανοποιημένος να τον βλέπω να’χει επανέλθει. Θα προετοιμάσουμε το ματς όλοι μαζί, όπως πάντα, και είμαστε όλοι έτοιμοι».

«Ο Gareth δεν έχει να μου πει τίποτα. Είναι έτοιμος, μαζί μας, και μ’ένα τεράστιο κίνητρο. Παίζει στο σπίτι του και τέλος. Οι παίκτες έχουν κίνητρο και μ’ενδιαφέρει μόνο αυτό. Έχουμε χρόνο για να προετοιμάσουμε τον αγώνα. Σήμερα θα κάνουμε βασικά πράγματα, γιατί ο Τύπος είναι εδώ, αλλά από αύριο θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι».

Bale ή Isco;
«Η απόφαση είναι δύσκολη επειδή είμαστε όλοι και θα πρέπει να επιλέξω απ’το σύνολο του ρόστερ. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει συζήτηση, επειδή είναι δύο πολύ καλοί και σημαντικοί παίκτες. Αυτό που λέει ο Τύπος δεν θα με επηρεάσει. Ξέρουμε τι θα κάνουμε και το σημαντικό είναι να’μαστε προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι όλοι».

«Και οι δύο είναι πολύ καλοί κι επιπλέον φέτος έπαιξαν 16 παιχνίδια μαζί. Μπορούν να παίξουν μαζί και το σημαντικό είναι να φτάνουν σ’αυτή τη τελική ευθεία της σεζόν πολύ καλά, αν κι ο Bale είχε λιγότερα λεπτά αλλά πλέον έχει αναρρώσει απ’τον τραυματισμό του κι ο Isco γνωρίζουμε ήδη ο παίκτης που είναι. Το σημαντικό είναι να βλέπουμε τους παίκτες σε πλήρη φόρμα».

Isco

«Το αξίζει όπως και οι υπόλοιποι. Υπάρχουν παίκτες που δεν θα μπουν στην 18άδα κι αυτό είναι που με ενοχλεί περισσότερο γιατί είναι όλοι σημαντικοί. Πρέπει να σκεφτώ την ενδεκάδα και τον πάγκο γιατί υπάρχουν παίκτες που έχουν κάνει μια εξαιρετική χρονιά και θα μείνουν έξω απ’την 18άδα. Αυτό είναι το πιο δύσκολο για μένα».

Η σεζόν

«Το πιο σημαντικό είναι να δίνουμε πάντα το 100%. Έτσι έχουμε κάνει κατά τη διάρκεια της σεζόν, δίνοντας τα πάντα με πολύ επαγγελματισμό και μπορούμε να’μαστε ικανοποιημένοι με ό, τι κάναμε μέχρι τώρα. Έχουμε έναν άλλο τελικό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Το μέλλον του

«Έχω ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Θέλω να’μαι σ’αυτό το κλαμπ, αλλά εξαρτάται απ’αυτό που κάνεις στο γήπεδο. Πιστεύω ότι ο σύλλογος είναι ικανοποιημένος μ’αυτό που κάνουμε και μ’ενδιαφέρει μόνο αυτό. Το μέλλον: το Σάββατο και τίποτε άλλο».

«Έχω το DNA της Ρεάλ Μαδρίτης, αυτό είναι σίγουρο. Είναι το σπίτι μου. Όλοι έχουν υπάρξει πάντα πολύ στοργικοί μαζί μου και τις αξίες αυτού του συλλόγου τις έχω υπερασπιστεί πάντα. Ζω μ’αυτό το club εντυπωσιακά πράγματα ως παίκτης, ως βοηθός κι ως προπονητής. Θα’μαι πάντα οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή είναι η ομάδα της ζωής μου».


Το στυλ του Ζιντάν στον πάγκο

«Είναι μόνο μια φιλοσοφία κι ένα πράγμα που ήθελα να κάνω μ’αυτή την ομάδα κι έχοντας αυτό το ρόστερ. Μ’άλλο ρόστερ ίσως να’χα κάνει κάτι άλλο. Έκανα ό, τι ήθελα να κάνω μ’αυτούς τους παίκτες και είμαι ικανοποιημένος, αλλά ξέρεις πώς αλλάζει το ποδόσφαιρο. Είμαι θετικός και προσπαθώ να δίνω πάντα το μέγιστο και την κατεύθυνση στην ομάδα. Αυτό που κάνουν οι παίκτες είναι πρωτοφανές».

«Απολαμβάνω αυτή τη στιγμή, γιατί ξέρω ότι κάποια μέρα θα τελειώσει. Είμαι στο μέγιστο της δουλειάς μου και είμαστε κοντά στο να πετύχουμε κάτι το εξαιρετικό, αλλά δεν σκέφτομαι το ν’αφήσω ένα σημαντικό σημάδι στην ιστορία. Δουλεύουμε σκληρά κι αυτό είναι το πνεύμα αυτής της ομάδας».

Αναμνήσεις απ’τον τελικό του Άμστερνταμ

«Σκασμένος. Άσχημες. Όταν χάνεις έναν τελικό είναι μια απογοήτευση, αλλά είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Δέχομαι αυτό που μου δίνει το ποδόσφαιρο. Όταν ήρθα σ’αυτό το κλαμπ μου έλειπε να κερδίσω το Champions League και το πέτυχα μ’αυτή τη λευκή φανέλα. Μετά ήμουν ικανοποιημένος».

Ο πανηγυρισμός του πρωταθλήματος

«Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν εντυπωσιακός. Το νιώθω ακόμα και είμαι πολύ χαρούμενος».

Οι ειδήσεις σχετικά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την εφορία

«Κανείς δεν θέλει να μιλάνε για τους παίκτες του κι αυτού δεν του αρέσει, αλλά ξέρει να διαφοροποιείται κι επικεντρώνεται στον αγώνα του Champions League. Είναι συγκεντρωμένος σ’αυτό που πρέπει να κάνει κι αυτό είναι όλο».

James

«Τον βλέπω καλά, επειδή είναι αφοσιωμένος κι επικεντρωμένος σ’αυτό που πρέπει να κάνει. Σ’έναν παίκτη σαν κι αυτόν θα του’χε αρέσει να΄χε παίξει περισσότερο αυτή τη σεζόν, αλλά πρέπει ν’αποφασίσω. Έχει υπάρξει πολύ σημαντικός σ’όλη τη σεζόν κι όσο έχει παίξει τα’χει πάει πολύ καλά».



@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.