News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«Τώρα δεν αξίζει η νίκη, μόνο το θάρρος και η αφοσίωση»

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Η γνώμη του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Αυτός που κερδίζει θα πρέπει να σέβεται τον ηττημένο. Να του αποδίδει τιμές εάν είναι απαραίτητο. Αλλά αυτό που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ είναι να ζητάς συγγνώμη επειδή νίκησες. Ούτε στο ελάχιστο. Το άθλημα, σ’αυτή την περίπτωση το ποδόσφαιρο, έχει έναν σκοπό που δεν είναι άλλος απ’τη νίκη, την κατάκτηση τίτλων, επιτευγμάτων, ανόδου ή παραμονής. Φαίνεται ότι αυτό το ανταγωνιστικό πνεύμα έχει πάψει να αξίζει, να’χει σημασία. Τουλάχιστον αυτό είναι που θέλουν να εφαρμόσουν νέες μόδες σε κάτι σαν το ποδόσφαιρο, το οποίο ήταν, είναι και θα είναι μια ανταγωνιστική ζούγκλα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης φτάνει σε διαδοχικό τελικό του Champions League κι αν και σε ορισμένους τομείς θέλουν να κάνουν να δούμε ότι τώρα το σημαντικό είναι άλλοι παράγοντες, όπως το να δίνεις τα πάντα στο γήπεδο, αυτό του να’χεις οπαδούς στο πλευρό σου ή αυτό του να φοράς ριγέ, κάθετα για την ακρίβεια, σας διαβεβαιώνω ότι όταν το επόμενο Αύγουστο θα πάρουν μέρος στην κλήρωση του Champions League, για την ακρίβεια την καλύτερη διοργάνωση στον κόσμο, όλες οι ομάδες θα προσπαθήσουν να κερδίσουν. Συμβαίνει. Ένα ματς, δύο, να φτάσουν στους 16, αλλά να κερδίσουν μέχρι εκεί που τους συνοδεύουν οι ποδοσφαιρικές δυνάμεις τους και η σοφία τους.

Ο Ζιντάν και οι δικοί του έχουν ξεπεράσει την Ατλέτικο για τέταρτη συνεχή χρονιά. Ίσως μ’έναν πιο χαλαρό τρόπο σε σχέση με το πως το έκαναν στις τρεις προηγούμενες νίκες. Και το έχουν πετύχει, χάρη στο ότι οι παίκτες έχουν καταφέρει να φτάσουν στο όριο της προσπάθειας και της συγκέντρωσης, ακριβώς στην κατάσταση που τους οδήγησαν οι παίκτες της Ατλέτικο. Πάμε, έχουν καταφέρει να ανταγωνιστούν και να παλέψουν απ’την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν τα δίνουν όλα μόνο μόνο οι ηττημένοι, αλλά επίσης και οι νικητές, οι οποίοι δεν φτάνουν σ’αυτή την κατάσταση της ευτυχίας, φορώντας απλά και μόνο την λευκή φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Το κάνουν γιατί πιστεύουν σ’αυτό που κάνουν, γιατί παλεύουν, γιατί είναι καλοί κι επειδή έχουν έναν προπονητή που ξέρει, και πολύ, περί τίνους πρόκειται όλο αυτό. Προπονεί αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Οι rojiblanca οπαδοί είναι αξιέπαινοι. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Θα’ναι ακόμη περισσότερο όταν αυτοί που κάνουν μπάχαλο στις πύλες του Καλντερόν, δεν θα το κάνουν με rojiblanca θέση. Είναι εγκληματίες που μεταμφιέζονται ως rojiblanco. Μην μπερδεύεστε, οι οπαδοί μπορούν να γίνουν καλύτεροι ή χειρότεροι (όπως πρόσφατα), αλλά σχεδόν πάντα τους βλέπεις περισσότερο όταν η ομάδα φλερτάρει με τη νίκη. Κι αυτό έχει συμβεί μ’αυτούς της Ατλέτικο, της Ρεάλ Μαδρίτης και με των υπόλοιπων ομάδων. Υποφέρουν όλοι. Κάποιοι περισσότερο από άλλους, αλλά θέλουν να απολαμβάνουν κερδίζοντας. Το Καλντερόν πήρε δέκα την Τετάρτη, όπως πήρε και μια βδομάδα πριν το Bernabeu.

Ο χρόνος θα δείξει αν είμαστε ενώπιον μιας Ρεάλ Μαδρίτης που θα σηματοδοτήσει μια εποχή. Μερικές πινελιές έχουν δοθεί ήδη σ’εκείνον τον καμβά που χρόνια πριν ήταν στην κατοχή της Barcelona και για τον οποία παλεύει η Juve, με την Ατλέτικο στην προσδοκία. Η Barcelona δεν ζητούσε συγγνώμη, όταν αποδείκνυε εκείνη την υπεροχή στην οποία παραδίνονταν όλος ο κόσμος. Τώρα η ιστορία έχει αλλάξει, αλλά φαίνεται πλέον ότι η νίκη δεν έχει σημασία. Τώρα αυτό που μετράει είναι να ιδρώνεις τη φανέλα.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.