News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Vinicius Junior, ο αστέρας της «escolinha»

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Του Virtudes Sanchez

Η προέλευση της επόμενης υπογραφής της Ρεάλ Μαδρίτης


Στην κεντρική λεωφόρο της γειτονιάς του Mutuá στο São Gonçalo στήνονται επιχειρήσεις όλων των ειδών με πολύχρωμες αφίσες που αναγγέλλουν μοναδικές προσφορές. Μηχανουργεία, οπωροπωλεία, μπαρ και πολλές εκκλησίες. Μέχρι και 6 σε περίπου 20 μέτρα. Αυτός ο τεράστιος δήμος του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό μετά απ’την πρωτεύουσα (πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι) ξεχωρίζει για το ότι έχει το υψηλότερο ποσοστό των Ευαγγελικών στη Βραζιλία.

Ο Vinícius José Paixão de Oliveira Junior γεννήθηκε σε μια απ’τις πιο ταπεινές περιοχές. Δεν είναι μια φαβέλα, αλλά έχει κοινό μ’αυτές την εγκληματικότητα και την διακίνηση ναρκωτικών. «Η οικογένειά του ήταν φτωχή», διαβεβαιώνει η Valeria Beraldini, διευθύντρια της «escolinha» Fla της περιοχής, μέρος όπου το μελλοντικό αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε να παίζει μόλις στα τέσσερα χρόνια του. Ζούσαν σ’ένα πολύ μικρό σπίτι που ανήκε στη γιαγιά του. Ο ίδιος, τα δύο αδέλφια του και οι γονείς του. «Δόξα τω Θεώ το φαγητό δεν τους έλειψε ποτέ», προσθέτει.

Η δομή της οικογένειας έχει υπάρξει θεμελιώδης στην ανάπτυξη της «Fominha», όπως την γνωρίζουν στ’αυτό που ήταν το ποδοσφαιρικό του σχολείο. «Είχε πάντα πολύ πείνα για τη μπάλα. Έρχονταν για να προπονηθεί ανά πάσα στιγμή. Ξεκινούσε με τους μεγάλους κι έμενε μέχρι την τελευταία προπόνηση που υπήρχε», λέει η Beraldini.

Ντροπαλός και σιωπηλός

Τις περισσότερες φορές αυτός που τον έφερνε να προπονηθεί ήταν ο πατέρας του, ο Vinicius, ο οποίος εργάζονταν επιδιορθώνοντας και προγραμματίζοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η μητέρα του, Fernanda, τον υποστήριζε πάντα. Η αδελφή του, Adriana, τον συνόδευε όταν δεν ήταν ο πατέρας του. Ο μικρός, ο 'Netinho', 10 ετών, είναι ο διάδοχος. Τερματοφύλακας, χαρούμενος και διασκεδαστικός. «Δεν έχει καμία σχέση με τον Vinicius. Όπου πάει, τραβάει την προσοχή, έχει πολλά χαρίσματα. Ο Vinicius είναι πιο επιφυλακτικός, πολύ ντροπαλός και σιωπηλός. Μεταμορφώνεται τελείως στο γήπεδο», διαβεβαιώνει η διευθύντρια του σχολείου, σύζυγος του Cacau, του προπονητή που ανακάλυψε τον νεαρό Βραζιλιάνο αστέρα. «Συνειδητοποιήσαμε ότι είχε μια τεχνική δεξιότητα πολύ πιο πάνω απ’τα υπόλοιπα παιδιά. Μέσα στο club εξελισσόταν όλο και περισσότερο. Στην Κ 17 επιβεβαίωσε κάθε προσδοκία που έρχονταν από πίσω. Εμείς συνειδητοποιήσαμε τις δυνατότητές του από όταν ήταν πολύ μικρός…», τονίζει πριν σχολιάσει κατηγορηματικά ότι «η επένδυση της Ρεάλ Μαδρίτης αξίζει τον κόπο».

Μόλις στα 10 του ο «Fominha» έπαψε να διεκδικεί τη μπάλα στο σχολείο της γειτονιάς για να το κάνει στο προπονητικό κέντρο της Φλαμένγκο, στο George Helal, γνωστό ως «Ninho de Urubu», που βρίσκεται στην Vargem Grande, στο δυτικό τμήμα της πόλης, κοντά στο Barra da Tijuca. Έπρεπε να ταξιδεύει μια απόσταση πάνω από 70 χιλιόμετρα κάθε μέρα. Έπαιρνε δύο λεωφορεία. Μερικές φορές έπρεπε να ξοδέψει περισσότερα από 20 ρεάλ (περίπου 6 ευρώ) για να πάει και να γυρίσει. «Η Φλαμένγκο τον βοήθησε οικονομικά μόνο στα 14 του. Πριν, η οικογένεια κατέβαλε όλα τα έξοδα της μετακίνησης», παραπονιέται η Valeria Beraldini.

Μεγάλη θυσία

Ο πατέρας πήγε να εργαστεί σ’άλλο μέρος, στο Σάο Πάολο, για να πάρει μερικά περισσότερα χρήματα για τη φροντίδα των εξόδων. Έπρεπε ακόμα και να ενοικιάσουν ένα βανάκι για να τον φέρνει να προπονηθεί. Πολλές φορές έπρεπε να φάει στο δρόμο. Απ’την προπόνηση στο σχολείο, απ’το σχολείο στο σπίτι του.

Μια ικανότητα ασυνήθιστης προσπάθειας και μερικοί πολύ σαφείς στόχοι τον βοήθησαν να μην αποτύχει. «Το όνειρό του ήταν πάντα να παίξει στην εθνική και στην Ευρώπη. Σίγουρα στην Ρεάλ Μαδρίτης θα δώσει το καλύτερο και θα κάνει πολύ χαρούμενους τους madridistas», δήλωσε ο Κακάου, ενθουσιασμένος με την πιθανότητα να παρακολουθήσει την παρουσίασή του στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Η εικόνα του flamenguista κοσμήματος είναι κρεμασμένη πίσω από ένα απ’τα τέρματα του μοναδικού γηπέδου της «escolinha». Τα παιδιά πανηγυρίζουν τα γκολ βγάζοντας έξω τη γλώσσα και κουνώντας τα χέρια. Σήμα κατατεθέν. Είναι μια αναφορά για όλους, ένα είδωλο.

Εκτός από ένα ξεχωριστό ταλέντο να υπερχειλίζει, τ’άλλα δυνατά του σημεία είναι η δέσμευση και η φιλοδοξία. «Σ’αυτό μοιάζει στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι πολύ εργατικός. Ο Cristiano είναι ένας πολύ επαγγελματίας αθλητής, πολύ συγκεντρωμένος, αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο. Ο Vinicius σήμερα είναι έτσι επίσης, θ’απορροφήσει σίγουρα όλες τις γνώσεις του». Ένα αστέρας που βγήκε απ’την «escolinha». 

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.